Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek sem köthetem az...

Szerintetek sem köthetem az anyagi támogatásomat ahhoz a feltételhez, hogy le kell cserébe szokniuk a dohányzásról?

Figyelt kérdés

Szüleimről van szó, 78 és 82 évesek. Évek óta kiegeszítem a nyugdíjukat minden hónapban, amennyivel mondják, 20-30, néha 40 ezer Ft-tal. Most jött ez a gázdrágulás, nekik őrületes mennyiséget fogyasztanak a konvektorok, nincs szigetelve a ház, földszinti lakás. 30 helyett 100 ezer körül lesz a rezsi átalanyban. Leültünk beszélni, azt kérték, hogy a havi támogatáson felül még ennek a felét is álljam, mert nekik kevés a nyugdíjuk. (Fejenként havi 130 ezer kb.) Igen ám, csakhogy mindketten láncdohányosok. Mar eddig is idegesített, hogy gyakorlatilag a cigijüket fizetem minden hónapban, de hát ez van. Most viszont megmondtam, hogy segíthetek, ha nem is a felével, de valamennyivel, viszont ennek az a feltétele, hogy 2023 január 1-re tegyék le a cigit mindketten. Ordibálós veszekedés lett belőle. Szerintük én nem köthetem az anyagi támogatást az életmódhoz, különben is ők már öregek, nem tudnak leszokni. Értsd: nem akarnak, megpróbálni sem. És hogy felháborítóan viselkedek és hálátlan vagyok, felőlem ők akár meg is fagyhatnak, stb. De nekem már elegem van. Két kicsi gyereket nevelünk a feleségemmel 52 négyzetméteren, nagyobb ingatlanra gyűjtünk, meg a gyerekeknek teszünk félre minden felesleges fillért, ha nekik fizetnék még pluszban, akkor azt ebből kellene elvonni. Semmi kedvem a gyerekeim jövője helyett a szüleim cigijébe fektetni.

Titeket, idegeneket kérdezlek. Ez tényleg ennyire felháborító? Őszintén szólva én teljesen ledöbbentem, hogy ilyen agresszíven tiltakoztak és nekem jöttek gyakorlatilag, szerintem ez egy teljesen ésszerű kérés, most spórolni kell, a luxuskiadásokat levágni, és a cigi ilyen. Értem, hogy öregek, meg nehéz letenni, de én akkor sem akarom fizetni a bagót és kész.

Köszönöm, ha megírod a véleményedet.

2022. szept. 28. 19:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 anonim ***** válasza:
79%
Ne adj nekik pénzt, hanem vállalj át valamilyen számlát, bevásárlást. Ők meg eldöntik, hogy a pénzüket fűtésre vagy cigarettára költik. Persze ez sem jó megoldás, mert a végén még elárverezik az örökségeteket.
2022. szept. 28. 20:47
 22/83 anonim ***** válasza:
83%
Egy fillért nem adnék nekik mostantól. Akkor sem, ha ezzel nem lesz örökség.
2022. szept. 28. 20:50
 23/83 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki véleményét, mindenkinek ment a zöld.

Nyilvan szeretem őket, nem akarok nekik rosszat, ezért adtam nekik eddig is, de őszintén szólva az is bosszant, hogy a gyerekeim mellett ez a pénz félig a feleségemé, hiszen hazasok vagyunk. Ő mindig mondja, hogy ezen ne agyaljak, az én szüleim, én döntök a támogatásukról, de en megis rosszul érzem magam, hogy az ő penze is elmegy.

Továbbra is fogom őket támogatni, de amit mondtam, megmondtam. Amúgy időnként a penzen felül egy-egy bevásarlás vagy patikai kör is az enyém, szóval ez is pipa. Ezeket továbbra sem vonom meg, nem vagyok képes őket teljesen cserbenhagyni. De a rezsit nekik kell megoldani.

Örökség, ne nevettessetek. Örülök, ha apám nem csinált mindenféle idióta hitelszámlát különféle bankoknál. Mert erre is volt már példa, már háromszor húztam ki a szarból, sok pénzzel természetesen. Azt, hogy mégis pontosan mire költenek, nem tudom, többször kértem, hogy írják az összes költésüket és majd együtt megnézzük,min lehetne spórolni, merthogy szerintük semmin. De ezt nem hajlandóak megcsinálni, merthogy én ne rendőrködjek. Hát én ezt is megértem, csakhogy így végképp nem tudok segíteni.

Minden valaszt még egyszer köszönök. Elég egyértelmű, hogy a többség szerint igazam van.

2022. szept. 28. 21:08
 24/83 anonim ***** válasza:
30%
Ne úgy fogd fel,hogy cigire adsz nekik. Ők már nem fogják letenni a cigit,inkább nem esznek. Ezt valahol mégis értem. Jó idős szüleid vannak...te hány éves vagy, ha kicsik a gyerekeid?
2022. szept. 28. 21:18
 25/83 anonim ***** válasza:
91%
Ja, és ezt az idióta döntésüket, hogy inkább nem esznek, de a cigi legyen, támogatni kell? Annak árán is, hogy a gyerekétől veszi el? Nevetséges. Le se szarnak téged, csak kihasználnak, abból is látszik, hogy csak úgy kiadják neked, hogy a felét átveszed a rezsinek. Tudodki... és még nekik áll feljebb.
2022. szept. 28. 21:23
 26/83 anonim ***** válasza:
72%
Nem fognak leszokni
2022. szept. 28. 21:34
 27/83 anonim ***** válasza:
95%
Jobban jartok ha szereltetsz nekik egy klimat es inkabb az aramot fogyassza, amit ok sokkal nehezebben lepik at, mert gondolom a tvn es a húgom kívül sokat nem fogyasztanak.
2022. szept. 28. 21:38
 28/83 anonim ***** válasza:
92%
Hűtőn kivul nem sok fogyasztojuk van.
2022. szept. 28. 21:38
 29/83 anonim ***** válasza:
39%
Hiába pontoztok le. Igazam van. Ne legyetek álszentek. A kérdező meg ide jár fényeztetni magát. #24
2022. szept. 28. 21:47
 30/83 A kérdező kommentje:
Nem fényeztetem magam, és támogatom őket, de a saját családomra is gondolnom kell, nekünk is van rezsink, életünk, jövőnk. 43 éves vagyok, késői gyerek vagyok és későn alapítottam én magam is családot, ugyanis 34 éves koromig velük éltem, anyámnak több műtétje volt, én hordtam mindenhova, életem se volt, mert ők foglalták le minden időmet és energiámat. De valóban nem támogatom őket eléggé, sose tettem, nyilván. Van amúgy egy bátyám is, de ő most egy olyan nehéz élethelyzetben van, hogy semmivel nem fogom terhelni, őt sokkal szívesebben támogatnám, de ő egy fillért sem fogad el.
2022. szept. 28. 22:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!