Mit tennél ha apád megütné a gyerekeket?
" Ha a gyerek komoly sérülést tud okozni, akkor szerintem egy ilyen esetben is fennáll az önvédelem lehetősége. Tehát önvédelemből megütheted a gyermekeket is… "
Jogilag igen. De ez is kétélű, rengeteg olyan bér ül börtönben aki egyértelműen vele egyenlő erejű emberrel szemben védte meg magát. Gyerekkel szemben jóval rosszabb az arányt. Igaz amiről beszélek az főleg halálos vagy legalábbis súlyosan végződő kimenetel esetén van nem csak lehetőség miatt.
De az egyértelmű, az önvédelem csak akkor lesz jogilag önvédelem, ha a bíró is így így gondolja ...
Egy szóval nem azt mondtam, hogy verni kell a gyereket. De egy-egy nevelő célzatú pofon néha igenis hasznos lehet, persze nem úgy, hogy leszakad a feje.
Nem kell egyből vérszemet kapni.
Egyébként meg, ha a gyerek agyával van baj, akkor hiába próbálod leültetni, le se fog sz*rni, valszeg gyógyszeres kezelés kell. Na ennyit a liberális hülye nevelésetekről
Írta a 85. válaszadó hogy gyógyszeres kezelés kell a gyereknek, akkor szerinted? A gyerekeknek amúgy is más a véleményük a világról. Sok eszed lehet felnőtt létedre. Te is ilyen vérmami vagy aki szerint a gyereke tökéletes? Tudod a verés meg egy pofon egy neveletlen kis takonynak nem ugyanaz. A szomszédom hasonló mint te. szerinte nem lehet megütni a gyereket mert sérül a lelke. A lépcsőházat terrorban tartotta míg egyszer az egyik szomszéd elkapta a kiscsávó csuklóját és megmondta neki hogy ha tombolni akar menjen az erdő szélére. Na azóta nyugi van. Anyuka csak hápogott. Hiába lett neki szólva talán egyszer próbált beszélni a kölykével de semmi haszna nem volt. Szabályok kellenek a gyerekeknek. De egy ilyen kis hülyének az anyját is meg kéne csapni.
A 86. válaszadónak írtam!
Kérdező ez a szitutól függ. Mi ihlette ezt a kérdést? A célod a népek összeugrasztása volt?
"Én úgy tudom hogy fizikai erőszakkal kapcsolatos törvények esetén csak a jogos önvédelem ad felmentést.
Egyéb kontextus nem."
Akkor nagyon rosszul tudod... Az jogos védelem... nem csak magadat védheted meg jogosan, hanem tulajdonképpen bárki mást is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!