Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek a gyerekek mennyir...

Szerintetek a gyerekek mennyire vannak oda a karácsonyi ünnepért úgy őszintén vagy csak elviselik inkább?

Figyelt kérdés
2022. dec. 26. 10:43
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
86%
Ajandekok miatt leginkabb, gyerekeknek azért még teljesen más iylen tekintetben az hogy mit kedvelnek egy ünnepben.
2022. dec. 26. 13:20
 22/35 anonim ***** válasza:
57%

Az ajándékok miatt szeretik ez teljesen egyértelmű. Semmi más nem számít nekik. Anya apa otthon vannak, van ajándék dögivel...

jó esetben még le is ülnek pár órára játszani a gyerekkel.

Nekik ez a karácsony.

Nem lenne ajándék meg menne a rívás. Ez van, ez a totális igazság.

Jöhet a lepontozás

3

2

1

2022. dec. 26. 13:46
 23/35 anonim ***** válasza:
90%

Ajándék, sütik, lazulás, nincs suli.

Gondolom ezeket azért minden gyerek szereti.

2022. dec. 26. 13:47
 24/35 anonim ***** válasza:
91%
Gyerekként sem voltam oda érte. Igazából anyai nagymamámnál volt nagyon szép. Karácsonyfa helyett fenyőágakkal volt feldíszítve a lakás, jó illat volt. Nagymamám csodálatos ételeket főzött. De úgy mindent egybevetve nem emlékszem, hogy olyan áhítattal vártam volna a karácsonyt, ahogy más gyerekek. Felnőttként meg egyenesen utálom.
2022. dec. 26. 13:51
 25/35 anonim ***** válasza:
92%

Én nagyon szerettem gyerekként, de sosem az ajándékok miatt. Azok nem annyira érdekeltek, mindig úgy éreztem, megvan mindenem. Ha kérdezték volna, mit kérek, nem tudtam volna mit mondani.

A karácsonyfát szerettem, az illatot, a hangulatot. A levegőben úszó szeretetet. Bár lehet, hogy az az anyám részéről inkább csak a megnyugvás volt, hogy végre kész van ezzel a sok szarral :D.

A karácsonyfa egyébként az éj leple alatt készült el, és reggel a szobából kijőve mindig egy csoda volt.

A rokonozást utáltam, amikor kötelezően egy asztalnál kellett ülni, késsel-villával enni, szépen válaszolni a hülye kérdésekre ("hogy megy a suli?"), és a felnőttek unalmas beszélgetését hallgatni számomra idegen dolgokról.

2022. dec. 26. 13:51
 26/35 anonim ***** válasza:
90%

Én gyerekként imádtam, rengeteg ajándékot kaptunk ami azért is különleges volt mert nem volt sok pénzünk így egy csomó dolgot csak ajándékként kaptunk amit amúgy nem vettek volna meg. A nagycsaládi összejövetel is jó volt, jó kapcsolatunk volt a családdal, amúgy is nagyon sokat találkoztunk. Volt sok finom étel is. Szóval nekem nagyon pozitív élmény.

Amióta kinőttem abból a korból, hogy játéknak örülnék már sokkal unalmasabb lett az ajándékozás. Amióta én is segítek a takarításban, főzésben, sokkal stresszesebb is lett mert anya gyakran stresszeli túl az ünnepeket. Amúgy meg ugyanolyan szünnap mint a többi.

2022. dec. 26. 13:52
 27/35 anonim ***** válasza:
71%

"Az ajándékok miatt szeretik ez teljesen egyértelmű."

Nem igaz. Nyilván az ajámdékokért is, de nem csak azért. Szerettem a finom kajákat, sütiket (nem szóltak, hogy ne együnk túl sokat), a kedvenecem lett főzve egyik nap, mert karácsonykor születtem, és a rokonlátogatásokat is szerettem. Szerettem, hogy jöttek az uokatesvéremék, nagyszüleim és testvérei. Ja, és mindig játszottunk is, szánkózni mentünk, ha éppen volt hó.

2022. dec. 26. 14:56
 28/35 anonim ***** válasza:
89%
Ja, és kihagytam, a készülődést is szerettem, már jóval karácsony előtt. AZ adventi dekorációt, gyertya gyújtást.
2022. dec. 26. 14:57
 29/35 anonim ***** válasza:
90%

Azokat én is! :)

Valamiért nagyon kedves emlékem az is, mikor kaptam ezt a kis egyszerű, papír adventi naptárat, amiben minden napra egy kis csokifigura volt. Nem a falatnyi csokikért voltam oda, hanem jólesett a várakozás, a napok visszaszámlálgatása, ahogy mindig kinyitottam egy kis ajtót a naptáron. Az oviban, iskolában is elővették már a karácsonyi tematikát, és hangulatba hoztak a karácsonyi dalok énekórán, karácsonyi történetek olvasásórán.

A szép adventi koszorúkat is máig megcsodálom (természetesen nekem is van), és szeretem a vasárnapi gyertyagyújtást.

Gyerekként még jobban működött az, ahogy a várakozás "ünneplőbe öltözteti a szívemet". Mióta felnőttként nekem is sok feladattal jár a karácsony, kicsit megkopott a fénye. (Mikor díszítsük a fát 2 kisgyerek mellett, menni kell, venni kell, vinni kell, melyik nap hogy lesz kaja, és hasonló felnőtt problémák árnyékolják be az ünnepet.)

25-ös voltam.

2022. dec. 26. 15:13
 30/35 anonim ***** válasza:
89%

29

Igen, felnőttként nálam is megkopott kicsit a fénye. Gyerekként sokkal varázslatosabb volt.

És ha majd lesznek gyerekeim, szeretném, hogy ők is úgy gondoljanak majd vissza a gyerekkori karácsonyokra, mint én.

27-28 voltam.

2022. dec. 26. 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!