Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van-e joga a szülőnek a vele...

Van-e joga a szülőnek a vele egy fedél alatt lakó, de felnőtt gyereke szerelmi életét kontroll alatt tartani?

Figyelt kérdés
Általában teszem fel a kérdést, nem konkrétan. Tehát: a fiú együtt jár a lánnyal, el is jár hozzá. Szülők nem tiltják el, mert nem ellenszenves nekik a fiú, viszont nem engedik, hogy az egyébként felnőtt korú fiatalok szeretkezzenek. Megtehetik ezt?
2022. szept. 10. 21:16
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%
12.57, mások vagyunk, ami persze nem baj. Én nem lennék ilyen megbocsátó a szüleimmel szemben Az, hogy nem szimpatizálnak a párommal, miközben én szeretem őt és ezért még a lakásba se jöhet, háááát.... Az ilyen elvek számomra túl kemények, elfogadhataatlanok és az, hogy mi erkölcsös, mi nem, abban is eltér a véleményünk. (Köszönöm, volt benne részem, az volt a fontos, mit látnak, mit gondolnak a szomszédok, én pont ez az álszent viselkedés miatt akartam másmilyen szülő lenni.)
2022. szept. 19. 13:11
 42/47 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok álszent, hanem keresztény, ahogy természetesen a család is. Némi okuk volt a szülőknek, hogy nem szerették, mert rendőrségi ügy is volt (nem a párom részéről, és semmi betörésre, rablásra stb. ne gondoljon senki). A párom jelentett fel, hogy én bementem hozzá (bérelte a lakást, oda jártam ki hozzá évekig). Neki másik kapcsolata lett, nem találkoztunk 3-4 évig. Akkor véletlenül összefutottunk az utcán, ugyanúgy beszélgettünk, mintha nem telt volna el annyi idő. Megromlott a kapcsolata, szét is mentek, és évek óta újra együtt vagyunk.
2022. szept. 19. 13:20
 43/47 anonim válasza:
100%
Feljelentett s most újra vele vagy?
2022. szept. 19. 13:23
 44/47 anonim ***** válasza:
100%
Az régen volt, hosszú lenne elmesélni. Semmi rosszra nem kell gondolni, semmi rablás, lopás, testi sértés, egyéb bűncselekmény nem volt, mondtam.
2022. szept. 19. 13:30
 45/47 A kérdező kommentje:
Igen, elég nehéz válaszolni a kérdésre. Mert valóban a ház tulajdonosai döntik el, hogy ki teheti náluk tiszteletét, a tulaj pedig legtöbbször a szülő. S ha a választottat ők nem kedvelik, akkor nyilván nem szívesen fogadják. A példa kedvéért itt mondjuk kedvelik a kiszemeltet, csak nem engedik a szexet, a szeretkezést az ő házukban. Szerintem ezt már nem írhatják elő, bár valóban lehet abból kényelmetlen szituáció, ha szülőként hallod a másik szobában akciózni a gyereket, meg gyerekként is rossz azzal a tudattal, hogy az ősök esetleg mindent hallanak odaát. De ezt régebben is megoldották, legalábbis minden ellenkező információ ellenére régen sem ügyeltek egyáltalán arra, hogy házasság előtt a fiatalok ne háljanak együtt. Szóval a régi világ "erkölcsösségére" hivatkozni sem nagyon jó példa.
2022. szept. 19. 13:31
 46/47 anonim ***** válasza:
100%
Értem, tehát ha keresztény vagy, akkor az azt jelenti, hogy a szülői házban tilos szexelni házasságon kívül, de "bérelte a lakást, oda jártam ki hozzá évekig", ahol nyilván csak egymás kezét fogtátok, és csak pillarebegtetés folyt, vagy máshol szabad házasságon kívül nemi életet élni, csak otthon nem? És ugye ez így nem álszent?
2022. szept. 19. 13:53
 47/47 anonim ***** válasza:
74%

Mi a franc az a pillarebegtetés? Mint a filmekben meg rajzfilmen? Utálom az ilyen nőies dolgokat, akárcsak a divatot, ékszert, pacsulit és minden ilyen hülyeséget!

Igen, keresztény vagyok, én se engedném a gyerekemnek, hogy bárki odajöjjön. Ha megismerem és úgy gondolom, hogy rendes és szeretik egymást (akár fiú, akár lány), akkor jöhet. De nem éjszakára! Van ágya otthon mindenkinek, ott aludjon. Ha komolyra fordul a dolog, az más.

Szüleim se feküdtek össze minden jöttmenttel, akkor költöztek össze, mikor összeházasodtak.

Nem tudom, hányszor mondjam, hogy nem 16-18 évesen kezdtem, hanem 26 és afölött!

Az esküvő utáni nemi élet pártján állok, mert keresztény nevelést kaptam otthon és a templomban/hittanon. És nem csak elsőáldozásig jártam, aztán kész, hanem most is!

2022. szept. 19. 15:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!