Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van-e joga a szülőnek a vele...

Van-e joga a szülőnek a vele egy fedél alatt lakó, de felnőtt gyereke szerelmi életét kontroll alatt tartani?

Figyelt kérdés
Általában teszem fel a kérdést, nem konkrétan. Tehát: a fiú együtt jár a lánnyal, el is jár hozzá. Szülők nem tiltják el, mert nem ellenszenves nekik a fiú, viszont nem engedik, hogy az egyébként felnőtt korú fiatalok szeretkezzenek. Megtehetik ezt?
2022. szept. 10. 21:16
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
25%
30as, miért a szülőnek kéne megoldani a gyerek lakhatását? Csak az életképtelen gyerekek hiszik hogy nekik jár ebben a támogatás.
2022. szept. 11. 14:25
 32/47 anonim ***** válasza:
96%
14.25 Vannak olyan összetartó családok, ahol a gyerekeket azzal támogatják a szülők, hogy nem lökik ki őket albérletbe csak azért, mert már nagykorúak és elvileg önállósodni képesek, hanem hagyják, hogy anyagilag megerősödjenek és pl össze tudják szedni az önerőt egy saját lakásra, amíg otthon laknak. A környezetemben szinte minden család így él és cseppet sem életképtelenek ezek a huszonéves gyereket, sőt nagyon is céltudatosak.
2022. szept. 11. 14:39
 33/47 anonim ***** válasza:
95%
31- nem KELL, de normális családokban, ahol van rá keret, ott simán megteszik. Mert szeretik a gyereküket, könnyebb életkezdést akarnak nekik . Fura ez számodra, mi?
2022. szept. 11. 17:40
 34/47 anonim ***** válasza:
100%
Közel a 30-hoz ezért sincs kapcsolatom. Full kellemetlen felhozni a srácot kb a 4.-5. randi alkalmával a 1,5 szobás lakásba, ahol a szomszéd szobában mindig ott van anya vagy apa…
2022. szept. 11. 19:58
 35/47 anonim válasza:
100%

Itt jön be az hogy nem csak az a kérdés hogy az ágyban megy e hanem hogy képesek e egy egy önálló életet teremteni.

Nem véletlenül nevezik házaspárnak a házaspárt lényegében azt jelenti hogy saját önálló közös házuk van.

Persze az is hozzátartozik hogy az otthon legyen otthon melege, békéje satöbbi, ahova érdemes hazamenni, ne csak egymásra rakott kövek legyenek...

De ez már a történet következő része.

2022. szept. 12. 06:23
 36/47 anonim ***** válasza:
69%
33as, nekem az a fura, hogy elvileg felnőtt emberek a mamahotelbe hoznák fel a csajaikat vagy csávójukat, mert lusták albérletbe menni könnyebb ha a mamahotel és papabank szponzorálja, aztán csodálkoznak hogy nem kellenek egy értelmes embernek sem.
2022. szept. 12. 07:07
 37/47 anonim ***** válasza:
100%
07.07 valószínűleg nem egy közegben mozgunk, mert itt a környékünkön (Bp agglomeráció) felesleges pénzkidobásnak tartjuk az albérletet, ha a fiatal otthon is elfér addig, amíg össze nem gyűjti az önállósodáshoz szükséges alaptőkét. Engem soha nem zavart, ha a nagykorú gyerekeim hazahozták a párjukat. Nem attól lesz valaki mamahoteles és apabankos, mert otthon él és nem költ albérletre. Az egy viselkedésforma, olyanok is ide tartoznak, akik látszatra külön élnek, de még mindig apu és anyu szponzorálja a külön lakást, otthonról hordják a kaját és hazahordják a szennyesüket is. Nem egy fiatalt ismerek, akik bár még a szülőkkel laknak, tökéletesen alkalmasak az önálló életvitelre, céltudatosak, jó a jövedelmük is, van megtakarításuk és nem hiszem, hogy a pártalálásban akadályozó tényező lenne, hogy otthon élnek addig, amíg nem jön el az idő/pénz/ok a különköltözésre.
2022. szept. 12. 07:51
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

29: egyáltalán nem prűd és konzervatív, mert a szülők igenis meghatározhatják, beengedik-e a lakásba a gyerek párját. Öcsém barátnőit ismerték, de ott nem alhatott senki. Én páromat is ismerték, ő meg fel se jöhetett, találkoztunk az utcán pl. De én későn kezdtem kapcsolatot, 26-28 évesen. Akkor még szülőknél laktam, de dolgoztam. Párom korán elköltözött otthonról, sose volt lakása, (al)bérletekben lakott, ott találkoztunk.

Az ő szüleit nem ismerem (apukája rég meg is halt).

2022. szept. 19. 01:27
 39/47 anonim ***** válasza:
91%
01.27-es, szülőként mondom, nekem ez rendkívül ellenszenves viselkedés egy szülőtől, hogy a gyereke párja még csak fel sem mehet a lakásukba. Természetesen a ház tulajdonosának jogában áll feltételeket szabni, de aki ilyen túlzásokba esik, ott elgondolkodtató számomra, minek vállal egyáltalán gyereket az, akinek ilyen elutasító a gondolkozása a gyerekével és annak párjával szemben? Nálunk itt aludhattak a párok és sosem merült fel ennek az ellenkezője, ettől még a házunk nem lett átjáróház.
2022. szept. 19. 06:35
 40/47 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lenne gyerekük? Mi ez a hülyeség? Nagyon jó családban nőttem fel, sokan örülnének, ha ilyen lenne, mint a miénk!

Azért nem mehetett a párom hozzájuk, illetve hozzám, mert nem szerették. Én találkozhattam vele, csak nem a lakásban. Ennyi. Az öcsém barátnőit kedvelték, ők jártak ott többször is. Aludni meg miért aludtak volna nálunk, senki nem hajléktalan, mindenkinek vannak szülei/lakása. Öcsém talán aludt máshol (arról az időről beszélek, mikor otthon lakott, középiskola és főleg egyetem). Amikor elköltözött, persze az már más volt. Vannak elvek, erkölcsök, amibe nem fér bele, hogy a szülő éjszaka kerülgesse a gyereke épp aktuális partnerét. Sőt, én eleinte nem is alhattam volna máshol, és nem tizenéves korról beszélek! Amint írtam, nekem nehezen ment a kapcsolatteremtés, így 25-26 éves korom után kezdtem. Nem érzem, hogy bármiről is lemaradtam volna, nem is igényeltem tizenévesen az ilyet, még gyerek voltam.

2022. szept. 19. 12:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!