Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyereknek mit kell eltűrnie...

A gyereknek mit kell eltűrnie a szűlővel szemben? Pl ha azt mondja most menj el Misére vagy a boltba. Jogilag

Figyelt kérdés
Szeretnék ezzel kapcsolatban válaszokat . Előre is köszönöm.

2022. okt. 22. 23:18
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
94%
Hozzáteszem, én nem járok misére, mert a szüleim normálisak, főleg, mert apám szenvedett azokon eleget, a szombati suli után vasárnap sem tudott aludni, úgyhogy minket az ilyenektől megkíméltek (mondjuk nekik ez annó még oda-vissza 2x5km sétát jelentett, tehát ha misére kellett volna járnom, ahhoz képest az is semmi, nekem volt biciklim). De itt vagyok 28 évesen, 10 éve öneltartó, és ha a szakterületemből bármire szüksége van az öregnek, vagy fizikai munka van a családi háznál, szó nélkül megyek. Ha épp otthon töltöm a hétvégét, alap, hogy furikázok bárkit bárhova, megcsinálom a bevásárlást, ha engedik, és mosogatok, takarítok, még én igyekszem azon, hogy az ilyet úgy időzítsem, hogy ne vegyék észre, és ne vegyék ki a kezemből. Nem tudom, hány éves vagy kérdező, de ezt úgy hívják, hogy alap dolog. Vendégségben is illik megkérdezni, mit segíthetsz, ehhez képest az, hogy egy-két apró-cseprő dolgot megcsináltatnak veled azok, akik ellátnak, ott, ahol minden rendelkezésedre áll az emberi minimum.
2022. okt. 23. 01:09
 12/37 anonim ***** válasza:
73%
Hat nem muszaj elviselni a szuleidet. Lehet menni intezetbe is. 😊
2022. okt. 23. 01:20
 13/37 anonim ***** válasza:
77%

Előrebocsájtom, nem vagyok vallásos, DE...

... a szülőnek jogában áll a gyereket a saját hite szerint nevelni, már csak azért is, mert a meggyőződése, hogy így a helyes.

A gyereknek meg majd jogában áll felnőttként, amikor már nem a szülei nyakán él, hanem saját maga felel magáért és magát tartja el erről másképp gondolkodni és nem járni templomba.

De addig az van, amit a szülő mond!

2022. okt. 23. 01:23
 14/37 anonim ***** válasza:
90%

Jajj ne jogászkodj már. Ha itt tartunk 18 éves korodban kitehet. Kijelent téged a házból, összecsomagolja a cuccaidat és viszontlátásra.

Na akkor mennyire fog tetszeni a jogtudor anyuka?

2022. okt. 23. 03:31
 15/37 anonim ***** válasza:
79%
Egy gyerek még kérdést sem írhat ki ide.
2022. okt. 23. 06:25
 16/37 anonim ***** válasza:
89%

Ezek azért érdekes kérdések. Én azzal kezdeném, nézz utána, mit köteles biztosítani a szülőknek a gyerek számára, aztán nézd meg, mivel kapsz többet...

És aztán gondold át, mit kérnek érte cserébe.

2022. okt. 23. 07:31
 17/37 anonim ***** válasza:
78%
Milyen jogilag ? Azt csinálod amit anyád, apád mond neked !
2022. okt. 23. 07:54
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Bármit, ami nem káros a személyiségfejlődésére.

De pl pont a mise egy kényes téma, mert vallásos családokban attól, mert a gyereket megkeresztelik nem jelenti azt, hogy hívővé is válik, csak "megy" a misére, mert a szülei is mennek.

Nálunk pl ez 8-9 éves korom után rámbízták - nem is jártam, mert a pap... na hagyjuk, 90 és a halál közti rugamlatlan fószer volt, és dögunalmas miséket tartott.

De mostohaanyám pl "amíg nálam élsz, az van, amit mondok"-elven még a 23 éves fiát is kötelezi.

De pl a boltba járás, az amíg egy háztartásban élsz a szülőkkel, igen, elküldhet, ugyanis neked is kell élelmiszer. A kajavásárlás nem hobbi, hanem szükség.

2022. okt. 23. 08:04
 19/37 anonim ***** válasza:
20%

Hu bmeg. Olyan jogi felvilágosítást adnék a két kezemmel, hogy többet nem kérdeznél ilyen hulyeseget.

Azt csinálod amit mondanak. Amilyen családba szulettel. Ez van.. Bruhuhu de csúnya igazsagtalan a világ.. Boltba és templomba kell menned.

Téged úgy fel kéne pofozni, pedig nem szeretem az ilyet, de rádferne.

Megkerdojelezed a szüleidet mert derogal elmenni megvenni azt amit utána más megcsinál te meg megeszes.

Hova lett ez a vilag te jo ég.

Neked csak jogaid vannak? Kotelessegeid is!!!!!

2022. okt. 23. 08:36
 20/37 anonim ***** válasza:
91%

Mondjuk az azért érdekes kérdés, hogy egy kiskorúnak mennyire van joga a szabad vallásgyakorláshoz (vagy az ellenkezőjéhez).

Engem is erőszakkal vittek templomba ovis koromtól (gyűlöltem is minden percét, s sose értettem, hogy ha a tündérek csak mesefigurak, akkor az angyalok miért nem). 16 évesen bérmalkozni is akartak kényszeríteni, csak akkor már volt bátorságom kiállni magamért. Mamám érzelmileg zsarolt, anyámmal 3 napig veszekedtem, de végül nem lettem.

2022. okt. 23. 09:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!