Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ezt helytelenül...

Szerintetek ezt helytelenül teszem?18/F

Figyelt kérdés

Budapesti 18 éves fiú vagyok. Szegedre szeretnék menni egyetemre, most lesz a nyíltnap. Nekem nagyapám Szegeden lakik, ezért azt akartam csinálni, hogy levonatozok hozzá azelőtti este, ott alszom nála, aztán másnap elmegyek a nyíltnapra és hazamegyek Pestre.

A bökkenő itt a családi kapcsolatok. A szüleim gyűlölik a nagyszüleimet, mert nagyapám egyszer vált, és mostani felesége, az én nem vér szerinti nagyanyám kiforgatta a szüleimet a családi örökségből és a saját fiának adta.

Ez nyilván szemét húzás volt. De a nagyapám nem tehet erről. Ő ilyen kenyérre kenhető ember, bármire rá lehet venni.

Lényeg annyi, szüleim nem akarják hagyni, hogy ott aludjak. Pedig már lefixáltam mind a nagyapámmal, mind a feleségével, minden pontot. Közlekedés, mikor érkezek, stb. Teljesen belementek.

Szüleim viszont azt mondták, ha most lemegyek, akkor kitagadnak a családból.

Érted, engem k*rvára nem érdekel ez kapzsi hülyeség, én nem vágyom az örökségre, csak a nagyapámat szeretném látni meg elmenni erre a k*rva nyíltnapra.

Felkínálták opcióként, hogy levisznek autóval és haza hoznak, tehát nem alszom ott. Ezt gondolom azért, hogy azt hiszik ezzel bemutatnak a nagyapámnak.

Ezentúl azt is mondták már, hogy nem szeretnék, ha Szegedre mennék, mert túl közel vagyok hozzájuk.

Szegeden jogra akarok menni. Ezentúl megjelölöm másodiknak az informatikát, de oda 100% hogy felvesznek.

Szerintetek inkább hagyjam a jogot, csináljam meg két év alatt az informatikát és költözzek el a szüleimtől? Nem akarok velük még 5 évig élni.

Elmenjek a nyíltnapra, vagy hajoljak meg előttük?

2022. nov. 19. 19:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
70%
Mert téged azért szeretnek. Nem akarnak örökre kiiktatni az életükből. Meg különben is ciki lenne az ismerősök előtt: "-Hogy van a fiatok? - Hát, nem tudom, 5 éve elkergettük."
2022. nov. 19. 20:52
 12/30 anonim ***** válasza:
20%
Én azért a helyedben leköpködném magam, hogy a családom árulójával bratyizok, de hát egyeseknek minden belefér. Remélem incel vagy és sosem lesz családod (gyerekeid), akikkel ugyanezt meg tudod majd csinálni.
2022. nov. 19. 20:52
 13/30 A kérdező kommentje:
#12 Én liberális értékek szerint fogom nevelni gyerekeimet, abba belefér az is, hogy láthatják majd a nagyanyjuk
2022. nov. 19. 20:56
 14/30 anonim ***** válasza:
33%

Ha te el tudsz attól tekinteni, hogy a felesége kiforgatta a szüleidet az Ő örökségükből, és a nagyapád ehhez még asszisztált is, hát menjél.

Tudod, hogy ez szemétség volt, hát menjél.

Ez az a kategória, amire az ember nem tud mit mondani. Már bocs.

2022. nov. 19. 21:05
 15/30 A kérdező kommentje:
#14 Ember, nem asszisztált hozzá nagyapám, szerintem ő erről alig tud. Járni alig bír már. 83 éves. A felesége, aki hasonlóan idős, de jobb fizikumban van, ő szervez helyette mindent.
2022. nov. 19. 21:16
 16/30 anonim ***** válasza:
93%

Itt most az lényegtelen, hogy mit csinált vagy nem csinált a kérdező nagyapja.

A szüleinek akkor sincs joga emiatt eltiltani egymástól őket, ha szeretnék tartani a kapcsolatot, vagy találkozni.

Egy ilyen apróság miatt, mint egy ottalvás, egyáltalán nem érdemes balhézni.

Kérdező: ha Szegedre szeretnél menni tanulni, mondd el anyádnak határozottan, hogy neked ez az álmod, és a témában teljesen irreleváns, hogy a nagyapád ott lakik éppen. Anyádnak is meg kell érteni, hogy akkor is tudnátok tartani a kapcsolatot és találkozni, ha másik városban élsz. Nem ezen múlik a dolog.

2022. nov. 19. 21:17
 17/30 A kérdező kommentje:
#12 Úgy bírom ezen az oldalon valahogy annyian jönnek ezzel az "incel" dologgal oda nem illő témákban, ezek a szinglik, vagy divatosan "incelek" itt élik ki a magányt?:D
2022. nov. 19. 21:18
 18/30 anonim ***** válasza:
18%
A helyedben Budapesten tanulnék tovább.
2022. nov. 19. 21:20
 19/30 A kérdező kommentje:
#18 lehet az lesz belőle ha nem rendeződik a szüleimmel a kapcsolatom
2022. nov. 19. 21:21
 20/30 anonim ***** válasza:
14%

"14 Ember, nem asszisztált hozzá nagyapám, szerintem ő erről alig tud. Járni alig bír már. 83 éves. A felesége, aki hasonlóan idős, de jobb fizikumban van, ő szervez helyette mindent."

Ember, akkor a szüleid miért a nagyapádra haragudnak, ha ő erről nem is tud? Ez azért elég ellentmondásos, nem gondolod? Főleg úgy, hogy apád meg nagyapád rendszeresen is beszélnek telefonon...

2022. nov. 19. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!