Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ha a gyereketek...

Szülők! Ha a gyereketek előléptetést/fizetés emelést kap, akkor minden esetben örültök a sikerének? Úgy érzem, az enyémek mintha féltékenyek lennének.

Figyelt kérdés

Sikerült munkahelyet váltani nemrég és az új fizetésem harmadával több lett, mint az előző. Örömmel újságoltam nekik, hogy milyen jó ajánlatot kaptam, de csak annyit mondtak, hogy "örülünk, hogy neked bejött az élet".

Igaz, nekik anyagi gondjaik vannak régóta, de ha kérnének pénzt én adnék.

2022. szept. 28. 11:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
97%

Épp a napokban volt hasonló kérdés, talán olyan indítással, hogy örülnél-e szülőként, ha kétszer annyit keresne a gyereked.

A válaszolók többsége simán örülne.

2022. szept. 28. 11:25
 2/21 anonim ***** válasza:
96%
Persze
2022. szept. 28. 11:29
 3/21 anonim ***** válasza:
96%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

ezt említettem az első kommentben.

Kérdező, azt lehet tudni, hogy miért vannak anyagi gondjaik??

De még ilyen helyzetben is, szerintem egy normális szülő pont hogy örül, ha a gyerekének könnyebb az élete...

2022. szept. 28. 11:36
 4/21 anonim ***** válasza:
96%
Miért ne örülnék?
2022. szept. 28. 11:38
 5/21 anonim ***** válasza:
81%

Századik kérdés erről a témáról.

Az én szüleim örültek volna, én is örülni fogok, ha a gyerekeim nagyok lesznek, és a legtöbb ember ugyanígy van ezzel, mert ez a normális. De ha a te szüleid nem ilyenek, azzal nem tudunk mit csinálni. Vagy meg akarod mutatni nekik a válaszokat, hogy elszégyelljék magukat? Mert akkor legalább van értelme újra és újra megkérdezned.

2022. szept. 28. 11:47
 6/21 anonim ***** válasza:
94%
Nem is tudom elképzelni, hogy miért lehet egy szülő féltékeny, miért ne örülne. Max. ha egy helyen dolgoznak és a gyerekét léptették elő helyette :D
2022. szept. 28. 11:56
 7/21 anonim ***** válasza:
89%

Örülnék, persze.

De ez tök fura.

"Igaz, nekik anyagi gondjaik vannak régóta, de ha kérnének pénzt én adnék."

Én meg úgy vagyok, hogy ha látom, hogy szükségük van valamire, akkor felajánlom én. Nem várok, hogy vajon kérnek-e. Mert van biztos olyan, aki inkább éhen hal, de nem kér, mert kellemetlen neki.

2022. szept. 28. 11:57
 8/21 anonim ***** válasza:
95%
Az én szüleim nem hagyják hogy munkáról meséljek mióta megtudták hogy jól érzem magam és elégedett vagyok a keresetemmel. Szóval gondolom nem örülnek. (Pedig így is jobban keresnek mint én)
2022. szept. 28. 11:59
 9/21 anonim ***** válasza:
29%

Éppen anyagi gondjaik vannak te meg oda mész, hogy neked harmadával több fizetésed lesz mint azelőtt, lehet azért reagáltak így.

Ettől függetlenül persze az átlag (válaszok alapján is) nagy valószínűséggel örülne a gyereke sikereinek.

Lehet a szüleid is örülnek csak nem tudnak ezzel foglalkozni vagy kimutatni, mert a saját bajukkal vannak eldoglalva. Ami érthető is lehet, attól függően milyen problémákkal küzdenek.

2022. szept. 28. 12:00
 10/21 anonim ***** válasza:
95%
9-es nem, nem érthető. Normális szülő ilyenkor annak örül, hogy ha neki anyagi gondja is van, legalább a gyerekének (akit szeret) nincsen. Egyrészt ez jó érzés, másrészt tudja, hogy a gyereke nem szorul rá az anyagi segítségére, harmadrészt akár az is fölmerülhet benne, hogy ha végképp padlóra kerül, esetleg őrajta tud segíteni a gyereke.
2022. szept. 28. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!