Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most mégis mit csináljak?

Most mégis mit csináljak?

Figyelt kérdés

Bocsánat mindenkitől ha hosszú lesz, a lényeg, hogy 13 éves koromban anyukám úgy döntött, hogy lelép az életemből, egy másik férfihez, akinek voltak gyerekei is, és onnantól fogva egyáltalán nem tartotta velem a kapcsolatot, sosem keresett, az Ő részéről a nagyszülőkkel tartottam a kapcsolatot, majd miután a mamám és a papám elhunytak, az ingatlant amiben éltek a mostohagyerekeire iratta.

Engem ez egyáltalán nem érdekelt, mivel akkorra már 10+ éve nem beszéltem egyáltalán anyukámmal semmilyen formában, és azon voltam, hogy eltudjak költözni otthonról, mert untam, hogy faterom minden dolgomról tudni akart, ha elmegyek, hova megyek, kivel találkozom, meddig leszek, ott mit csinálok, miért nem csinálom ezt, miért nem csinálom azt, az volt az érzésem, mintha még mindig egy 13 éves tininek nézne, akinek minden lépéséről be kell számolnia, és úgy éreztem, hogy 23 éves felnőtt férfiként nekem nem kell beszámolnom arról, hogy kivel találkozom és mit csinálunk.

Szóval ezek után elköltöztem egy másik városba, ahol felkeresett hírtelen anyukám telefonon, mintha misem történt volna. Mivel nekem semmi kedvem nincs hozzá, és nem akarok már vele semmilyen kapcsolatot soha, hangozzon ez bármilyen kegyetlennek, ezért leraktam a telefont.

Ezek után pár napra egyik nap megjelent az ajtóm előtt, elzavartam, és mivel onnantól még hívogatott különböző telefonszámokról, megváltoztattam a telefonszámom.

Mint kiderült faterom adta meg neki a címem és a telefonszámom, pedig direkt kértem rá, hogy ne tegye, mivel nem vagyok anyukámra kíváncsi.

Ezek után elkezdett a megváltoztatott számomon is hívogatni anyukám, amit szintén faterom adott meg neki.

És most már nagyon elegem van, elegem van abból, hogy nem tudok megszabadulni anyukámtól, amikor Ő volt az aki elhagyott amikor szükségem lett volna rá, és elegem van abból, hogy apukám nem tiszteli a kérésemet és még mindig úgy gondolja, hogy joga van beleszólni az életembe.

Egyszerűen elegem van már, hogy nem tudok végre békére lelni, arra is gondoltam már, hogy mindent hátrahagyva kiköltözöm külföldre, mivel van olyan szakmai tapasztalatom, és nyelvismeretem illetve félretett pénzem, amiből erre lehetőségem lenne, és mindent hátrahagyok, és felépítem nulláról az életemet.

2022. nov. 4. 15:36
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
96%
ha így zaklat, akkor tényleg vagy lakhatási lehetőséget, vagy pénzt akar tőled. Nem kell egy ilyen dolog miatt külföldre menekülni, ha más okod nincs rá, mint egy ijedt kisgyerek.
2022. nov. 4. 17:13
 22/52 anonim ***** válasza:
100%

Elment az eszetek?!!menjen az ilyen no a jo budos k*rva anyjaba!!mi az,h meg kene hallgatni az "anyjat"??! K*rvara nem koteles meghallgatnia azt a szutykot!! Elhagyta a gyereket egy f*szert?!! Terden allva kene zokognia,ss konyorognie egyaltalan azert,h csak ra nezz!! Cserelj telo szamot v menj ki kulfoldre!! Hagyd hatra ezt a sz*rt.Le lehet pontozni,de ez az oszinte velemenyem.

(18L)

2022. nov. 4. 17:34
 23/52 anonim ***** válasza:
100%
hasonló cipőben járok én is. Én is beállok a sorba, én is úgy gondolom, hogyha szeretne az anyukájával tartani a kapcsolatot, akkor úgyis felkeresi...3 hónapja én sem tartom a kapcsolatot az anyámmal a múltban okozott traumák miatt. Lehet, hogyha egyszer szembe kerül vele és jól megmondja a magáét, de miért a gyerek alkalmazkodjon az anyjához, aki tíz-tizen x éve elhagyta egy f@sz miatt?
2022. nov. 4. 17:35
 24/52 anonim ***** válasza:
100%
#23 vagyok, bocsánat a sok szóismétlésért, csak eléggé felhúzott ez az eset. Hogy tud így viselkedni egy "anya"...
2022. nov. 4. 17:37
 25/52 anonim ***** válasza:
100%
Ugy,hogy az ilyen nem anya,de nem is ember.22 voltam:))
2022. nov. 4. 17:41
 26/52 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, hagyjátok már ezt a dumát, hogy adjon neki lehetőséget a kérdező, hallgassa meg és hasonlók.

Ez az anyuka lelépett a 13 éves gyereke mellől és 10 évig nem kereste(!), sz*rt rá, nem érdekelte, mi van vele. Ez nem egy olyan dolog, amin van mit magyarázni, nem olyan, amit meg lehet vagy meg kell bocsátani. Még ha meg is bánta anyuka, akkor is így járt, a gyereke nem köteles megbocsátani vagy felvenni vele a kapcsolatot, ha erre nincs igénye.

Én amúgy nem látom, hogy a kérdező kérdése település lenne dühvel meg fájdalommal, tök tényszerűen leírta, hogy az anyja elhagyta egy pasi miatt és nem kereste, most meg zaklatja, pedig ő nem akar vele kapcsolatot. Ennyi. Nem látok ebben különösebb fájdalmat, túllépett rajta, nem kíváncsi az anyjára, aki meg rá nem volt kíváncsi, ez ilyen egyszerű.

Nem is értem, az ilyen válaszolók mit gondolnak. Minek mérgezze a kérdező az életét az anyja sírásával?

Kérdező, te meg nehogy ilyeneken gondolkodj már, hogy külföldre költözöl anyád miatt, ne hagyd már így befolyásolni az életed. Közöld vele a következő alkalommal, hogy beperled zaklatásért és távoltartsit kérsz meg rendőrt hívsz, és tedd is meg, ha kell. Nem neked kell külföldre menekülnöd, mert zaklat a hülye anyád, aki 10 évig le sem sz*rt.

2022. nov. 4. 17:42
 27/52 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, egyébként anyád mond valamit, amikor megkeres? Vagy csak annyit, hogy beszélni akar veled? Ha bánatát akarná kifejezni, akkor a "beszélni szeretnék veled" helyett mondatná azt is, "sajnálom, amit tettem, hibáztam kérlek bocsáss meg" - et mondaná.. Itt más van a dologban.
2022. nov. 4. 17:47
 28/52 anonim ***** válasza:
100%

#27! Még ha sajnálkozna anyuka, hogy 10 éve felé se nézett, én még meg se bocsátanék neki...Ha annyira sajnálta volna akkor nem csinálta volna ezt! Ez nem anyaság, egyáltalán nem. Menjen vissza az urához meg a mostoha gyerekeihez.

(24 voltam)

Egyébként én is úgy gondolom, hogy a szülői nyomás miatt nem kell külföldre menekülnöd. Ha zaklat, akkor feljelented zaklatásért + távoltartási és meg van oldva. Apudnak pedig meg kell mondanod, hogyha nem fogod tartani vele a kapcsolatot, ha így viselkedik. Egyébként azt sem értem, hogy tud ő is azzal a nővel szóba állni, aki ott hagyta őt és a közös gyermeküket. Ezt nem fogom megérteni

2022. nov. 4. 18:00
 29/52 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen dolgot kell tenned kérdező: számon kérni apádat, hogy minek ad ki annak a nőnek (bocsi, nem tudom azt írni hogy anyádnak, az ilyen nem anya) Azt a nőt meg fölösleges meghallgatnod, mert aki gyerekként szart rád, most csak egy dolgot akarhat tőled mint dolgozó felnőtt embertől: a markát tartani, vagy más módon lehúzni. Az meg hogy esetleg megbánta: hát bocsi, de dolgozza fel, ahogy te is feldolgoztad hogy leszart évekig.
2022. nov. 4. 18:01
 30/52 anonim ***** válasza:
87%
28! Igen, 27 vagyok, igazad van, veled értek egyet. Csak ha esetleg a kérdező bizonytalan lenne, akkor a saját fülével is hallaná, hogy valójában nem ő maga miatt kereste az anyja, hanem saját nyűgje miatt, valószínűleg nincs hova mennie.
2022. nov. 4. 18:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!