Miért ilyen anya?
Sziasztok, nos én azt szeretném kérdezni, hogy más is van e így esetleg, és hogyan kezeli?
Az a problémám, hogy sajnálatos módon úgy alakult az életem, hogy haza kellene költöznöm édesanyámhoz, de az a probléma, hogy anyám nem engedi meg, pedig a lakás amiben él az én nevemen is van, meg az övén is. Tehát mindketten tulajdonosok vagyunk.
Édesanyám már megtette azt is, hogy zárat cserélt (állítólag az exe miatt), de nekem viszont nem adott kulcsot sem.. Őt csak az éppen aktuális, vagy ex, vagy leendő pasija izgatja folyton, úgy veszem észre hogy én egyáltalán nem. De kiskorom óta.
És hiába mennék haza, nem tudok, meg azt is mondja hogy oldjam meg, haza nem mehetek. Volt már példa erre, hogy nem engedett haza, és kint aludtam az utcán.
Ti ilyenkor mit tennétek a helyemben, vagy szerintetek mi lenne a megoldás?
19-es: az özvegyi haszonélvezeti jog az egész ingatlanra érvényes, csak a tulajdonjog van felesben.
20-as: a közös tulajdon megszüntetése a legjobb esetben is öngól lenne a kérdezönek, mert akkor az ingatlant elárvezerik, azaz a saját része, amit megkap, jóval kevesebb a piaci értéknél, viszont ez a haszonévezeti jogot nem szünteti meg, az az eladás/elárverezés után is megmarad, azaz az anya továbbra is maradhat ott és azt enged be, akit akar.
Újabb kérdések merültek fel az újabb kommentjeid kapcsán.
Hány éves voltál, amikor közösen vettétek az ingatlant és milyen meggondolásból vettétek meg így ezt a lakást?
Ha valóban nincs haszonélvezet az ingatlanon és csak anyukád és Te vagy a két tulajdonos, nem zárhat ki a lakásból, illetve kérheted a közös tulajdon megszüntetését, mely során vagy Te fizeted ki anyukádat, vagy ő téged, vagy árverés útján (legrosszabb döntés), mindenki megkapja a neki járó vételár részt.
Sokat tudnánk segíteni, ha a teljes történetet leírnád.
Kedves 35.
Édesanyámmal azért vásároltam meg azt az ingatlant, mert tervezni szerettem volna vele, felújítani, és vagy idővel ott élni vagy pedig kiadni. 28 éves voltam amikor a lakást megvettük, csak az én drága édesanyám úgy gondolta, hogy ott marad, és ki szeretne túrni. (ha ez a jó szó rá).
Páran írták hogy épphogy felnőtt lettem és lakásom lett?
Miért elképzelhetetlen 28 évesen venni egy lakást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!