Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Dohányzó szülők engedik a...

Dohányzó szülők engedik a gyerekeiknek a dohányzást?

Figyelt kérdés

Nekem mind a két szülőm erős dohányos. Én 15 évesen kipróbáltam titokban. Felnőtt fejjel két három évente egyszer ha beleszivok a cigibe (buliban) de inkább már soha többet.

Arra vagyok kíváncsi,hogy egy lácn dohányos szülő hogy viszonyulna a gyerekèhez, ha megtudná hogy kirpóbálta a gyereke?

Van olyan szülő aki megveszi a gyerekènek?

Én legbelül a szüleimet elítèlem,amiért a gyerekeikèrt se teszik le. Pedig közismert tény,hogy egyenes út a tüdőrákhoz. Ha már van gyereked,akkor nem inkább az egészséges életmódot kéne választanod? Jobban örülnék ha 50-65 évesen inkább valami sportolásra b.a.sznák el a pénzüket.

Tudom ez már gyerekkorban/tinikorban elkezdődik,mert így próbálnak egy tömeghez, menő rèteghez tartozni a tinik. Utána ha felnőnek,akkor a meloban sokszor el tudnak menni cigi szünetre. A napi rituáliává válik ez az embereknèl.

Én majd próbálom elmagyarázni a gyerekeknek,hogy nem ettől lesz értékes és "menő" ha kíváncsi majd a cigire.

2022. dec. 13. 17:13
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Felnőttként már nincs olyan, hogy "engedné-e".

Ha nem tetszik, hogy dohányzok, nem kell nézni (nagyon ritkán gyújtok rá, évente max 4-5x).

2022. dec. 14. 07:42
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Azért kicsit fura lenne arról papolnom, hogy milyen káros amikor én is szívom.
2022. dec. 14. 11:13
 23/27 anonim ***** válasza:
25%
Az is fura lenne, ha olyan papolna róla, aki életében nem próbálta, hát mit tud róla egyáltalán? :D
2022. dec. 14. 13:31
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

23

Például azt, hogy jól meg lehet élni nélküle is, mint a többi függőség nélkül is.

2022. dec. 14. 13:44
 25/27 anonim ***** válasza:
49%
#24 Ugyan. Nekem ne mondja senki, hogy rossz a pia, aki nem piált normálisan. :D
2022. dec. 14. 14:02
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Baratnőmnek 15 éves kora óta a lancdohanyos szülei vették a cigit, miután egyszer meglátták cigizni.

Én 20 évig cigiztem, a végén már napi 1 dobozzal, buliban sokkal több is elment. A szüleim nem dohányoznak, tiltották. Mikor terhes lettem azonnal letettem, és a gyerek miatt nem gyújtottam rá többet, ennek már 4 éve. Szinte naponta eszembe jut mennyire jó lenne venni egyet, de eddig megálltam.

A lányomnak nem fogom engedni, persze ha akar úgyis fog cigizni. A férjem erős dohányos.

Nekem nagyon visszás a dolog, főleg hogy ha munkahelyen munkaidőben kimentem cigizni 10 percre, arra senki nem szólt semmit. Ha most megyek ki cigi nélkül lézengeni vagy csak leülni 10 percre már rondán néznek, vagy volt aki beszólt. Pedig mindkettő közben ugyanazt csinálom, gondolkozom.

2022. dec. 15. 05:34
 27/27 anonim ***** válasza:
Nekem mindkét szülőm dohányos, gyerekkoromban is dohányoztak. Kb 18 voltam amikor kipróbáltam és (sajnos) rá is szoktam. Nem szóltak rá semmi különösset. Nem ő vették nekem, dolgoztam már akkor. Testvérem viszont a mai napig undorodik a cigitől, el se tudnám képzelni, hogy rágyújtson.
2022. dec. 15. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!