Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek sem köthetem az...

Szerintetek sem köthetem az anyagi támogatásomat ahhoz a feltételhez, hogy le kell cserébe szokniuk a dohányzásról?

Figyelt kérdés

Szüleimről van szó, 78 és 82 évesek. Évek óta kiegeszítem a nyugdíjukat minden hónapban, amennyivel mondják, 20-30, néha 40 ezer Ft-tal. Most jött ez a gázdrágulás, nekik őrületes mennyiséget fogyasztanak a konvektorok, nincs szigetelve a ház, földszinti lakás. 30 helyett 100 ezer körül lesz a rezsi átalanyban. Leültünk beszélni, azt kérték, hogy a havi támogatáson felül még ennek a felét is álljam, mert nekik kevés a nyugdíjuk. (Fejenként havi 130 ezer kb.) Igen ám, csakhogy mindketten láncdohányosok. Mar eddig is idegesített, hogy gyakorlatilag a cigijüket fizetem minden hónapban, de hát ez van. Most viszont megmondtam, hogy segíthetek, ha nem is a felével, de valamennyivel, viszont ennek az a feltétele, hogy 2023 január 1-re tegyék le a cigit mindketten. Ordibálós veszekedés lett belőle. Szerintük én nem köthetem az anyagi támogatást az életmódhoz, különben is ők már öregek, nem tudnak leszokni. Értsd: nem akarnak, megpróbálni sem. És hogy felháborítóan viselkedek és hálátlan vagyok, felőlem ők akár meg is fagyhatnak, stb. De nekem már elegem van. Két kicsi gyereket nevelünk a feleségemmel 52 négyzetméteren, nagyobb ingatlanra gyűjtünk, meg a gyerekeknek teszünk félre minden felesleges fillért, ha nekik fizetnék még pluszban, akkor azt ebből kellene elvonni. Semmi kedvem a gyerekeim jövője helyett a szüleim cigijébe fektetni.

Titeket, idegeneket kérdezlek. Ez tényleg ennyire felháborító? Őszintén szólva én teljesen ledöbbentem, hogy ilyen agresszíven tiltakoztak és nekem jöttek gyakorlatilag, szerintem ez egy teljesen ésszerű kérés, most spórolni kell, a luxuskiadásokat levágni, és a cigi ilyen. Értem, hogy öregek, meg nehéz letenni, de én akkor sem akarom fizetni a bagót és kész.

Köszönöm, ha megírod a véleményedet.

2022. szept. 28. 19:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/83 anonim ***** válasza:
59%
Értelek. Értem. De ilyen idősen leszokni már minek.. úgy hozzájuk nőtt a cigi,mint borsóhoz a héja. Tényleg próbáld meg másként felfogni. Úgy is segíteni fogsz,mert ilyen vagy.
2022. szept. 28. 22:11
 32/83 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem a nyugdíjukból is ki kellene jönniük. Tanuljanak meg spórolni.

Én nem fizetnék nekik.

2022. szept. 28. 22:24
 33/83 anonim ***** válasza:
83%

Huhh, el kell keserítenem téged, de te eddig meg voltál vezetve. Egyáltalán nem kéne adnod nekik semmit. Ilyen pofátlanság után még a kapcsolatot is megszakítanám velük. Francnak kell két ilyen lehúzós szenilis csövedék. Egyáltalán nem tartozol már nekik egy fillérrel sem. Túl sokat tettél nekik eddig.

Ideje elkezdened egy kicsit önzőnek lenned végre. Nem vagy segélyszolgálat. A saját családodra költs!

2022. szept. 28. 22:32
 34/83 anonim ***** válasza:
96%
Feltételt szabni nem volt okos dolog, mivel a függők nem jól reagálnak rá. Adnék továbbra is annyit, amennyi belefér nektek, a feleséged előtt pedig le a kalappal, hogy ilyen jólelkű. De az összeget ne emeld az általuk kiszabott mértékben, csak mert azt mondják, nekik ez kell. A követelésre kategorikusan nemet mondanék a helyedben. A válaszaid alapján elég sokat támogattad és támogatod őket. A gyerekeid,a feleséged fontosabbak a szüleid függőségénél.
2022. szept. 28. 22:39
 35/83 anonim ***** válasza:
89%

Előre bocsánat, de a legelső gondolatom az volt, hogy mindenhol

azt sulykolják - aki dohányzik hamar meghal...

Megértem a felháborodásod. Természetes gyermekeid jövője a legfontosabb

számodra. Megteheted, hogy tovább nem támogatod a szülőket, sok minden

változott, már nem fér bele. Viszont több évtizedes dohányzás után, ebben

a korban, nem tartom valószínűnek, hogy képesek lennének leszokni róla.

Ha viszont támogatod őket továbbra is - a pénz ugyanúgy hiányzik a te

családi kaszádból - bármire költik. Ami szerintem bántja őket: az

ultimátum.

2022. szept. 28. 22:42
 36/83 Darius- ***** válasza:
15%
Nem, mivel személyi szabadsagot sért.
2022. szept. 28. 23:45
 37/83 anonim ***** válasza:
13%
Több évtizede láncdohányosok, és mégis ilyen jól tartják magukat ebben a korban? Szerintem te kamuzol! És mi van a gyógyszerekkel, annak az árát említetted? Gyanús... Jó egészséget a szüleidnek, de ez a sztori bűzlik nekem.
2022. szept. 29. 00:26
 38/83 anonim ***** válasza:
23%
Ahhoz kötöd, amihez akarod, de két ilyen idős ember már egészen biztosan nem fog leszokni. Amúgy téged is zsaroltak anno, hogy csak akkor kapsz valamit, ha x dolgot megteszel?
2022. szept. 29. 06:07
 39/83 anonim ***** válasza:
88%
Nem adnék nekik semennyit. Oldják meg.
2022. szept. 29. 07:16
 40/83 anonim ***** válasza:
64%
Azért a felesége is elég hülye, hogy 50 négyzetméterre szül neki gyereket mikor látja hogy a szüleit pénzeli keményen. Gondolom mem egy Lölő kaliberű a fizetése. A saját gyerekeire kéne költenie ezt a pénzt, nem ezekre
2022. szept. 29. 07:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!