Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen ignoráns anyám ha...

Miért ilyen ignoráns anyám ha ő is átment hasonlókon?

Figyelt kérdés
Távol élek tőle, említettem hogy keresek magán terapeutát, kérdezte mi a baj és mondtam hogy a szokásos (depresszió). Azzal jön hogy "ki kell kapcsolódi, elmenni valahová nem mindig otthon ülni". Nem értem ez hogy tenne rendbe, nekem amúgy is az a kikapcsolódás hogyha végeztem a munkával leülök a gép elé játszani, neki meg az hogy nézegeti a ruhákat a boltban vagy nem tudom, találkozik valakivel. Diagnosztizált személyiségzavaros egyébként, pánikbetegség meg miegymás végett sokat volt osztályon. De ennek ellenére osztja a hülyeségeket hogy "bebeszélik maguknak mások", meg "a gyógyszer nem jó" és társai, úgy döntöttem hogy nem is beszélek vele már a gondjaimról. Sokaknak nem jut el a tudatáig hogy nem mindenki egyforma, ő neki mindenre az a válasz hogy "mert mindig a gép előtt ülsz", arra is ha fáj a lábam... 22/f
2022. nov. 28. 19:06
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
84%
Végülis mindegy, mert kva messze van. 40-en felül hadd mondjak egy általános jótanácsot: 20-as, 30-as éveinkben szerzünk társaságot, barátokat leginkább. 40 felett ha a mérleget nézzük, inkább már veszítjük őket, mert családjukkal foglalkoznak, munkájukba gebednek bele, elköltöznek, stb... És ilyenkor már kevesebb új barát, haver kerül a környezetedbe. Szóval ha már most lemondasz a társaságról, "nincs szükségem rájuk", "elvagyok magam", stb... akkor mire éppen életed teljében leszel, egyedül fogsz megrohadni a monitorod előtt (amennyiben még akkor is ilyet használunk). Bocs ha kicsit drasztikusan fogalmaztam, de ez van. Kicsit mozdulj ki a komfortzónádból, szívből ezt tanácsolom. Veszíteni nem veszíthetsz vele semmit. Sőt.
2022. nov. 30. 12:15
 32/37 anonim ***** válasza:
Figyelj, ha az ország másik végében lakik és abszolút nincs vele fizikai találkozás, még ritkán sem akkor igen, nyugodtan lehet azt mondani, hogy megszakadt a kapcsolat, ergo egyedül vagy. Mindegy, hogy előtte mi volt... Nekem olyan barátommal hült ki a kapcsolat, akiről sosem gondoltam volna, hogy ilyen helyzetbe kerülünk. Anyád csak aggódik érted, ne vedd támadásnak, nem annak szánja!
2022. nov. 30. 13:32
 33/37 A kérdező kommentje:
Mára már kiábrándultam az emberekből, kielégít ha neten beszélek valakivel egy keveset azt szevasz. Családot tuti nem alapítok, minek?
2022. nov. 30. 17:52
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz ezt így írogatva megbeszélni, pláne itt. 22 évesen azt mondod: "mára már". Ne vedd rossz néven, de jóformán még alig éltél. Életed első szakaszában tartasz. Persze nyilván neked ez az egész életed eddig. Mára már?? Mióta? Talán amúgy az a legjobb ha tényleg keresel egy jó pszichológust. Kielégít most az, ha valakivel beszélsz a neten. Hogyan tervezed a köv. 50-60 évben? Ezalatt is elég lesz neked ez? Nem is láthatod ezt előre.
2022. nov. 30. 18:34
 35/37 A kérdező kommentje:
Érzésre 30 at megéltem már, csak nem a napos oldalon. Még mindig várok hogy sorra kerüljek magánrendelésen. Fiatalon tervezek meghalni egyébként.
2022. nov. 30. 18:37
 36/37 anonim ***** válasza:
100%
Minden jót kívánok neked. Az élet akkor is ajándék, ha nem tudod ezt, vagy nem így gondolod. Az a jó benne hogy mindig létezik mód arra hogy változtassunk. A terápiához remélem mielőbb hozzájutsz és fog neked nyitni pár új ajtót. Tényleg nagyon bíztatlak és hajrá!
2022. nov. 30. 19:03
 37/37 anonim ***** válasza:
Nem kell családot alapítanod, ha nem akarsz, de azért ne mondd, hogy néha 1-2 igaz baráttal nem esne jól egy igazi, tartalmas, mély kapcsolódás! Ha nem vagyok túl indiszkét, mi okozta nálad ezt a kiborulást? Én is voltam hasonlóan, súlyos trauma állt mögötte.
2022. dec. 1. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!