Miért lusták a szülők (tiszt.kiv.) látogatni a gyereküket, miért csak hisztizni tudnak, hogy menjenek hozzájuk gyakrabban?
A szeretettel jönnek, ha nincs kapacitásom és pénzem hetente odakocsikázni, miközben ők ingyenesen utaznak és nyugdíjas lévén időmilliomosok, de ha rajtuk múlna, 2 hónapig észre sem vennék, hogy meghaltam a saját lakásomban.
Pedig ha jönnének, főznék nekik, szívesen vendégeskednék velük. Máshonnan is ezt hallom, hogy várják a gyerekeiket meg az unokáikat, mint a postagalambot, de ha menni kell, akár hozzájuk, akár közös (pl éttermi) programra, mindig van ezer kifogás.
9-es, ugyanolyan vagy mint anyád, csak fiatalabb kiadásban.
2x30 km utazás az kb. 5 liter benzin. Én piaci áron tankolok prémium benzint, jelenleg 710 Ft-ért. Vagyis 3050 Ft-ról beszélünk. (Ha hatósági árasat tankolsz, akkor még ennyibe se kerül.) Ha ennyi nem fér bele havonta 2-4 alkalommal, akkor nem is akarsz te odamenni.
Az meg szintén csak kifogás, hogy kisgyerekkel nem vonatozol. Lehetne, de nem akarsz.
Igazából ugyanolyanok vagytok. Csak a kifogást tudjátok mondani, miért nem mentek a másikhoz. Megmondom: mert nem akartok. Ha akarnátok, mindkettőtök tudna menni.
12 de ez oda-vissza igaz. Az idősebbek a kényelmükből nem adnak lejjebb, a fiatalok az idejüket vagy pénzüket nem szánják rá, de végülis ugyan az van mögötte: nincs motiváció, szoros érzelmi kapcsolat amiért áldozatokat hoznának a felek.
Lehet persze mericskelni, hogy bezzeg az öregek sose jönnek mi meg mentünk kétszer is! De a lényeg ugyanaz... És arról nem is beszélve, hogy maga a találkozás miről szól ezekben a családokban?
Szomorú dolgok ezek. Az öregek csak annyiban rosszabbak hogy folyton kárálnak is.
Nem minden szülő ilyen. Az anyósom átlag heti kétszer beugrik hozzánk, ebből legalább egyszer megkérdezi, hogy ne mosogasson-e el vagy ne söpörjön (:. Egyébként egy fiatalos, jó fej valaki, nem bántásból teszi. A saját édesanyámon azt látom, hogy nehezen mozdul ki és nagyon fárasztja az utazás. Anyósnál 8 évvel idősebb és ez sajnos látszik is rajta.
A testvérem autóval kb. 1-1,5 órányira lakik tőlünk (autóval, kihalt utakon 1, tömegközlekedéssel legalább 1,5). Anyu az ottani unokáit úgy láthatja, ha 1) átmegy (de akkor hallgatnia kell a menyét... csöndben) 2) a tesómék mennek hozzájuk (oszlik a figyelem, mindenki kap egy kicsit az unokákból és a menyből is ;)) 3) átautózik a gyerekekért reggel (a gyerekek nem tömegközlekednek), elviszi őket, késő délután pedig visszaviszi őket (ez alsó hangon 4 óra autózás lenne, de a csúcsforgalom miatt jóval több). Szerinted melyik megoldás rokonszenves neki?
A kérdezővel teljesen együtt tudok érezni. A párom és az én szüleim is ilyenek.
A szüleim még azt se tudják, hogy hol lakom. Minnkét helyen elvárnák, hogy akár minden hétvégén menjünk ( 200 km, szülők már nem dolgoznak).
Természetesen mi odafigyelünk arra, hogy havi egyszer meglátogassuk őket, és természetesen ott vagyunk minden fontosabb családi rendezvényeken.
De igen fárasztó minden hétvégén autózni, és gyakran megyünk be úgy hétfőn, hogy kb. semmit nem pihentünk, és emellett a legrosszabb, hogy egész hétvégén a hülyeségüket kell hallgatni.
A legjobb, hogy nálunk ő költözött el... Én maradtam a városban, neki ki kellett feltétlenül menni az agglomerációba, miután szétköltöztünk.
Ugyanez a szöveg megy, hogy ők mit csináljanak itt. És én mit csinálja ott? Nekem az a lakás nem otthonom, nem szülőházam, tök idegen, tökre kitérő, miközben ő hétköznap rendszeresen járkál be a városba, de annyira nem futja, hogy elnézzen a szomszéd kerületbe.
Én meg menjek...
Megyek egyébként szívesen, ha néha jönne ő is. De úgy, hogy állandóan csak én megyek... Hát a nagy sudaras lóf*szt. Főleg úgy, hogy nincs is autóm, csak bérelttel tudok menni, ami egy napra 10 000 ft, mert ha buszozok, rám esteledik. Nekik ingyenes az utazás, van kocsijuk is.
Dolgozom főállásban, munka után többnyire tanulnom kell, mert mellette egyetemre járok, neki meg szabad az egész napja. 3 éve ezt játsszuk, most kezdem megunni rohadtul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!