Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van itt más is, aki nem...

Van itt más is, aki nem betegség miatt néma, esetleg hasonlókon gondolkodik?

Figyelt kérdés

Hamarosan új munkahelyre megyek és az eddigi melóhelyen mindenki egy vicces, stand-upos csevegő embernek ismert meg.

Viszont nekem nem igényem a társaság, sőt ha volna rá lehetőség egész nap senkivel egy szót sem váltanék. Idegesítenek, én pedig sokszor szinte fizikai fájdalmat érzek mikor meg kell szólalnom.

Ennek ellenére mégis "beszédes" és vicces vagyok sokak szerint, s ennek szerintem az az oka, hogy én úgy érzem, hogyha már muszáj pofáznom, akkor már legalább magamat is szórakoztassam valamivel.

De ha tehetem mindig egyedül ebédelek, munka közben mindig bezárom az ajtóm hogy senki se zavarjon.

Tehát a lényeg, hogy arra gondoltam, az új helyemen esetleg a főnökkel beszélek ha négyszemközt vagyunk, de a többi kollégával csak testbeszéddel fogok kommunikálni.

Egyszer láttam YouTube-on egy videót amiben egy külföldi lány elmesélte, hogy ő anno a középiskolában egyszer megcsinálta, hogy (ha jól emlékszem 2 évnyi időtartamra) egyik napról a másikra megnémult, de saját döntése miatt.

Nagyjából arról beszélt, hogy a többi osztályárs hogyan viszonyult ehhez a magatartáshoz, hogy szokták meg, illetve a tanároknak mi volt a reakciójuk, mikor osztályozni, esetleg feleltetni kellett a diáklányt.

Már akkor is vonzott ez a "néma-téma" és ez a videó csak még jobban motivált engem.

Nyilván pszichológiai oka van ennek, de engem nem ez érdekel, mert nem zavar, a ti véleményetekre vagyok kíváncsi :)

2019. máj. 18. 08:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Különcnek, beképzeltnek esetleg gyengeelméjűnek stb. fognak képzelni, emiatt kiutálnak maguk közül, cikizni fognak, gúnyt űznek belőled.

Semmiképp sem ajánlom ezt a megoldást!

2019. máj. 18. 09:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, ha barátságosabb környezetbe kerül az ember, akkor jobban megered az ember nyelve, ott jobban érzi magát.

Megnémulni nem kell, hiszen azzal csak palástolod a problémákat. Viszont célszerű szem előtt tartani, hogy ki az, aki emberileg megbecsül téged.

2019. máj. 18. 09:17
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Most te igazából felnőtt dolgozó ember vagy, vagy egy bolond tinilány?

Ha nem akarsz emberekkel beszélni miért nem tanulsz, képzed magad olyan területen, ahol home office-ban dolgozhatsz?

2019. máj. 18. 12:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Visszahúzódó, szűkszavú embernek tartom, magam nem "saját döntésből", csak egyszerűen ilyen a természetem, mióta az eszemet tudom.

Gáznak tartom, hogy valaki akinek elvileg jó szociális készségei vannak, csak úgy ok nélkül feladná ezt és így viselkedik. A fél kezemet adnám azért, hogy jó kommunikációs készségeim legyenek.

Ráadásul ebből az egészből az jön le, mintha valami bajod lenne a munkatársaiddal, ok nélkül elhatárolódsz mindenkitől. Közben meg mintha végletekben is gondolkodnál. Nem arról van szó, hogy stand-upos csevegő embernek, ha nem is akarsz az lenni, a ló túloldalára sem kéne esni, ez eléggé kreténség.

Nem tudom miféle pszichológiai okokról beszélsz, szerintem pszichológiai betegekre éppen nem a jellemző, hogy saját döntésükből lennének olyanok, amilyenek;) Ha te saját döntésből vagy ilyen, akkor nem csoda, ha pikkelnek rád, és még csak nem is tudod ráhúzni erre a pszichológiai probléma magyarázatokat..

Azt nem tudom, hogy a külföldi lány mi okból döntött így, lehet, hogy neki meg volt az indoka erre.Az sem mindegy, hogy milyen környezetben vagy, lehet, hogy vannak olyan országok, helyiségek, ahol elfogadják ezt, nem kellene random youtube-s videókból példázódni. Sok ostobaságot is lehet látni youtube-n, ami nem épp arra való, hogy utánozzák.

2019. máj. 18. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!