Elmesélitek a legemlékezetesebb ,legfájóbb verést amit anyátok vagy apátok adott? Miért tette?
Nekem is sirhatnekom van a valaszoktol.
Szerintem mindannyiunknak meg kellene mutatni ezt a szuleinknek (akiket erint). Valahogy ugy erzem, addig nem tudok megbocsatani, mig ok bocsanatot nem kernek oszinten.
Olvasnivalo: "A tehetseges gyerek dramaja." es "Kezdetben volt a neveles" Alice Millertol.
Engem egyetlenegyszer utott meg apam, voltam 10-11 eves, ha nem kevesebb. Anyam egy eleg alpari stilusu no, es mindig szidta es atkozta apamat. Kisgyerekkent eltanultam tole es ugyanezt mondtam vissza apamnak, "fogas"-nak szolitottam ot.
Fejbevagott, tobbszor is.
Engem nevelőapám vert. Rengetegszer.
Igazából, ha szar napja volt, az rajtam csattant. Szó szerint.
Egyik "emlékezetes", mikor megvert, majd betett egy kád hideg vízbe, hogy ne liluljon be. Remegtem. Erre fogta, csut forróra tette a zihanyt és leveretett. A lábszáram érte csak a víz, telelettem vízhólyaggal.
Vagy volt olyan verése, úgy belerúgott a combomba, hogy nem tudtam 1 hétig legugolni.
Vagy olyan is volt, mikor a lilafoltjaim fogkrémmel kenték, elöbb elmúljon.
Vagy volt, hogy egész este kitárt karokkal 1 lábon kellett állnom, ha letettem a lábam dirr egy füles.
A suliba nem 1x behívták anyámat, hogy miért vagyok állandóan kék-zöld. Mindig az volt a válasz, hogy én vagyok balfsz és töröm össze magam.
Anyám minden alkalommal vegignézte szó nélkül. Ha szólt, ő is kapott.
Azóta 30 vagyok, 0 önbizalommal, önértékelési problémával, testkép zavarral. (Van már férjem, 2 gyerekem. De a mai napig pl a férjemnek sem merem elmondani a véleményem sokszor, illetve kinden veszekedésnél félek, hogy megüt. Jártam pszichológushoz)
(Hozzáteszem egy igen tehetős, magyar család voltunk, nem egy pereputty borsodból)
"Meg a gyerekeim első szülinapján mindig olyan boldogan mondja, hogy "már verhető korban vannak"
Ne haragudjat, te sem vagy normális, ha ilyen szülőkkel tartod a kapcsolatot, akik egymást mrg téged is vertek. És őket engeded a gyerekeid közelébe.
Nem is értem, minek beszélsz egyáltalán velük?
#33 Remelem nem tartod veluk a kapcsolatot!
En nem szegyellnem! Ha valaki kerdezne, hogy miert, akkor MINDENT kiteregetnek! Suljon a pofajuk!
33 vagyok.
Nem, nem tartom a kapcsolatot velük.
Viszont nevelőapám a mai napig büszke rá, hogy így nevelt, mert lett belőlem valaki...
(Hozzáteszem 23éves koromig tanultam, az összes pénzem amit diákmelón kerestem eltették. Elköltözni nem tudtam.
1 hónap ismeretség után költöztem a mostmár férjemhez. Úgy, hogy 1 szatyor ruhával és 2000ft-al a zsebemben.
Azóta van saját autóm, férjemnek is, saját házunk (igaz hitellel), amit mind magunknak köszönhetünk.
És 2 gyerekünk. Most lettem 30)
38!
Anyám eleinte keresett. Irogatott facén pontosabban. De csak hogy menjek haza, beszéljek nevelőapámmal stb.
(Egy vita folyamán jöttem el).
A kedvenvem az volt, mikor anyám kitalálta, írjam meg nevelőapamnak, hogy hajlandó vagyok a hitelüket fizetni tovább, emellett az én részemre szóló árvaságit sem fogom a saját szamlámra iratni, és akkor majd megbocsát nekem, sőt, lehet haza is költözhetek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!