Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan van anya kiakadva?...

Jogosan van anya kiakadva? Munkahelyváltás kevesebb fizetésért.

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy befejeztem 1 éve az egyetemet, azonban a szakdolgozat írással akadtak problémáim és elment a motivációm teljesen. Ekkor kezdtem főállásban dolgozni, elég jó versenyképes fizetésért (pénzügyi terület multinál). Azonban nem igazán szerettem, amit csinálok, illetve nyilván ott volt, hogy a szakdolgozatot is be kéne fejeznem, meg mesterképzés is tervben volt (az is gazdasági, de nem pénzügy, hanem picit más). Így végül úgy döntöttem, hogy a főállású munkahelyemet ott hagyom és keresek egy heti 32 órás munkát, olyan területen, ami közelebb is áll a szívemhez. Találtam is egyet, egy kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó cégnél, gyakornoki munka. Nyilván a fizu kevesebb (bruttó 360, de mivel 25 alatt nem kell nekem még szjat fizetni, ezért nettó 294 ezerre jön ki) és ez anyának a baja, hogy úgy érzi h nem tudok megallapodni egy munkahelyen és teljes bizonytalanság az életem és így mintha alatta is rángatnám a talajt.

2022. okt. 3. 21:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%
Miért akarsz neki megfelelni? Bántalmazó, mérgező, kontrollmániás.
2022. okt. 3. 21:26
 2/14 anonim ***** válasza:
93%
Nem jogos a kiakadása. Nem is kell megállapodni egy helyen. Ez a 40 évig 1 helyen dolgozni régen is hülyeség volt, manapság meg végképp az!
2022. okt. 3. 21:26
 3/14 A kérdező kommentje:
Anyának rengeteg baja van.. Pereskedik apával, rákos, a jelenlegi párja is most hagyja ott... És kb én és a bátyám vagyunk a biztos pont és nem bírja elviselni h a mi életünkben is van változás
2022. okt. 3. 21:30
 4/14 anonim ***** válasza:
82%

Anyám ugyan ezt próbálta anno belém adagólni de nem jött össze neki.Volt hogy több, volt hogy kevesebb fizuért váltottam de szakmailag fejlődtem és csak is olyat vállaltam amit szerettem csinálni.Pl Most is kevesebb pénzért váltottam melóhelyet.

A 3 műszakot lecseréltem 1 műszakosra mert élni is akarok.

De ha rám hallgatsz akkor önállósodj a döntéseid terén.

A szülő sokszor a biztonságodat helyezi előtérbe (ami persze jó és meg is kell becsülni) de a saját utadon is kell járni.

Ha meg úgy alakul hogy rájössz kevés a zseton akkor jöhet egy újabb váltás.Nem kell úgy rettegni attól hogy legalább megpróbáljuk azt amire vágyunk hiszen nem jár érte halálbüntetés ha nem jön össze.

Sok sikert!

2022. okt. 3. 21:32
 5/14 anonim ***** válasza:
89%
Magadnak felelj meg ne másnak.
2022. okt. 3. 21:54
 6/14 anonim ***** válasza:
85%

Nem jogos. Ne neki akarj megfelelni. Mondd meg neki hogy neked ez igy jo!

Egyebkent ez is nagyon jo fizunak szamit!

2022. okt. 3. 22:26
 7/14 A kérdező kommentje:

*pillanatokban

Egyik választó kérdezte, most decemberben záróvizsgazom bsc-n, aztán februárban megyek mesterre

2022. okt. 3. 22:48
 8/14 anonim ***** válasza:
83%
Próbáld megérttetni anyuddal hogy ez nem az ő gondja!!
2022. okt. 3. 23:08
 9/14 anonim ***** válasza:
46%

Arra nem gondoltál még, hogy csak szeretné ha stabil, biztonságos életet élnél, miután ő esetleg elmegy? Talán félt, hogy az életed elcseszed pár hibás döntés miatt, hiszen most is mit csinálsz? Olyan munkát végzel, amit bár szeretsz, ám mégsem a lehetőségeidhez mért szint, plusz, jóval kisebb a lé.

Nagy meló ezt lenyelni, ne is várd hogy sima menet legyen. Beszélj vele, nyugtasd meg hogy van életképes terved, de ez most pillanatnyilag jobban vonz. Azt hiszem érted problémázik, talán félt hogy mi lesz veled egy olyan életben aminek ő nem része. Beszéljetek!

2022. okt. 3. 23:34
 10/14 anonim ***** válasza:
47%

Van az a generáció, amibe kb anyukád is tartozik, akik kiestek az iskolapadból 18-19 évesen, kiutaltak nekik egy munkahelyet és nyugdíjig ugyanott dolgoztak, csak a munkáltató neve változott néha. Nekik elképzelhetetlen az, hogy 1-2 évente máshol akarsz dolgozni, vagy hogy elég indok legyen a váltásra a közösség vagy egy ettől független célod elérése. Ők nem adták fel a biztos állást semmiért és rémisztő érzés az, ha valaki kockáztat, csak mert máshol talán jobb lenne. Tudom, én is hallgattam ezt.

Semmit sem tehetsz, maradj talpon, oldd meg az életed a segítsége nélkül és akkor idővel elfogadja.

2022. okt. 4. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!