Mégis mit tehetnék az ellen hogy ne készüljek ki az anyámtól akinek talán üldözési mániája van és folyamatosan mások " hibáiról" és az emberek negatívumáról beszél ès már az agyamra megy?!
Gyerekkorom óta csak manipulál, hazudozik, azzal magyarázza ki magát hogy ő itthon mennyit dolgozik, de munkába már nem képes menni hogy önerőből képes legyen magát eltartani.Azóta hogy elkezdtem brigádmunkát válalni úgyfest elvárja tőlem hogy én tartsam el őt, már mondtam neki hogy ebből azt látom hogy én tartsam el őt de ő ezt kétli hogy így van.
Már teljesen ki vagyok készülve mentálisan tőle, önmagam se tudom mit hidjek el neki vagy hogy egyátalán ő bármit is felfog e amit mondok, teljesen kivagyok!
Amikor mondom neki hogy már nekem is pszichiáterre lenne szükségem akkor ő azt mondja hogy ,,ha a pszichiátriára kerülsz akkor teljesen elrontod a jövőd és egy sikertelen ember leszel"
Ebben azthiszem van valami igazság, de már önmagam se tudom hogy minek és kinek higyek, én úgy érzem lelkileg súllyosan kivagyok égve úgy érzem egyedül maradtam a problémámal és ráadásul nincsennek egyátalán barátaim.
Járok pszichológushoz pszichoterápiára, akinek már az első alkalommal megjegyeztem hogy nem szerertnék pszichiáterhez kerülni, de egyenlőre teljesen hatástalannak látom a terápiát, viszont ő maga se tanácsolta a pszichiátert.
Az egy tévhit, hogy a "pszichiáter" az már valami kóros szint a pszichológushoz képest, ez nem így van.
A pszichológusokat bölcsészkaron képzik, a pszichiátereket az orvosi egyetemen. Személyes tapasztalataim szerint a pszichiáter jobban átlátja az emberi psziché mélységeit, nekem nagyobb segítségemre volt, és ő tud gyógyszert is írni, ha szorongásgátlóra vagy antidepresszánsra lenne szükséged.
Az jó, hogy jársz terápiára, ilyen anya mellett muszáj is, mert neked is megmérgezte a lelkedet rendesen, de a pszichiáter-témához rosszul állsz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!