Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek sem köthetem az...

Szerintetek sem köthetem az anyagi támogatásomat ahhoz a feltételhez, hogy le kell cserébe szokniuk a dohányzásról?

Figyelt kérdés

Szüleimről van szó, 78 és 82 évesek. Évek óta kiegeszítem a nyugdíjukat minden hónapban, amennyivel mondják, 20-30, néha 40 ezer Ft-tal. Most jött ez a gázdrágulás, nekik őrületes mennyiséget fogyasztanak a konvektorok, nincs szigetelve a ház, földszinti lakás. 30 helyett 100 ezer körül lesz a rezsi átalanyban. Leültünk beszélni, azt kérték, hogy a havi támogatáson felül még ennek a felét is álljam, mert nekik kevés a nyugdíjuk. (Fejenként havi 130 ezer kb.) Igen ám, csakhogy mindketten láncdohányosok. Mar eddig is idegesített, hogy gyakorlatilag a cigijüket fizetem minden hónapban, de hát ez van. Most viszont megmondtam, hogy segíthetek, ha nem is a felével, de valamennyivel, viszont ennek az a feltétele, hogy 2023 január 1-re tegyék le a cigit mindketten. Ordibálós veszekedés lett belőle. Szerintük én nem köthetem az anyagi támogatást az életmódhoz, különben is ők már öregek, nem tudnak leszokni. Értsd: nem akarnak, megpróbálni sem. És hogy felháborítóan viselkedek és hálátlan vagyok, felőlem ők akár meg is fagyhatnak, stb. De nekem már elegem van. Két kicsi gyereket nevelünk a feleségemmel 52 négyzetméteren, nagyobb ingatlanra gyűjtünk, meg a gyerekeknek teszünk félre minden felesleges fillért, ha nekik fizetnék még pluszban, akkor azt ebből kellene elvonni. Semmi kedvem a gyerekeim jövője helyett a szüleim cigijébe fektetni.

Titeket, idegeneket kérdezlek. Ez tényleg ennyire felháborító? Őszintén szólva én teljesen ledöbbentem, hogy ilyen agresszíven tiltakoztak és nekem jöttek gyakorlatilag, szerintem ez egy teljesen ésszerű kérés, most spórolni kell, a luxuskiadásokat levágni, és a cigi ilyen. Értem, hogy öregek, meg nehéz letenni, de én akkor sem akarom fizetni a bagót és kész.

Köszönöm, ha megírod a véleményedet.

2022. szept. 28. 19:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon helyesen tetted. Ha a tüdejüket nem féltik, akkor az a kis hideg sem fog nekik ártani...
2022. szept. 28. 19:58
 12/83 anonim ***** válasza:
94%
Most azok akarnak fenyegetőzni, akik a pénzt kapják? :D Mi lesz, nem kérik többet? XD Ennyi nyugdíjból meg lehet élni, szerintem egyszerűen csak nem akarják elengedni a fejős tehenet. Ha meg "akarnak" fagyni, az az ő választásuk lesz.
2022. szept. 28. 19:59
 13/83 anonim ***** válasza:
94%
A havi támogatásból levonod a cigi árát, és el van intézve.
2022. szept. 28. 20:00
 14/83 anonim ***** válasza:
87%
Kis túlzással az unokáik jövőjét füstölik el. Jogosan adtál ultimátumot, és felháborító, hogy még a leszokás lehetőségét is elutasítják. Fájdalmas, de jogos döntést hoznál, ha egy fillért sem adnál nekik ezek után. Ha lágyabb szívű vagy (és ki tudjátok gazdálkodni), adj annyit, amennyit eddig is adtál.
2022. szept. 28. 20:03
 15/83 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem nem. A szüleid, és pár évük van hátra, nem most fognak egészséges életmódba kezdeni.

Eleve tiszta trollkodás, hogy ilyen bevételek mellett láncdohányosok lennének, ételre sem futotta volna eddig sem.

2022. szept. 28. 20:20
 16/83 anonim ***** válasza:
91%

Szóval az ember elszámolhat a másik telibeszarásával az életkorára hivatkozva? Csak azért mert valaki idősebb és régen máshogy volt, az felmentést ad az elfogadhatatlan viselkedésre?

2022. szept. 28. 20:31
 17/83 anonim ***** válasza:
88%

K-ra elkényeztetted eddig őket, nem is értem, miért adtál még ennyi pénzt ezekre a nyugdíjakra. Ők meg ezt akarják ezután is. Mivel bekattant kemény narkósok, a cirkusz csak fokozódni fog. Amellett, hogy 1-1,5 hónap alatt le lehetne jönni a cigiról, de csak addig látnak, hogy hol a következő szál. Az idősek meg alapjáraton is makacsok és betonfejűek. Semmi szimpátiát nem érzek. Értelmes szülők tisztában vannak a gyerekes család helyzetével és sokszor ők támogatják a fiatalokat. Megoldás nincs? Az öröklés felgyorsítása? :))

(mondjuk, ha valamelyik szülőm láncdohányos lett volna, akkor most jó eséllyel a börtönből írnám ezt)

2022. szept. 28. 20:39
 18/83 anonim ***** válasza:
94%
Teljesen egyetértek veled.
2022. szept. 28. 20:42
 19/83 anonim ***** válasza:
83%
2022. szept. 28. 20:42
 20/83 anonim ***** válasza:
94%
Szülőként írom, igencsak szégyellnék akár 1 Ft támogatást is kérni, elfogadni a gyerekeimtől, ha szenvedélybeteg lennék.
2022. szept. 28. 20:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!