Dohányzó szülők engedik a gyerekeiknek a dohányzást?
Nekem mind a két szülőm erős dohányos. Én 15 évesen kipróbáltam titokban. Felnőtt fejjel két három évente egyszer ha beleszivok a cigibe (buliban) de inkább már soha többet.
Arra vagyok kíváncsi,hogy egy lácn dohányos szülő hogy viszonyulna a gyerekèhez, ha megtudná hogy kirpóbálta a gyereke?
Van olyan szülő aki megveszi a gyerekènek?
Én legbelül a szüleimet elítèlem,amiért a gyerekeikèrt se teszik le. Pedig közismert tény,hogy egyenes út a tüdőrákhoz. Ha már van gyereked,akkor nem inkább az egészséges életmódot kéne választanod? Jobban örülnék ha 50-65 évesen inkább valami sportolásra b.a.sznák el a pénzüket.
Tudom ez már gyerekkorban/tinikorban elkezdődik,mert így próbálnak egy tömeghez, menő rèteghez tartozni a tinik. Utána ha felnőnek,akkor a meloban sokszor el tudnak menni cigi szünetre. A napi rituáliává válik ez az embereknèl.
Én majd próbálom elmagyarázni a gyerekeknek,hogy nem ettől lesz értékes és "menő" ha kíváncsi majd a cigire.
Ne iteld el ezert a szuleidet. Most attol meg hogy szulok lettek ,miert kellene lemondaniuk mindenrol,ami nekik jol esik? Ez egy nagyon jo stresszoldo mod (nekem legalabbis),en nem is akarok leszokni
Nekem apa cigizett,igazabol hamar lebuktam,annyit mondott ra,hogy o nem fog venni nekem,nagyon nem hatotta meg,anyara nem emlekszem,mit szolt.
Mindkét szülőm dohányzik.
19 évesen gyújtottam rá először, amikor anyukám megtalálta a doboz cigim a pulcsi zsebemben, akkor olyan ideges lett, hogy mérgében elszívta a maradék pár szálat.. (Akkoriban koleszos voltam, szobatársaimmal dobtuk össze az árát, de kb. napi 3-4 szálat szívtunk el fejenként 2-3-4-en.)
Aztán mire a szeme elé kerültem, akkor felhozta a témát, hogy tudom-e mit talált mosás előtt, mondtam, hogy sejtem.. Beszélgettünk róla, tiltani nem tiltotta meg, de nyilván nem is örült neki.
Utána évekig csak pár naponta/hetente szívtam egy-két szálat, viszont később a munkahelyemen rászoktam teljesen.
Stresszesebb időkben 2 naponta fogy el 1 doboz.
Most viszont terhes vagyok, február elején jön a fiam, így nyilván nem dohányzom, bár nagyon hiányzik, de a gyerek érdekei mindent felülírnak.
Ha rágyújt biztosan elmondom neki, hogy miért ne szívjon, és mennyire nehéz letenni, de megtiltani valószínűleg nem fogom, mert az úgyis csak titkolózáshoz vezet, és ha nagyon akarja “sunyiban” úgyis megoldja. Inkább bízzon bennem annyira, hogy őszintén beszéljen erről is. De szerencsére ez még nem napirenden lévő probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!