Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék, hogy oldjam a...

Mit tehetnék, hogy oldjam a lenti dolgot?

Figyelt kérdés

Építkezünk és édesapám rengeteget segít, intézkedik.

Másik oldalról édesanyámtól minden nap azt halljuk, hogy apukám nem halad a saját munkájával, nincs ideje semmire sem, odaviszi az embereit hozzánk dolgozni stb

Emiatt ma jeleztük édesapámnak, h mik azok a munkák, amihez nem kell jönnie, megoldjuk mi és majd szólunk ha szükségünk lesz segítségre

Erre felkapta a vizet, h hálátlanok vagyunk, hazamegy, mert hazaküldtük és nem jön többet stb

Számára csak ez a 2 véglet van, h vagy minden folyamatnál ott van és úgy van, ahogy ő mondja vagy pedig kiszáll az egészből

Adjatok tanácsot, h kezeljem ezt, vagy világítsatok rá, ha én látom rosszul a dolgokat, kérdezzetek nyugodtan

2022. dec. 19. 11:03
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

És ti mit tennétek a helyemben?

Több változat is szerepel a fejembem

Vszínűleg bocsánatot kérek, ha megbántottam, megköszönöm, h eddig mennyi mindenben segített és szeretnénk, ha a továbbiakban is számíthatnánk rá.

De ennél többnek nem érzem szüksegességét.

2022. dec. 20. 14:34
 22/26 anonim ***** válasza:
50%

Hát én biztos nem kérnék bocsánatot.

Szervezném tovább magam az építkezést, többé nem számítanék a szüleimre.

2022. dec. 20. 14:40
 23/26 A kérdező kommentje:

Nem amiatt kérnék bocsánatot amit mondtam, hanem inkabb elmondanám, h sajnálom, ha rosszul esett neki és nem volt szándekomban megbántani

Ennél.többet sajnos nem tudok tenni

Nyilván előjön majd, h meg sem köszöntük, h eddig mindent elrendezett (bár eselyúnk sem volt beleszólni), hálátlanok vagyunk és minősíthetetlenül viselkedtünk

Ez a mi hibánk, hiszen hagytuk, ennek előbb-utóbb meg kellett történnie, csak nem így

Vagy ti nem is próbálnátok oldani a szitut abszolut?

2022. dec. 20. 14:47
 24/26 A kérdező kommentje:
Hát nem volt otthon és nem vette fel a telefont sem
2022. dec. 20. 21:37
 25/26 anonim ***** válasza:
77%
24, nehogy elkezdd rágni magad. Ennyire már ismerheted, azért csinálja, hogy érezd rosszul magad. Persze ő azt mondaná, hogy ő érzi rosszul magát. Mennyi gyerekkel mennyi mindenről hitetik el, hogy az a szeretet amit ők adnak. Látja, hogy hívtad, majd ha akar, visszahív. Ez hiszti ám, csak a "nagy és okos" szülők nem így nevezik. Azért ugye tudod, hogy téged ők rendesen gyerekként kezelnek?
2022. dec. 20. 23:07
 26/26 A kérdező kommentje:

Persze, h tudom, ezért is próbálom őket egyre jobban kihagyni a mindennapjaimból

Ma láttam (online kamerán), h megint nincs otthon, így el sem indultunk személyesen megbeszélni ezt

De holnap adok neki egy esélyt

Vitába semmiképp sem fogok belemenni, inkább felállok és eljövök

Én teszek egy lépést előre, aztán majd alakul

Alapvetően ők jó emberek, csak nem tudják hogyan kezeljék a felnőtt gyereküket, szeretnek hisztizni, drámázni és mártírkodni

Én viszont a felnőtt hisztit gyűlölöm, nem tudom tolerálni csak egy bizonyos szintig, ezért tárgyilagosan és dráma nélkül elmondom majd, h sajnálom ha megbánrottuk és rosszul esett neki vmi, nem szeretnénk ebből konfliktust

Aztán majd meglátom hogy reagálnak

Ha "megbocsájtóan" akkor oké, ha nem, akkor simán csak elmondom, h rendben ha ezt gondolod, köszi h meghallgattál és elköszönök

2022. dec. 21. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!