Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen gyerekkori traumáid...

Milyen gyerekkori traumáid maradtak fent a szüleid miatt?

Figyelt kérdés
Nekem leginkább az maradt meg, mikor 12 éves koromban anyám a nyakamat szorítva üvöltötte hogy bárcsak halott lennék, egyáltalán nem sajnálna
2023. jan. 4. 12:06
1 2
 1/18 anonim válasza:
100%
Húha, nekem ennyire azért nem durva, nekem csak sokáig folyamatosan a fejemhez vágták, hogy a tesóid így meg úgy, és hogy hozzájuk meg hozzánk (szüleim) képest semmi vagy, mert egy időben sok négyest hoztam haza. Nekem ennyi maradt meg nagyon, biztos volt más is, kitartást!
2023. jan. 4. 12:32
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Egész életemben meghatározó dolog lesz,hogy nem mondhattam el semmit úgy,hogy ne mondta volna el valakinek(közeli rokonnak,szomszédnak),pedig 30felett vagyok.

Ezt Ő fel sem fogta,a mai napig nem érti,hogy mi ezzel a problémám.

2023. jan. 4. 12:32
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

- Apám megvert amiért szemüveges lettem. "nekem nincsennek ilyen fogyat3kos g3cik a családomban"

- Apám leszbikus g3cinek hívott, mert 13 évesen nem pasiztam. Az ő barátnője akkor már rég pasizott.

- Az ingyenélő parazita huszonéves drogos testvérem sokszor törlőrongynak használta a ruháimat. Volt, hogy nem mentem suliba mert nem volt tiszta ruhám a pizsamán kívül.

- Anyám drágának tartotta a betétet. Napi egyet használhattam. Wc papírt kellett betennem mellé.

- Állatorvosra sajnálta anyám a pénzt. Egyszer az egyik macskánk hasát felhasította valami. A szomszéd ütötte agyon végül. Egy mádikba belehaltak a picik, és beköpte a légy a seggét. Ott mászkáltak benne a kukacok.

Sorolhatnám még, de elég ennyi.

2023. jan. 4. 12:54
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nevelőapám végigverte a gyerekkorom. Anyám minden alkalommal végignézte.

Volt, hogy nem tudtam leguggolni. Volt hogy 4 napig szédültem. Volt, hogy veresre verte a hátam. Volt, hogy lilára vert szemekkel jártam napokig.

Aztán 16évesen megerőszakolt. Anyám azt mondta kitaláltam.

30 vagyok, 18éves korom óta nem láttam őket.

2023. jan. 4. 12:56
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Apám vegigrángatott a lakáson a karomnál fogva vörös fejjel üvöltve, aztan lepofozott, mert nem én lettem az osztályelső. 6 éves voltam.
2023. jan. 4. 14:55
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Iskolai bántalmazás miatt maradt fenn: megfelelési kényszer, önérvényesítés hiánya, saját érzések, szükségletek háttérbe tolása és elnyomása, zárkózottság, szorongás, félelem mások véleményétől, negatív vélekedésétől.
2023. jan. 4. 14:59
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Az összes...
2023. jan. 4. 15:12
 8/18 anonim ***** válasza:
58%
Szerencsére semmi.
2023. jan. 4. 16:13
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk minden kihágásért verés járt. Ököllel, fakanállal leginkább. Azt mondták, örüljek, hogy nem vasalózsinórral, mert az rosszabb. Széttörték a kedvenc játékaim a szemem előtt, tulajdonképpen bármiért.

Apám részegen a szemünk előtt verte anyánkat, ha beleavatkoztunk, kaptunk mi is. Másnap akkor is letagadta, ha felvételt csináltunk róla. Hallgatta a saját őrjöngését, aztán azt mondta, hogy az nem az ő hangja. 3-an voltunk széjjelverve, kérdeztem, hogy akkor ki csinálta ezt? Azt mondta, nem tudja, nem ő.

Egyszer a nővérem fejét ököllel verte meg, mert a suliban hagyta a kulcsait, 8 éves volt ekkor. Engem 16 évesen úgy megfojtogatott, hogy a nővérem úgy tudta leszedni rólam, hogy a hátára ugrott, és addig püfölte, amíg el nem engedett engem.

2023. jan. 4. 16:58
 10/18 anonim ***** válasza:
15%
Ki az a beteg, aki ilyen történeteket akar olvasni?!
2023. jan. 4. 16:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!