Szerintetek ezt helytelenül teszem?18/F
Budapesti 18 éves fiú vagyok. Szegedre szeretnék menni egyetemre, most lesz a nyíltnap. Nekem nagyapám Szegeden lakik, ezért azt akartam csinálni, hogy levonatozok hozzá azelőtti este, ott alszom nála, aztán másnap elmegyek a nyíltnapra és hazamegyek Pestre.
A bökkenő itt a családi kapcsolatok. A szüleim gyűlölik a nagyszüleimet, mert nagyapám egyszer vált, és mostani felesége, az én nem vér szerinti nagyanyám kiforgatta a szüleimet a családi örökségből és a saját fiának adta.
Ez nyilván szemét húzás volt. De a nagyapám nem tehet erről. Ő ilyen kenyérre kenhető ember, bármire rá lehet venni.
Lényeg annyi, szüleim nem akarják hagyni, hogy ott aludjak. Pedig már lefixáltam mind a nagyapámmal, mind a feleségével, minden pontot. Közlekedés, mikor érkezek, stb. Teljesen belementek.
Szüleim viszont azt mondták, ha most lemegyek, akkor kitagadnak a családból.
Érted, engem k*rvára nem érdekel ez kapzsi hülyeség, én nem vágyom az örökségre, csak a nagyapámat szeretném látni meg elmenni erre a k*rva nyíltnapra.
Felkínálták opcióként, hogy levisznek autóval és haza hoznak, tehát nem alszom ott. Ezt gondolom azért, hogy azt hiszik ezzel bemutatnak a nagyapámnak.
Ezentúl azt is mondták már, hogy nem szeretnék, ha Szegedre mennék, mert túl közel vagyok hozzájuk.
Szegeden jogra akarok menni. Ezentúl megjelölöm másodiknak az informatikát, de oda 100% hogy felvesznek.
Szerintetek inkább hagyjam a jogot, csináljam meg két év alatt az informatikát és költözzek el a szüleimtől? Nem akarok velük még 5 évig élni.
Elmenjek a nyíltnapra, vagy hajoljak meg előttük?
Szép kis család :D
Amúgy nem 600 kilométer, csak 340. :D
Azért indult eleve balszerencsésen a dolog, hogy előbb lebeszélted szüleid háta mögött ezt a napot, ahelyett, hogy velük beszéltél volna. De ezen már nem tudsz változtatni.
Én nem hagynám annyiban, próbálnám kisimítani a haragot, beszélni a szüleimmel, érvelni, hogy miért is szeretnél Szegeden jogot tanulni, miért nem Pesten vagy bárhol máshol. Magyarázd meg, hogy te szívesen utazol egyedül, ki szeretnéd próbálni a közlekedést is, hogy tudd milyen lenne ha Szegedre járnál. Plusz köszönd meg a lehetőséget, hogy apád elvinne, de te nem szeretnél annyit egy nap kocsikázni. És a többi érvek, amik vannak még. Szedd össze és ha jól tudsz érvelni és felkészülten, higgadtan tudsz velük beszélgetni, akkor van esélyed arra, hogy megbékélnek.
Ezt mindenképp megpróbálnám. Lehet ez is vitába torkollik, de csütörtökig van időd többször megpróbálni.
Utolsó válaszban van igazság.
Mindenesetre én annyit tudok javasolni, hogy bármitől függetlenül tiszteld a szüleidet. És persze a nagyapádat is. Gondolom mind szeretnek téged, csak sajnos történt ez a kellemetlen botrány. (És én ezzel nem állítom, hogy ne tisztelnéd bármelyiküket.)
A #24-es válaszban. Bocsi, azóta írtál.
(A #26-ost író vagyok.)
A nagyapád nettó ostoba. Tudom, erről nem te tehetsz, de én is megvetem apámat, amiért mindenét a mostohaanyámra meg az ő fiára hagyja.
Miért? Mert a nőnél a pnci, apa nem akarja elveszteni még a saját gyerekei kárára sem.
Nyilván nem szakítjuk meg vele a kapcsolatot, mert azt leszámítva, hogy borzalmasan megvezethető normális és kedves férfi, de ezt... Ezt nem nyeljük le neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!