Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi az az összeg és/vagy havi...

Mi az az összeg és/vagy havi támogatás szülők felé, amire azt mondanátok, hogy már mindennek a teteje?

Figyelt kérdés

Édesanyámmal élünk ketten, ő nyugdíjas, én dolgozok.

Nem sok a nyugdíja, így alap esetben havi 30-50 ezret utalok neki, ezen felül a rezsiben is elég sok dolgot intézek, a bevásárlásokat és a gyógyszereit is, autónak az összes költségét stb.

Mikor 4 éve elkezdtem dolgozni, nagyjából 6-700 ezer adósságot törlesztettem vissza neki, hogy nullázzuk ki a számláját, ne legyen negatívban, de azóta is kb minden hónapban, vagy minden 2. hónapban megint -100-200 ezerben van, természetesen ezeket is én töltöm neki vissza. (miután az orrom alá dugta a számlakivonatát, hogy nézzem meg megint mennyire lement. Utána kvázi elvárás, hogy rendezzem)

Mindezeken kívül ha akar menni wellnesselni, vagy hasonló, azt is állom, ha a lakásba kell valami háztartási gép (porszívó, mosógép stb) azokat is én szoktam venni.

S még így is kevesli, sokszor hangoztatja, hogy én semmit se adok a lakhatásba és már többször fenyegetőzött, hogy ha ennyire nem vagyok hajlandó segíteni, eladja a lakást, vagy a lakásból a dolgokat/bútorokat. Viszont ha én bármit merek magamnak venni, akkor rögtön jön azzal, hogy "bezzeg erre van pénzed" és hogy "én mindig elköltöm minden pénzem hülyeségekre". Ha pedig megpróbálok vele elszámolni, hogy gondoljon már bele mennyi mindent fizetek a közösbe, vagy akár csak neki, akkor általában abból azonnal vita van, és el vagyok hordva mindennek is. Többször kiszámoltuk számlakivonatok és csekkek alapján forintra pontosan, de azt nem hajlandó elfogadni, pedig ott vannak a papírok hozzá.

Mit lehetne tenni? Így havi 3-400 ezer elmegy 2 főre, egy saját lakásban, és nem tudok egyszerűen félretenni, így pedig az elköltözés is elég esélytelen. 24f

2022. nov. 26. 10:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
86%

Én pontoztam pluszban mindenki válaszát, MERT igazuk van. Már megbocsáss, de olyan hülye vagy, mint a segg! Hagyod, hogy anyád totál lehúzzon anyagilag. Vellness, meg anyám p.csája!

Képzeld, engem is segít a két lányom (mindkettő külön család már). Tudod mivel? Elvisz orvoshoz, kiváltja a gyógyszerem, néha megkérem, hogy vegyen arckrémet. Vagy egy szemszceruzát. Vinne fodrászhoz, rendel pizzát, elmegy megvenni egy tévét, DE én fizetem ki. Pedig inkább ne tudd, mennyi pénzből élek.

Nyíljon ki a szemed! Vedd észre, hogy totál kihasznál, és PONT nem érdekli, hogy 24 évesen belekezdhess egy saját életbe. Eskü, kinyílt a bicska a zsebemben, ha ez tényleg valós...

2022. nov. 26. 12:11
 12/30 anonim ***** válasza:
94%
Mindezt beszéld meg édesanyáddal, mondd el a terveid, a költözési szándékod, és hogy a kiadásokat muszáj jelentősen csökkenteni! Ne itt duzzogj, légy férfi és tedd a dolgod. Válság és szankció sújtja az országot, ne az M1 tv- adást nézze, mert mossák az agyát. 3x élelmiszer és rezsi drágulás van, le kell nyesni a kiadásokat és pont! A számla oké, a gyógyszer oké, a kaja oké, hiszen te is ott élsz, na kb ennyi lenne a dolgod.
2022. nov. 26. 12:11
 13/30 anonim ***** válasza:
91%
Anyádnak így is úri dolga van, ha nyugdíjasként autót tud fenntartani meg wellnessbe jár.
2022. nov. 26. 13:08
 14/30 anonim ***** válasza:
96%
Nem adnék egy fillért se a helyedben. Te vagy hülyének nézve ezt garantálom.
2022. nov. 26. 13:25
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy se neki sem neked nincs pénzkultúrád elég nagy probléma. Neki azért, mert "miért vonja meg magától a jót?" neked meg azért, mert mostanság kezdesz megtanulni a pénzzel bánni.

Szerintem legyen az az első, hogy megpróbálsz elköltözni, megnézed hogy min hogyan tudsz magadnak spórolni (én külön élés alatt jöttem rá, hogy felesleges TV-re előfizetni, mert nem nézem. Míg otthon volt Tv is). Aztán amit félre tudsz tenni abból adni anyudnak azt, amit gondolsz.

2022. nov. 26. 13:41
 16/30 anonim ***** válasza:
24%

Mit lehetne tenni?

Hát csakis azt, hogy növeled a bevételeidet...

Én is egyébként mostanában gondolkodok ezen, mert nálam konkrétan két éve nem volt béremelés és eddig is csak a garantált bérminimum ment ha órákra nézem, viszont szinte korlátlan túlóra és semmi munka, kényelmes környezettel stb, szóval melóhelyem a második otthonom, de saját konyhával kanapéval, még volt hogy asszony is itt töltötte a szabadnapját, ezért rendkívüli hely de alulfizetett.

Én a helyedben nem rágódnék azon, hogy nem bírsz félretenni, addig adj a szülődnek ameddig van miből meg ameddig van kinek adni.

Ha midnenáron megtakarítani akarsz akkor azt máshogy kell intézni, először a megtakarítást kell kivenni a bevételből és azt "zárolni", a többiből lehet gazdálkodni.

Esetedre megodlás lehet még az is, hogy fele adósságát magadra halmozod, és csak félig fizeted ki az övét, és közlöd vele, hogy ne menjen túl ezen a határon mert onnantól már nem tudsz segíteni.

Továbbá, sose közöld senkivel, hogy mennyi bevételből gazdálkodsz egy hónapban, mert akkor elkezdi helyetted beosztani a saját pénzedet aztán akkor jóhogy a kútba esnek a terveid.

2022. nov. 26. 13:48
 17/30 anonim ***** válasza:
33%

Előző vagyok, egyébként ha anykád nyugdíjjas akkor milyen wellness költséget kell fizess?

Csakmert mindenhol 90% os kedvezmény van a nyugereknek, a tömegközlekedés meg országosan ingyenes, vagy minimális részükre!

Nem valami pasit tart el a muterod a te pénzeden?

2022. nov. 26. 13:51
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Hehe, miféle wellnessre van a "nyuggereknek" 90%-os kerdezmény? Linkek jók lesznek :)
2022. nov. 26. 14:45
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Pár hónaig fizesd csak a rezsit, aztán költözz el otthonról. Úgy tényleg nem lehet félretenni, ha mindent nekiadsz.
2022. nov. 26. 14:53
 20/30 anonim ***** válasza:
35%

hehe

Nézd át.

[link]

Wellness részleg 1 000 Ft

Gyermek (3-14 éves korig),

nyugdíjas, diák belépő 2 500 Ft

Féléves bérlet 207 000 Ft

[link]

Nyugdíjas belépő III. kerületi lakosok részére (kedd, csütörtök) (4) 800 Ft

Gyerek, diák (nappali tagozatos) és nyugdíjas belépő (3) 2 200 Ft

Felnőtt belépő (sport, wellness és gyerekvilágba) 3 000 Ft

[link]

Gyerek (3-14 éves korig), nyugdíjas, diák (nappali tagozatos) belépő (4) 2 800 Ft

Luxury refreshing masszázs 16 000 Ft (60 perc)

[link]

Diákjegy/Nyugdíjas (6 éves kortól / diák ill. nyugdíjas igazolvány felmutatásával) 3 500 Ft

Szaunavilág jegy Felnőtt / Nyugdíjas / Diák 1 600 Ft

[link]

Kedvezményes belépőjegy (nyugdíjas, diák) 2 190 Ft / 2 390 Ft

Cserkeszőlői állandó lakosok kedvezményes belépőjegye:

Cserkeszőlői kedvezményes belépőjegy (nyugdíjas, diák) 300 Ft

Welness szolgáltatások is 2 ezer ft alatt.

Nem a Ramadába kell járni, meg az Aquaparkba!

2022. nov. 26. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!