Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ezt helytelenül...

Szerintetek ezt helytelenül teszem?18/F

Figyelt kérdés

Budapesti 18 éves fiú vagyok. Szegedre szeretnék menni egyetemre, most lesz a nyíltnap. Nekem nagyapám Szegeden lakik, ezért azt akartam csinálni, hogy levonatozok hozzá azelőtti este, ott alszom nála, aztán másnap elmegyek a nyíltnapra és hazamegyek Pestre.

A bökkenő itt a családi kapcsolatok. A szüleim gyűlölik a nagyszüleimet, mert nagyapám egyszer vált, és mostani felesége, az én nem vér szerinti nagyanyám kiforgatta a szüleimet a családi örökségből és a saját fiának adta.

Ez nyilván szemét húzás volt. De a nagyapám nem tehet erről. Ő ilyen kenyérre kenhető ember, bármire rá lehet venni.

Lényeg annyi, szüleim nem akarják hagyni, hogy ott aludjak. Pedig már lefixáltam mind a nagyapámmal, mind a feleségével, minden pontot. Közlekedés, mikor érkezek, stb. Teljesen belementek.

Szüleim viszont azt mondták, ha most lemegyek, akkor kitagadnak a családból.

Érted, engem k*rvára nem érdekel ez kapzsi hülyeség, én nem vágyom az örökségre, csak a nagyapámat szeretném látni meg elmenni erre a k*rva nyíltnapra.

Felkínálták opcióként, hogy levisznek autóval és haza hoznak, tehát nem alszom ott. Ezt gondolom azért, hogy azt hiszik ezzel bemutatnak a nagyapámnak.

Ezentúl azt is mondták már, hogy nem szeretnék, ha Szegedre mennék, mert túl közel vagyok hozzájuk.

Szegeden jogra akarok menni. Ezentúl megjelölöm másodiknak az informatikát, de oda 100% hogy felvesznek.

Szerintetek inkább hagyjam a jogot, csináljam meg két év alatt az informatikát és költözzek el a szüleimtől? Nem akarok velük még 5 évig élni.

Elmenjek a nyíltnapra, vagy hajoljak meg előttük?

2022. nov. 19. 19:38
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
67%

Ne egy ilyen hülyeség miatt cseszd el a jövődet!

Úgysem fognak egy ilyen miatt kidobni otthonról.

2022. nov. 19. 19:53
 2/30 anonim ***** válasza:
97%

De, nagyapád tehet erről, hiszen felnőtt ember döntéseiről van szó. És bőven rászolgált a szüleid haragjára.

Ettől függetlenül felnőtt ember vagy, eldöntheted, Te mit hogyan ítélsz meg erkölcsileg, és mik a prioritások.

2022. nov. 19. 20:00
 3/30 A kérdező kommentje:
#2 én egyetértek, hogy erkölcstelen, amit ők csináltak, de én nekem miért kell ebben oldalt választanom? Játszák le egymás között, nem én vagyok a sakktábla
2022. nov. 19. 20:07
 4/30 anonim ***** válasza:
18%
Ezt nem értem: a kérdésed alapján Te már választottál.
2022. nov. 19. 20:12
 5/30 A kérdező kommentje:
Még visszamondhatom, csütörtökön lesz.
2022. nov. 19. 20:14
 6/30 anonim ***** válasza:
93%
Nem tagadnak ki a családból. Magukkal nem akarnak kiszúrni. Sose bocsátanád meg magadnak, ha más döntene helyetted.
2022. nov. 19. 20:19
 7/30 A kérdező kommentje:
Ezzel miért szúrnának ki magukkal?
2022. nov. 19. 20:24
 8/30 anonim ***** válasza:
32%
Én ilyen gonosz emberrel, mint a te nagyapád, nem tartanék kapcsolatot. De ha neked nincs erkölcsi érzéked, tedd.
2022. nov. 19. 20:27
 9/30 A kérdező kommentje:

Gonosznak nem mondanám, inkább papucs, de ha aludhatok nála, akkor miért vezessen szegény apám 600 kilométert, csak mert anyám nem akarja hagyni?

Ja, azt nem tettem hozzá, csak apámnak kell lemenni, anyám nem akar jönni(de azért rákényszeríti apámat, hogy lemenjen az apjához).

2022. nov. 19. 20:32
 10/30 A kérdező kommentje:
Tartjuk vele a kapcsolatot, lejárunk hozzajuk évi 4x. Csak aztán megy egymás háta mögött a gyűlölködés. Apám rendszeresen beszél vele telefonon.
2022. nov. 19. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!