Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normális, hogy az...

Mennyire normális, hogy az anyám nem ismerősöm a facebookon? (32F)

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy tudom, hogy nagyon aktív lenne. Mindent belikeolna. Mindent telenyomna szivecskevel meg hogy o mennyire szeret és én vagyok az egyetlen fia ami klassz csak mivel az ismerosem nem túl aktivak a facebookon az egesz profilom vele lenne tele es kivulallonak szurrealis lenne vagy gyerekesnek gondolnanak. (uzletfelek, partnerek stb is fent vannak ismeroskent, meg neha olyanok is akiket karanténként probakepp bizalmi elolegkent engedek be az ismeros koreimbe)

Viszont egy anyának ez borzalmas érzés lehet ês nem tudom én vagyok-e ezzel egyedül vagy másnál is így van. Azt sem szeretnem ha kutatna es mindenbe beleszólna. Szeretném vele megosztani az életemet de nem hiszem hogy ezen múlik hogy szeretjük-e egymást de viszont arra gondolok hogy ez lehet megalázó....

Viszont ha megkernem hogy ne szivezzen mindent ossze meg angyalkazzon meg minden. Biztosan csak ideig óráig mukodne esetleg 1-2 hetig es meg a jelenlegi helyzetnel is kellemetlenebb lenne megkerni hogy ne csinálja.

Valaki tegyen rendbe fejben hogy mit tegyek. Mi lenne a jó mindenkinek. Számít-e ez egyáltalán hogy egy anya nem tud a gyereke képeihez írni.

2022. szept. 18. 19:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%
Enyemet nem izgatja.. am se raktam ki semmit 3-4 eve. Csak msnt hasznalom
2022. szept. 18. 22:52
 12/21 anonim válasza:
40%

Tök normális. Az én gyerekeim szigorúan eltiltottak attól, hogy bekövessem őket instán és én ezzel mélyen egyetértek. Facebook-on már csak a boomerek vannak, de ők nagyon aktívak.

A többieknek igaza van, csinálj külön kategóriákat az ismerőseidből és akkor a megosztásnál nem lát mindenki automatikusan mindent.

2022. szept. 18. 22:53
 13/21 anonim ***** válasza:
89%
Ne drámázz, gyerek! Dehogy borzalmas érzés! Nem ismerősöd és pont. Ne bonyolítsd az életedet totál fölösleges duplaprofillal. Nem feladatod az anyádat - pláne csak a képzeletedben élő elvárásai alapján - boldoggá tenni.
2022. szept. 18. 23:01
 14/21 anonim ***** válasza:
70%
Nálam le van tiltva :D
2022. szept. 18. 23:18
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Meg kéne már tanulni használni a facebúkot.
2022. szept. 19. 10:17
 16/21 anonim ***** válasza:
92%

Nekünk is így kezdődött. Szinte minden nap megosztott valamit az üzifalamon, megjelölt mindenhez stb. Letiltottam a lehetőségeket ehhez (ha bejelöl vagy meg akar osztani valamit a falamon, akkor én eldönthetem először, hogy engedélyezem e ezt.). Persze szóltam is neki stb, bátyáim is beállították ezt (apámmal szemben is muszáj volt).

Volt egy kicsi sértődés meg sírás, hiszti, de végül megértette, hogy ezt a határt be kell tartania.

De anyám azon is megsértődik, ha egy rokon megkéri, hogy a babáját ne fotózza és ne tegye ki sehova... Egyszerűen öregek, nem értik az internet világát, a veszélyeit és a személyiségi jogokat.

Próbáld oktatni kedvesen. Mi tartottunk különórákat a vírusokról, arról, hogy milyen adatokat tilos megosztani (jelszó, számlaszám stb), milyen képeket ne tegyen fel (lakás szobái, értékek pl ékszerek, tv, lopható dolgok stb) mert nekik nem volt ilyen oktatás soha, ami teljesen érthető.

Türelmesen magyarázd meg, hogy mi miért fontos, miért nem engeded ezt-azt és ő is mikre figyeljen. Meg fogja érteni és akkor lehettek barátok facebookon.

2022. szept. 19. 11:53
 17/21 anonim ***** válasza:
76%
Számomra is az tűnik az aranyközépútnak, hogy beállítod hogy ne kommentelhessen vagy úgy osztasz meg dolgokat hogy csak ő lássa/ne lássa. Meg persze az edukálás (ami azért elég necces dolog lehet, attól függ mennyire nyitott rá meg hány éves, pl én sem próbálom edukálni a mamámat mert nem érti/máshogy érti és csak az lenne belőle hogy baromira megbántom, van amit el kell engedni egy adott kor felett).
2022. szept. 19. 12:54
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd így, ha ettől (szerintem amúgy teljesen érthetően) parázol. És magyarázd el neki úgy, hogy megértse, és ne sértődjön meg rajta.
2022. szept. 19. 13:15
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyik rokonom sem az ismerősöm, anyám sem, apám sem. Mondjuk ez inkább azért van, mert senkit nem érdekel annyira a face, hogy bejelölje a másikat.

Anyukád mondta, hogy neki ez baj lenne?

2022. szept. 19. 14:33
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
mért kéne arany középút? Nem kell másnak megfelelni! Semmiben. Mindenki a saját életét éli.
2022. szept. 19. 17:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!