Egyetemről hazajöttem tüdőgyulladás végett, apám így reagálta le, vélemény?
Te is tudod, hogy bunko volt. Es nem, nem mindenki ilyen.
De most mi a kerdes? Gondolom o mindig is hasonloan reagalt az ilyesmire, le kell szarni, valtozni nem fog. Egyik fuleden be, masikon ki.
Èn is a végettre akartam reagálni. :D
Kérdező, a "végett" azt jelenti, hogy "céljából". Így valójában azt írtad, hogy "hazajöttem, hogy tüdőgyulladást kapjak" vagy "hazajöttem tüdőgyulladásért".
Sokan használják tévesen a "miatt" helyett, gondolom mert választékosabbnak érzik, de mikor teljesen rosszul használják, az borzasztó, sokunknak a hideg futkos a hátán tőle. Olyan, mint a rosszul használt -ba'/-be', "flusztrált" vagy "fel fogok lebbezni". A különbség annyi, hogy a rosszul használt végettet (a hanyag -ba'/-be' ragozással együtt) valóban tanult emberektől is gyakran hallom; olyankor olyan, mintha nagyon alaptalanul próbálnának okosnak látszani, mintha pörköltszaftos trikóra húzták volna rá az öltönyt, lesújtó. "A védencem őrizetbe' van gyilkosság végett". Istenem... 😂
Inkább mindig mondj "miatt"-ot, azzal nem lehet mellélőni.
Apád meg türelmetlen és rosszindulatú, vagy a fene tudja, mit vezet le rajtad. Vannak olyan emberek, akik a belső feszültségeik miatt szeretnek belekötni másokba.
Nekem mondjuk nincs apám, úgyhogy nem tudom, ő hogy reagálná le.
De nem, nem normális. Édesapád nem csak faragatlan volt, de még empátiahiányos is. Én hozzá se szolnék minimum hetekig-hónapokig, mert minek. Egy komoly betegségre így reagált, miért mit kellet volna tenned? Maradj ott, hogy aztán rosszabbul légy? Kórházba is kerülhetnél emiatt...... pontozzatok le nyugodtan, megérte de én ezek után biztos nem szólnék hozzá, ha ennyire fontos neki a gyereke.
De nekem alapból is ez a véleményem az apákról. Ha belegondolsz, anyud nem hiába nem így reagált, mert benne is van a szóban hogy anya, nem pedig apa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!