Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hazudik rólam az Édesany...

Miért hazudik rólam az Édesanyám, miért fog rám olyan dolgokat, amiket nem mondtam?

Figyelt kérdés
Sajnos már sokadik esetben történt az, hogy Édesanyám olyat mond másoknak, amiket én nem mondtam. Lényegében rám fogja a dolgokat. Pl: vmelyik héten apu kérdezte tőle, hogy kell-e szilva elrakni lekvárnak, mert akkor vesz. Azt mondta, igen kell. Jelen voltam hallottam. Két nap mulva jön a szomszédasszony neki meg a fülem hallatára azt mondta, hogy én akartam hogy legyen lekvár elrakva! Holott nem is szeretem a lekvárt. Másik eset: apukám mondja hogy miattam vett xyz márkajú vajat, mert anyu mondta hogy nekem az kell. Én ilyet sosem mondtam. Rengeteg ilyen dolog van, amit hazuduk rólam, hogy én mondtam, vagy rám hivatozik. Már többször megkértem hogy ne hazudozzon rólam, ne fogjon rám dolgokat, ne hivatkozzon rám, de újra és újra megteszi, és a vége mindig az, hogy ő sértődik be, hogy jó, akkor ezentúl semmit nem fog mondani. Nagyon rosszul esik hogy hazudik rólam, rám fog dolgokat másoknak hogy én mondtam, nekem kell, vagy rám hivatkozik. Miért teszi ezt?
2022. szept. 20. 18:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
44%
Jó akkor mindegy....
2022. szept. 20. 18:49
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Tenyleg nem demencia, vannak ilyen emberek. Képtelen azt mondani, hogy en szeretnék ilyen vajat, de ha a gyereknek kell, az legitimmé teszi az igényt. Lekvart meg vagy ő akar enni, vagy van egy ilyen vélt elvárás, hogy lekvárt kell befőzni, és akkor már mondjuk azt, hogy a gyereknek lesz. Azt a képet akarja mutatni magáról, hogy mindig minden érted és neked van, neki igényei sincsenek, csak neked vannak. Mártír.
2022. szept. 20. 19:02
 13/20 A kérdező kommentje:
11-es igen, a mártírság is jellemző rá, meg a sértődékenység.
2022. szept. 20. 19:03
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém dettó ugyanez.

Néha felbosszant, néha kiakaszt, néha próbálom megfejteni ezt a viselkedést, teljesen sikertelenül.

Legtöbbször az vált be, hogy odaszólok viccesen, hogy anyu, miért kamuzol? Vagy valami egyszerű módon rápirítok. Ő úgy csinál mintha megsértődne, én meg megmagyarázom, hogy ez milyen hülye szitu.

Ezen többnyire jót nevetünk, aztán megismétlődik százhuszonhetedik alkalommal is.

Ez pont az a helyzet, hogy szerintem ő is tudja hogy tudom, hogy néha összevissza beszél.

Azt is tudja, hogy kiakaszt, de azért annyira nem zavarja, hogy legközelebb ne forduljon elő.

Néha töprengek rajta pár napig, aztán arra jutok, hogy basszus milyen hülye egy vénasszony leszek, ha olyan leszek, mint ő.

Aztán meg eszembe jutnak olyan dolgok, amik miatt úgy érzem, hogy tényleg milyen hülye vagyok, hogy képes vagyok egy olyan dolog miatt neki ugrani, hogy az akárkinek azt mondja, miattam vagy más miatt főz lekvárt (hasonló sztorik vannak nálunk is), holott az életkora alapján simán előfordulhat az is, hogy nem emlékszik vagy összekever, képzel dolgokat.

Egyébként szinte biztos vagyok benne, hogy nem, de úgy 1 %-ot adtam ennek a dolognak.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem akaszt ki.

Akkor is hazudnék, ha azt mondanám, hogy megbocsáthatatlan dolgok ezek.

Pár éve még egy ilyen után legtöbbször vehemensen kiosztottam, aztán pár napig nem kerestem.

Az ilyen napok alatt néha eszembe jutott, hogy vajon milyen érzés lenne életem végéig a teher, ha ne adj' Isten akkor láttam volna utoljára.

70 éves, benne van a pakliban, hiába jó egészségnek örvend, stb..

Végül oda jutottam, hogy azzal, ha elviccelem, kicsit kiengedem a gőzt és talán ő is érzi hogy ez zavar.

Ugyanakkor, ha ez nem leszaromnemtörődömségből fakad, hanem a kora miatt, akkor úgysem tehetek ellene többet azon kívül, hogy magamat túráztatom.

Azt, hogy van e olyan kapcsolatod vele hogy némiképp akad tolerálni ezt a dolgot, szerintem itt senki nem fogja tudni megmondani.

Én arra jutottam, hogy nekem ő annyira fontos, hogy boldog lennék, ha még legalább 30 évig tolná az ilyen baromságait.

De ez a mi kapcsolatunk és én csak remélem, hogy még sokáig kell ezt elviselnem.

2022. szept. 20. 19:33
 15/20 anonim ***** válasza:
18%
ha mindig ilyen volt, akkor miért nem ignorálod?
2022. szept. 20. 19:37
 16/20 anonim ***** válasza:
17%
Demencia
2022. szept. 20. 19:57
 17/20 anonim ***** válasza:
73%
Undorító, aki nem meri felvállalni a saját gondolatait, talán azt is képzeli, hogy azok nem is a sajátjai. Elég gyenge dolog, legalább is felnőttként.
2022. szept. 20. 21:10
 18/20 A kérdező kommentje:
14-es, ez mind szép és jó amit írsz, csakhogy családon belül ha valaki bántani akarta, akkor mindig én álltam ki mellette, tehát védtem őt. Ő meg ennek ellenére hazudozik rólam. Pont hogy ő az, aki nem látja át annak a fontosságát, hogy nem mindegy az, hogy hogyan viselkedik, mert csak egy életünk van.
2022. szept. 20. 21:46
 19/20 anonim ***** válasza:
Akkor egyszerüen a természete ilyen.
2022. szept. 20. 21:56
 20/20 A kérdező kommentje:
Ezért mondtam hogy mi dig ilyen volt, de most már valahogy jobban bánt ez az egész mint eddig, mert én segítek neki, ha gibd van azonnal ott vagyok, és sorolhatnám.
2022. szept. 20. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!