Ez így rendben van?

Figyelt kérdés

Van két testvér, 30 évesek. A szülők elváltak, az egyik nevelte fel őket. A szülőnek van egy felesleges lakása, melyről azt mondja évek óta, hogy a gyerekeié.

Papíron a szülő a tulajdonos. A lakásban élt az "A" testvér pár évig, közben fizetett díjat a "B" testvérének, mert ő használta a lakást. A testvér a párjával lakott máshol.

"A" testvér pár hónapja kapott egy sms-t a szülőtől, hogy költözzön ki, el lesz adva a lakás, a pénz felezve lesz a két testvér között. "A" testvér elköltözött albérletbe, hogy a szülő eladja a lakást.

(A költözés után a szülő már viszakozott, hogy nem kell ilyen gyorsan koltozni, stb.)

"A" testvér elköltözött másfél hónapja. A szülő felhívja "A" testvért, hogy találkozzanak, beszéljék meg mi legyen a lakással.

"A" testvér közli, hogy ebbe "B" testvért is be kell vonni. A szülő szerint nem kell bevonni a mási ktestvért, mert ő "nem tud jól kommunikálni, ő a gyenge láncszem" stb. degradáló jelzőkkel illeti, ahogy ezt tette vele egész életében.

"A" azt mondja csak akkor találkozik a szülővel és beszél az eladásról, ha ott a másik testvér is. (Alapvetően "A" összeveszett pár hónapja a szülővel, pszicxhológushoz is jár miatta.)

A végére a szülő szerint "A" a hibás, makacs, ő látja ezt rosszul, a szülő csak jót akar. mert azt hajtogatja, hogy be kell vonni a másik testvért is és így nem akar találkozni. MIvel "A" nem enged a szülő végül azt mondja, hogy akkor nem lesz eladva, inkabb kiadja albérletbe.

(Egyébként az elmúlt 1 hónapban a szülő már huszon x verziót kitalált, minden nap mást mondd, hogy mi lesz a lakással.)

Erre "A" azt mondja, hogy akkor nem találkozik a szülővel, csináljon amit akar a lakással, de nem korrekt kihagyni a másik testvért.

Jól gondolja "A", hogy az lenne a normális a szülő részéről, ha nem degradálná "B"-t és a másik testvér is ott lenne a találkozón?

A szülő ki akarja zárni az egyik testvért a beszélgetésről, amikor eldöntik mi legyen a lakással arra hivatkzova, hogy a másik testvér buta.

Olyan, mintha a szülő a lakással próbálna kapcsolódni a gyerekeihez, akikkel már rossz a viszonya?

2022. dec. 29. 13:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
A lakás anyád tulajdona, egyik gyereknek sincs köze hozzá, amíg anyád életben van, azt csinál vele, amit akar. Titeket ez annyiban érint, hogy ha marad a lakás, azt majd ti örökölitek. Ha eladja akkor úgyis elkölti a pénzt, de igazából simán megteheti, ez az ő vagyona.
2022. dec. 29. 15:07
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Az a lényeg, hogy papíron, jogilag mia helyzet, ilyen tekintetben meg mindez ugye totál fölösleges hisz nem sozt vagy szoroz a tényeken.
2022. dec. 29. 15:13
 13/17 anonim ***** válasza:
82%

Bszki, kapnál egy fél lakást, erre te a seggedet vered a földhöz, hogy inkább nem is kell, mert a tesódat nem akarja meghívni anyád, és neked akkora az önérzeted, hogy inkább tartsa meg :D

Nettó hiszti.

2022. dec. 29. 15:14
 14/17 A kérdező kommentje:

Itt valami nagyon félre ment, lehet én fogalmaztam rosszul.

Nem anyáról, hanem apáról van szó. Egy mérgező és nárcisztikus szülőről (pszichológus szerint), aki folyamatosan degradálja a testvéremet egy életen át. Kritizál, kontrollál, érzelmi manipuláció, ő mindent jobban tud, olyat is amihez nem ért, stb.

Úgy cserélgeti a nőit, mint más a zoknit. Primitív, feltűnési viszketegségben szenved, az adott szava semmit nem ér. Mindig mást mond, nem jelent semmit, ha megbeszélünk valamit.

Nem volt még soha normális párkapcsolata, úgy váltogatja a nőit mint más a zokniját. Így nőttem fel. Mindeközben primitív, egy kávézóba nem tudsz vele beülni, mert hangoskodik, hogy mennyit keres, éget a boltban, stb.

Szóval évek óta pár havonta beszéltünk eddig is, tudatosan távol tartom magam. A tesóm is tudja, hogy mérgező, de ő nehezen válik le róla.

Nekem nem kell a pénz az ingatlanból van jó keresetem megoldom. Olyan áron nem kell, hogy utána egész életemben ez legyen a támadási pont, hogy csak feltételekkel kapnám meg (erre költheted csak, a párod nem kaphat belőle semmit, stb.)

A tesóm meg szimplán csak csöndbe van és várja, hogy mindenki más megoldja helyette a dolgokat.

Szóval szerintem mormális emberek között ez úgy megy, hogy ha a szülő akar adni valami ajándékba, akkor ahhoz nem kell a gyerek, oda adja.

Ehelyett apám beszélgetni akar erről, de úgy, hogy a másik felet kizárja arra hivatkozva, hogy buta.

Szerintem ez nem normális. A normális az lenne, hogy van jó a kapcsolat és feltételek, kavarás nélkül a szülő ajándékoz.

ha meg nem akar ajándékozni az is ok. De akkor ne csináljon úgy, mintha ő akarna ajándékozni, meg ne mondja 10 éve, hogy nektek van lakásotok, az a tiétek, de közbe meg csak üres szavak, papíron minden az övé.

Akkor inkább nem kell jó viszony, de kamu ígéretek sem.

2022. dec. 29. 15:50
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Akkor meg mire fel a hiszti?

Mondd, hogy nem kell sem ő, sem a lakása, takarodó van.

Éled az életed, ő is az övét.

2022. dec. 29. 15:58
 16/17 A kérdező kommentje:
Utolsó igen, folyamatban, csak az nem egyszerű, ezért is járok pszichológushoz.
2022. dec. 29. 16:03
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nem értem a problemadat. Apád egy tahó oké, de az ingatlan az övé ezt nem befolyásolja az, hogy tahó. És mi van ha nem akarja a tesoddal megbeszélni, miért érdekel ez téged?
2022. dec. 29. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!