Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen érzés volt elköltözni...

Milyen érzés volt elköltözni a szülői házból? 22/N

Figyelt kérdés

Másfél hónapja költöztem össze a párommal egy nagy kertes házba, 2 km-rel a családomtól.

Régen alig vártam , hogy költözzek tőlük, most viszont furcsa,idegen az egész. Szerettem anyáék házát és a szobámat is, sok szép és sok rossz emlék is kötődik a házhoz. 7 évet laktam ott, mivel anyukám újraházasodott és született egy féltesóm. Engem nem szeret anya annyira mint a húgom, ő sokkal jobban el van kényeztetve, engem meg kb leszartak,megtűrtek ott. Ugyanakkor mégis hiányzik az akkori életem (?) vagy a ház? Ott volt a gondtalan tinikor, nem kellett dolgoznom, hétvégente a barátokkal lógtam, ismerkedtem új emberekkel. Most meg van egy szar munkám, és háztartás mellett még tanulok is, szóval 0 szabadidőm van.

Mi a fene a bajom ? Olyan üresség érzet van bennem.

Bocsánat, ha katyvasz az írásom, jól esett leírni a gondolataim.

Vajon hogy tudnék boldogabb lenni?

2023. jan. 3. 23:22
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
21%

"Kellene egy stabil tamasz, aki a szulok utan a pasid lenne…"

Amíg valakinek támaszra van szüksége, addig a legjobban teszi, ha eleve nem költözik el otthonról. Majd akkor, ha már önállóan is megáll a lábán.

2023. jan. 4. 10:05
 22/31 anonim ***** válasza:
12%
21. Eleg fogalmatlan vagy…
2023. jan. 4. 10:37
 23/31 anonim ***** válasza:
10%
#21 Nem, hanem akinek támasz kell, az jobban teszi, ha rendbe rakja a saját életét. Akár a szülői házban, akár a párjával együtt, akár egyedül, de az nem járja, hogy akárhol van, utálja az életét. Amúgy amit a kérdező leír, az nem a szülői házból elköltözés miatt van, hanem szimplán a felnőtté válás, ami életképes nagykorúnak nem szokott ekkora gondot okozni, de tudom, ma már kapunyitási pániknak hívják a huszonéves hisztit.
2023. jan. 4. 10:53
 24/31 anonim ***** válasza:
92%

"szimplán a felnőtté válás"

Semmilyen életkorban sem normális dolog úgy túlterhelnie magát valakinek, hogy semmi szabadideje se maradjon, hogy ne legyen ideje saját magára, hogy legalább láthassa, hogy merre van az előre és kitalálhassa a hogyan továbbot. Ez nem kell, hogy együtt járjon a felnőtté válással, vagy bármilyen más életszakasszal, csak arra jó, hogy elkezdjen legyártani magának valami pszichoszomatikus betegségeket.

2023. jan. 4. 11:25
 25/31 anonim ***** válasza:
20%
#24 Hát bocsi, aki nem tudja, hogy ne terhelje így túl magát, az nem egy normális felnőtt ember. Pont ezt mondtam.
2023. jan. 4. 14:46
 26/31 anonim ***** válasza:
88%

Azt írtad, hogy

"amit a kérdező leír, az nem a szülői házból elköltözés miatt van, hanem szimplán a felnőtté válás".

Nem, nem szimplán a felnőtté válás miatt van, hanem a túlterheltsége miatt. A túlterheltség pedig egyáltalán nem kell, hogy együtt járjon a felnőtté válással. Erről beszélek.

2023. jan. 4. 14:50
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
#26 Igen, a felnőtté válás része az, hogy megtanulja beosztani a saját idejét, mert a háztartásban keletkező feladatok nagy részét nem mások látják el a lakhelyén például.
2023. jan. 4. 14:59
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
De itt nem csak arról van szó, hogy most már önálló háztartása van.
2023. jan. 4. 15:32
 29/31 anonim ***** válasza:
68%
#28 Hanem hogy nyakába szakadt a meló meg a suli, és ott van egy pasi, akivel, ha nincs szabadideje, gondolom csak evéskor-főzéskor-takarításkor látják egymást, és emiatt csak idő kérdése, hogy mikor fog dobbantani.
2023. jan. 4. 17:48
 30/31 anonim ***** válasza:
87%
A pasi lesz itt a legnagyobb gond. Valószínűleg most kezd derengeni neki, hogy rosszul választott.
2023. jan. 4. 18:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!