Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi idő tölt/játszik a...

Mennyi idő tölt/játszik a 3-4-5 éves gyereketekkel az apja? Jó apának tartod a párod?

Figyelt kérdés

2022. szept. 29. 15:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Napi 2-3 óra. Van, hogy több. Igen, jó apának tartom.
2022. szept. 29. 15:42
 2/4 anonim válasza:
94%
Az én exférjem semmit sem foglalkozott a fiával. Most már 13 éves a fiú, túl sok kapcsolata nincs az apjával.
2022. szept. 29. 16:26
 3/4 anonim ***** válasza:
22%
legtöbben inkább leteszik tablet elé manapság sajna.
2022. szept. 29. 16:40
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Lassan 4 éves a nagyobb gyerek, a kisebb még baba. Mostanában legalább egy órára a férjemre vannak bízva hétköznap, amíg én megcsinálok olyan dolgokat, amit a gyerek(ek)től addig nem tudtam. A babával itthon vagyok, míg a nagy oviban van, de napközben keveset és rövideket alszik, ébren pedig ha huzamosabb ideig egyhelyben hagyom, visít, és megőrülök. Párszor 10-15 percet tudok lopni a házimunkára, míg a férjem haza nem ér. Így főzni is alig lehet, ha folyton el kell dobálnom a kést és a fakanalat.

A férjem 4-kor ér haza, 5-ig hagyni szoktam, hogy kiszusszanja magát, utána a kicsikkel lóg 6-ig/7-ig. Aztán fürdetés, esti altatás következik, amikben szintén részt vesz, csak hamarabb lelép, ő olvassa az első mesét, aztán megy. (K**** rövidek a hétköznapok, és mindig ebből a rutinból állnak... :(. Néha cserélünk, ő csinál meg valami házimunkát.)

Hétvégén nem játszik sokkal többet aktívan a nagyobbal, de szoktak ezen kívül együtt mesét nézni, zenét hallgatni, vagy csak hagyja, hogy a gyerek ott sertepertéljen körülötte és dumálgasson, amíg ő csinál valamit. Szoktam neki ilyenkor is hagyni egy kis szabadidőt, addig én a gyerekekkel kimegyek a játszótérre vagy valahová. Van, hogy együtt csinálunk családi programot, fagyizás, kirándulás vagy valami. Ő engem ritkábban szabadít meg úgy a gyerekektől, hogy kikapcsolódhassak (tehát nem a házimunka kedvéért). Mióta szoptatós baba is van, gyakorlatilag szinte soha, pedig egy órát, akár kettőt is kibírna azért nélkülem. Hétköznap, amikor csak a babával vagyok itthon, szoktam időt lopni a döglésre, mikor elszendereg, és néha leszarom a házimunkát, mert úgyis 10 perc múlva nyöszörögni kezd, nem annyira érdemes belekezdeni semmibe. Igaz, kikapcsolódás terén sem kezdhetek bele semmi hosszabba, se egy film, se varrogatás, festegetés, kreatívkodás. Marad a telefonnyomkodás, amit azonnal le tudok tenni, ha ébred a gyerek. Nyomor.

Remek apának tartom, csak magára vállalhatna hétvégente egyszer 1,5-2 óra gyerekezést úgy, hogy engem teljesen magamra hagy.

2022. szept. 30. 09:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!