Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan van anya kiakadva?...

Jogosan van anya kiakadva? Munkahelyváltás kevesebb fizetésért.

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy befejeztem 1 éve az egyetemet, azonban a szakdolgozat írással akadtak problémáim és elment a motivációm teljesen. Ekkor kezdtem főállásban dolgozni, elég jó versenyképes fizetésért (pénzügyi terület multinál). Azonban nem igazán szerettem, amit csinálok, illetve nyilván ott volt, hogy a szakdolgozatot is be kéne fejeznem, meg mesterképzés is tervben volt (az is gazdasági, de nem pénzügy, hanem picit más). Így végül úgy döntöttem, hogy a főállású munkahelyemet ott hagyom és keresek egy heti 32 órás munkát, olyan területen, ami közelebb is áll a szívemhez. Találtam is egyet, egy kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó cégnél, gyakornoki munka. Nyilván a fizu kevesebb (bruttó 360, de mivel 25 alatt nem kell nekem még szjat fizetni, ezért nettó 294 ezerre jön ki) és ez anyának a baja, hogy úgy érzi h nem tudok megallapodni egy munkahelyen és teljes bizonytalanság az életem és így mintha alatta is rángatnám a talajt.

2022. okt. 3. 21:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
48%
Hát én nem hiszem, hogy a kérdező anyja az a generació. Kerdező max 23-24 eves, akkor 1998-99-ben született. Szimplán csak ideges és cseszegeti a gyerekét, mert nincs kin levezetni.
2022. okt. 4. 08:20
 12/14 anonim ***** válasza:
51%

A kérdező megírta az előző kérdésben, hogy az ő, és a szintén ott élő bátyja anyagi támogatásán múlik az anyjuk megélhetése. Ez vastagon benne van abban, hogy az anyja akarja megválogatni a munkahelyét, a fizetést szem előtt tartva. Azt is kifejezte már burkoltan az anyja, hogy nehogy elköltözzenek, mert akkor ő nem bírja magát fenntartani. Szóval inkább magáért aggódik.

De kérdező, látod, hogy nem bírod idegileg? Nem élhettek együtt. Nem, nem jogos, hogy agyonszekál azért, ami a te dolgod, és semmi kirívót vagy szörnyűt nem csináltál. Most szorítsd össze a fogad, próbáld érzelmileg figyelmen kívül hagyni a pörgését, és gyűjtögess, tervezgess. Aztán bizony költözz, mert felnőttként nem élhetsz együtt anyáddal. Pontosan ezek miatt.

2022. okt. 4. 09:08
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Beszélgess anyukáddal. Próbáld megérteni, hogy őt milyen gondolatok és szándékok vezérlik, aztán a megismert félelmeire, aggályaira reagálva magyarázd el neki, hogy te mit miért teszel és miért ne tartson tőle, hogy ez gond lesz.

A legtöbb emberi beszélgetés ott sikkad el, hogy mindenki csak nyomatja a saját érveit és erőből akarja lenyomni a másik torkán, hogy elfogadja az ő igazát. Sokkal eredményesebb minden beszélgetés, ha először megérteni próbálod, hogy a másik mit miért mond, vagy gondol, aztán a számára fontos szempontokra reagálva osztod meg vele a saját álláspontod.

Érdemes az üzleti képzés mellett asszertív kommunikációt is tanulni, sokkal többre viheted vele a munkahelyeken is, meg a magánéletben is!

2022. okt. 4. 15:33
 14/14 anonymousreview60 ***** válasza:

Teljesen alaptalan anyád kiakadása, mert:

1. Én is csináltam levelező alapszakot munka mellett és a heti 40 óra után otthon nem ment a tanulás, péntek-hétfő szabadságokat kellett kivennem a szakdolgozatíráshoz, záróvizsga felkészüléshez.

2. Steve Jobs mondta, hogy csak abban lehetsz jó, amit szeretsz. Én az előző munkámat már jó régen nem szerettem, és nem is fejlődtem emiatt benne. A közepesnél jóval jobb voltam, de nem "jó". Én megfeleztem a fizetésemet, hogy valami érdekesebbet tanuljak.

3. 18,5 év után váltottam. Nem sírom tele a párnát, de baromira hiányzik az a tapaszalat (emberi, szervezeti, ilyen-olyan ágazat megismerése), amit ez első 10 év alatti munkahelyváltásokkal szokott elérni az ember. Pont csütörtökön volt egy volt kollégákkal egy nagy vacsora, ahol az egyik volt kollégát búcsúztattuk, aki dolgozott itt meg ott meg amott, majd 24 évet egy helyen, és a nagyobb öregek is mondták, hogy milyen sokat váltottak még az első 10 évben, és az első 10 évben váltani is kell.

Te most a tanulmányaid befejezése/folytatása és valami téged jobban érdeklő megtanulása miatt váltasz. Nem akarsz nagy lábon élni stb. Eszedbe ne jusson anyádra hallgatni, és hacsak nincs valami nagy láv a céggel, ahova mész, ne cövekelj le ott, hanem legyen 3-4 munkahelyed a szakma/egyetem utáni év alatt.

5 éven belül semmiképpen, de ha lehet 10 éven belül se menj el hivatalba dolgozni.

43F

2023. okt. 8. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!