Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebben az esetben is megbüntetn...

Ebben az esetben is megbüntetnek kapcsolattartás akadályozásáért?

Figyelt kérdés

Legutóbb volt férjem nem akarta visszaadni a kicsi gyereket, még a rendőröknek is csak sokára nyitott ajtót. Emiatt kértem a bíróságot, es külön a gyámhivatalt is, hogy legyen felügyelt kapcsolattartás. Az viszont idő, én pedig nem akarom addig odaadni!

Olvastam hogyha akadályozom, azért gyámsági birságot kapok, illetve köteleznek hogy adjam oda. De mi van ha én már előbb kértem a felügyeltet, arról meg nem tehetek hogy minden hónapok?

Addig is megpróbálok betegségekre hivatkozni, amit vagy elfogadnak, vagy nem.

De elég igazságtalannak tartom, hogy ő mindent megtehet, még a hatósagokat is szivathatja, engem meg a legkisebb hibáért is keresztre feszítenek! Megjegyzem nem azért mert lefizetne bárkit, hisz nincs munkája, tele van adósággal, es már büntető eljárások is vannak ellene...

2022. dec. 19. 08:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos és valóban kötelezhetnek rá - tudod, a magyar jogrendszerben sokszor nem a gyerek érdekét nézik, akkor sem, ha az egyik szülő egy szaralak. :(

Ismerőséknél is ez a helyzet, de ott ráadásul apuka példás életet él - amúgy egy ktsg -, szóval még elvenni sem lehet tőle a láthatást, pedig nem foglalkozik a gyerekkel.

2022. dec. 19. 09:32
 2/5 anonim ***** válasza:
86%
Igen, sajnos Magyarországon addig terjed a gyermekek védelme, amég az lmbtq képzelt rémségeitől kell őket megóvni, de így veszélyeztetni a gyereket simán lehet. Ez az ország szégyene.
2022. dec. 19. 10:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kérj tanácsot a gyámhivataltól, ők tudnak a konkrét ügyben segíteni.

Ismerősi körben úgy volt, hogy nem adta oda a gyereket, nem lett büntetés, ellenben miután lezajlott az egész ügy, hogy felügyelt láthatás, stb., utólag pótolnia kellett anyukának az elmaradt láthatásokat is.

2022. dec. 19. 10:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Meg
2022. dec. 19. 17:50
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Addig is megpróbálok betegségekre hivatkozni, amit vagy elfogadnak, vagy nem."

Igazából ez sem lehet akadálya a láthatásnak. Legföljebb nem elmegy hozzá a gyerek, hanem ő keresi föl a lakásodon.

2022. dec. 19. 23:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!