Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az rendben van,ha anyám...

Az rendben van,ha anyám ilyeneket mond rólam?

Figyelt kérdés
Én reagálom túl? Olyat mond, hogy bolond vagyok,amiatt például, mert furcsa,korombeli zenéket hallgatok. Olyat is mond, hogy belőlem sohasem lesz semmi,meghogy egyedül fogok megöregedni(most 16 éves vagyok...),semmit sem fogok elérni az életben. Máskor meg pont az ellenkezőjét mondja, hogy milyen érett, tehetséges és ügyes vagyok, milyen jó gyerek vagyok. Tehát szerintem nárcisztikus,mert bájolog,babusgat,de amikor robban a bomba, akkor szinte szó szerint robban. Én nem értem ezt a viselkedést. Az egy dolog, hogy ezeket a szenny gondolatait meg a gyűlölködését magában tartja,de amikor meg mégis kimondja, nagyon eltúlozza, és az a hangnem... És akkor azt mondja, hogy szeret engem. A kezdődő szoc fóbiámon is gúnyolódik, ahelyett, hogy támogatna,alig akart elvinni pszichológushoz. Ez a viselkedés is hozzá járult -sőt- az önbizalomhiányomhoz, és könnyű azt mondani, hogy ne foglalkozzak vele és ne vegyem magamra. Na én most ezek után azt mondtam neki, hogy utálom. És ez tényleg így van, és tudom, hogy mekkora súlya van a szavaknak. Én tényleg így érzem. Az volt a válasza, hogy ő is utál. Mégis hogy kéne nekem ezeket a dolgokat kezelnem. Tiniként nekem nikcsen meg ehhez a kompetenciáim,de közben meg felemészt ez az egész.
2022. szept. 4. 19:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

nem normális amit mond.ha ezt mondja h nem lesz belőled semmi még a végén el.hiszed pedig biztosan értékes ember vagy aki értékes munkát végez majd.azért mert 16évesen nem mentél férjhez nem fogsz egyedül megöregedni.

anyunak segítség kell.Lelki problémai vannak vagy a munka vagy a család miatt..apu van?

2022. szept. 4. 19:15
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Persze hogy nincs rendben ha ilyeneket mond, de azt hiszem abban a pillanatban a saját frusztrációját vetíti ki rád. Hol van az öreged, a kettőjük kapcsolata rendben van? Talán a magánéleti/ munkahelyi válságát nem tudja kezelni, és efféle bántó módon reagálja le. Ő neki sem ártana egy szakdoki, csak szólok...
2022. szept. 4. 19:18
 3/7 Deres Daru válasza:
37%

Na igen, a serdülő kor. Voltam már én is ilyen helyzetben, mint te, de szerintem ezt mindenki átéli, amikor eléri a a kamasz kort.

Amiket rád mond, az azért lehet, mert valamiben nem értetek egyet, tehát összevesztetek. Ilyenkor mindenkiből kijön a düh, a naponta felgyülemlett stressz távozik. Nem hiszem, hogy anyukádnak bármi gyerek nevelési problémái lennének, mert ahogy leírtad, nekem úgy jött le, hogy azért valamilyen szinten szeret téged.

Szóval szerintem nincs ezzel semmi gond. Próbáljátok megtalálni a közös hangot.

2022. szept. 4. 19:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem normális egyáltalán! De a lényeg h sosa semmit ne adj fel és ne is foglalkozz avval aki lehúz.

Nálunk apám volt ilyen, de csak velem.

Most anyám otthagyta 58 évesen, apám 60 és se én se lányom nem megyünk hozzá. Most persze hívogat így még úgy, de nem érdekel mer túl sokszor akartam vele rendbe tenni a dolgokat és nem volt rá vevő, szóval nem is érdekel mi van vele.

De nem lett igaza, megvan mindenem és elértem mindent, amit szerettem volna.

Tesóm persze most már ugyan úgy lese szarja...

2022. szept. 4. 19:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Normálisnak semmiképp se nevezhető.
2022. szept. 4. 20:33
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mutterom dettó ugyanezt csinálja máig... Szerinted miért akar pszichológushoz menni, hogy javítson a kapcsolatunkon? :D Egyet lehet találni...
2022. szept. 5. 20:29
 7/7 anonim ***** válasza:
36%
Nem a legjobb anya, de normális. Mondj neki vissza hasonlókat, nézd meg mi piszkálja a legjobban. Akár meg is beszélheted vele. Lehet, hogy a nagyid is ilyen volt.
2022. szept. 25. 19:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!