Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim erőszakosan etetnek...

A szüleim erőszakosan etetnek engem akkor is amikor nem vagyok éhes. Ha nem eszem meg, akkor meg ordibálnak velem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Folyamatosan azzal piszkálnak hogy vékony a testalkatom és egyszerűen nem bírják elfogadni, hogy nekem eleve ilyen az alakom, és bármennyit eszem, nem hízok. Ők meg nem éppen a legvékonyabb alkatok, hallom is néha hogy panaszkodnak egymásnak hogy kövérek.

2022. szept. 23. 07:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
24%

9-es, okkal senkit nem "kényszerítenek" evésre, és okkal senkire nem mondják, hogy sovány, csak ha valóban az, egy étkezési zavaros viszont még kiálló bordákkal sem érti, mi a baja a környezetének.

Voltam anorexiás, bulimiás, "genetikailag nem tudok hízni" kifogással :D, és én sem értettem, hogy miért nem jó senkinek a 45 kilós súlyom.

Hát... visszanézve azokat a képeket, nem csoda, hogy "hizlalni" akartak, és most, 54-55 kilósan nem is értem, hogy bírtam életben maradni annyi étellel és tömeggel, mint akkor.

2022. szept. 23. 11:00
 12/25 anonim ***** válasza:
78%

"9-es, okkal senkit nem "kényszerítenek" evésre, és okkal senkire nem mondják, hogy sovány"

. Nem a francot nem.

De ha meg az illető tényleg étkezési zavaros, akkor az embernek pont az fog legkevésbé segíteni, ha etetni akarják.

2022. szept. 23. 11:04
 13/25 anonim ***** válasza:
63%

Ne hallgass azokra, akik itt osztják az észt, mikor fogalmuk sincs, milyen rpssz érzés, mikor nem bírsz hízni. 175 cm vagyok, régen 50-52 kg voltam, én is sok megjegyzést kaptam a kiálló csontjaimra, hogy anorexiás vagyok, miért nem eszek többet stb... hát nem sokat segített, azt érték el vele, hogy nagyon gusztustalannak láttam a kiálló csontjaim, mikor hiába ettem magam degeszre minden nap kb, akkor se bírtam hízni. Azóta 56 kgra feltornáztam magam másfél év alatt, de most is kapom az ívet sokszor, de most már jól érzem magam a bőrömben, bár a csonjaim most is eléggé kilátszanak. Szóval kedves válaszolók, de van olyan, aki egyszerűen nem bír hízni, mert nem bír annyi kalóriát megenni, hogy bármi is látszódjon rajta.

Kérdező, szerintem próbálj meg beszélni velük, hogy ez mennyire rosszul esik neked. Egyébként meg, hagyd figyelmen kívül, ha kiabálnak, ordítanak veled, úgy kell nekik, ne hagyd, hogy tönkre tegyenek lelkileg. Ha túl sovány vagy (nem írtad az adataid), akkor tényleg próbálj meg kicsit hízni, sokat segíthet amúgy egy ilyen kalóriapótló, a Nutridrink pl nagyon jó, gyógyszertárban szerintem recept nélkül is lehet kapni, de ha mégse kérd meg a háziorvosod, biztos felírja. Kitartást, tudom milyen rossz, mikor olyanért bántanak, amivel jem tudsz mit kezdeni!

2022. szept. 23. 13:41
 14/25 anonim ***** válasza:
77%

#11 9-es vagyok. Dehogynem erőlteti soha senki a kaját alaptalanul! Nekem pl 95 kilónál már ki voltak a nagyszüleim, hogy nagyon lefogytam, sovány vagyok. Pedig amúgy még az se volt az egészséges kategória, hanem a bőven elhízott. De anyám is szörnyülködött, hogy mondván, hogy ha lefogyok, akkor cserélni kell a ruhatáram nagyobb részét, és az sok pénz. Szóval rám azért volt tukmálva a kaja szülői-nagyszülői oldalról, pedig én a kórosan elhízott kategóriában voltam.

Ha meg tényleg étkezési zavara van, akkor el kell vinni szakemberhez. Ez nem olyan, hogy eltaknyoltál, lehorzsoltad a térded, de otthon meg lehet oldani egy kis fertőtlenítéssel. Az étkezési zavar bőven elég nagy gond ahhoz, hogy ilyen homemade megoldásokkal ne lehessen kezelni.

2022. szept. 23. 13:51
 15/25 anonim ***** válasza:
28%
"De ha meg az illető tényleg étkezési zavaros, akkor az embernek pont az fog legkevésbé segíteni, ha etetni akarják." Egy étkezési zavarossal sajnos csak így lehet. erőltetni, és ellenőrizni tényleg eszik-e, nem hánytatja-e magát. Sajnos volt a családban ilyen, tudom mennyire ki tudnak készülni a szülők akik ilyen gyerekkel küzdenek. (és mennyire nem érti a gyerek mi a baj, akkor sem ha csont és bőr.)
2022. szept. 23. 13:54
 16/25 anonim ***** válasza:
75%
#15 De ehhez orvosi kontroll is kell, összeállított étrend, mentálhigiénés segítség, stb. Nem csak random semmiből fotel-diagnosztizálni, hogy étkezési zavara van, tömjük meg, jó lesz az.
2022. szept. 23. 13:59
 17/25 anonim ***** válasza:
53%
#15 A pszichiátrián is ezt csinálják, az étkezési zavarosokat tömik, az öngyilkosokat és a falcolókat megkötözik, stb. És csupa egészséges, kivirult ember sétál ki onnnan a kezelése végén! Ja, nem. Rohadtul nem.
2022. szept. 23. 15:23
 18/25 A kérdező kommentje:
Azért nem válaszoltam, mert iskolában voltam. 42 kilónál megálltam pár éve, és hiába eszem ebédnél is minimum három tálat, egyszerűen nem bírok hízni. Köszönöm az értelmes válaszokat, további szép napot
2022. szept. 23. 16:20
 19/25 A kérdező kommentje:
Tárom tállnyi kaját. Csak hogy a troll válaszokat elkerüljük
2022. szept. 23. 16:20
 20/25 Miss Endzsi ***** válasza:
93%
Miket eszel átlagosan egy nap? Én is voltam 42 kiló, azóta nagyobb adatokat eszem, sportolok, attól éhesebb is vagyok, így sikerül többlett kalóriát bevinnem.
2022. szept. 23. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!