Anyukam soha nem örül 1 ajandeknak sem.. már semmi ötletem nincs, ti mit adtatok anyukatoknak?
Idén karácsonykor sem örült annak amit kapott.. sőt az eddig összes karácsonyi ajándékanak sem.. most 1 taskat kapott tőlem mert mikor rendeltem ősszel magamnak azt mondta neki is jó lenne 1 ilyesmi táska.. tegnap meg mikor kibontott azt mondta h hát de neki ott a megszokott taskaja ő azt szereti..
De eddig bármit kapott oda adta inkabb a hugomnak .. 1et sem hordott soha.. amikor ajandekutalvanyt kapott aztis inkabb neki adta azzal a címszóval hát h ő a fiatal had legyen inkabb neki belőle ruhaja.. új mamuszt kapott azt is a hugomnak adta..
Konyhai felszereleseknek nem örül azt kijelentette h nem is akar mert abból mindenkinek főz és az neki nem ajandek.. de közben panaszkodik h soha nincs szép labosa szép edenyei..
Anyukam a legjobb anya szeretem nagyon de már kikeszulok ettől h soha semmi sem jó amit kap.. már most azon idegeskedek mit adjak neki jövőre...
Hallottam másoktól h ők utazast adnak a szukeiknek na itt az se mukodne mert mindig rafognak h hát nekik nincs idejük elmenni.. apukam a nyáron alig tudta ravenni anyukamat h legalabb 2 napra menjenek el.. mi is úgy gyozkodtuk a tesommal menjen csak .. nem tudom mi lenne az aminek tényleg örülne.. amikor krémeket kapott az se volt jó mert h abból is van neki már másmilyen és inkabb azt használja.. azóta is ott áll bontatlanul a szekrenybe közben panaszkodik h neki nincs meg 1 arckreme sem..

De utálom ezt :D
Legközelebb fogj egy táskát és tegyél bele cetlit az alábbi feliratokkal: nem tudom, nem kell semmi, semmi.
Majd nézd meg, milyen arcot vág. Egy ilyen emberrel nem lehet mit kezdeni.

"Akkor meg azt mondja h neki nem kell semmi.."
Akkor tartsd tiszteletben a kérését!
Én a másik oldalt képviselem. Én is milliószor kértem, hogy ne vegyenek semmit, de hiába. Pár éve kaptam egy kötött pulcsit, és nem akartam bunkó lenni, ezért úgy tettem, mintha örülnék neki, azóta minden karikor azt kapok. Ki nem állhatom a kötött pulcsit.
Magamnak mindent megveszek, amire szükségem van és ami tetszik, minden más fölösleges pénzkidobás. Tehát senki ne költsön olyasmire, ami csak porosodna a szekrényben.

Reagalok a 2-re
Akkor legyen ugy.

Egy felnőtt ember általában megveszi a szükségleteit saját magának, így tényleg rengeteg felesleges kacat összejön év közben szülnapra, névnapra, a karácsonyról már nem is beszélve.
Ezért van nálunk a felnőttek között eltörölve az ajándékozás és csak a gyerekek kapnak. A karácsonynak úgysem ez a lényege, csak a "vásárolj, vásárolj, vásárolj!" tendencia alakította így.

Azt írod, hogy amit adsz neki, azt sokszor félrerakja vagy elpasszolja, közben meg panaszkodik, hogy neki az nincs (edény, arckrém). Vagy azt mondta, hogy kéne, mikor pedig adsz, mégsem kell (táska). Szembesítetted már ezekkel?
Hívd fel ezekre a figyelmét, mondd meg, hogy nem érted, miért nem tudja elfogadni ezeket az ajándékokat, mikor mindent megteszel, hogy olyat adj, ami saját bevallása szerint is kéne neki. Akkor minek mondja? Vagy miért nem tartja meg és használja, ha az eldobása után meg panaszkodik, hogy kéne. Vagy fogadja el, amit adsz, vagy utána ne panaszkodjon, hogy nincs neki, mert neked ez így kétszeresen kellemetlen (igen, bevallhatod, hogy nem esik jól).
De ha komolyan gondolja, akkor innentől tényleg nem adsz inkább semmit, viszont akkor meg nehogy utólag azzal jöjjön, hogy valami jelképeset igazán adhattál volna, legalább egy tábla csokit. Ha meg azt mondja, hogy adj jelképeset, akkor utána meg nehogy azzal jöjjön, hogy minek adtad azt is, nem kell neki csoki. Mert ez a lehető legrosszabb, hogy ha bármit csinálsz, semmi sem jó.
Nem leteremtős hangnemre gondoltam, de beszélj vele nyíltan erről.
Én automata szappanhab-adagolót vettem neki az új fürdőjébe, meg még pár apróságot (karácsonyfa-díszek, csoki). Mi is családilag bénák vagyunk az örömkifejezésben, mert nem erősségünk az érzelmesség (meg mondjuk a legritkábban ajándékozunk olyasmit, amitől annyira el lehet ájulni, tudom, hogy a szappanadagoló sem megható 😀), de elfogadjuk, amit kapunk, és nem csináljuk ezt a "jaj, minek ez" dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!