Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél ha apád megütné a...

Mit tennél ha apád megütné a gyerekeket?

Figyelt kérdés
2022. aug. 24. 06:06
 61/91 anonim ***** válasza:
29%
A liberális nevelők szerint meg teljesen oké, ha a gyerek mást b*szogat, mert a liberális nevelés oké... hát nem oké. Inkább kapjon egy nevelő célzatú pofont, ha úgy viselkedik, de ez nem egyenlő azzal, hogy rendszeresen verik a gyereket.
2022. aug. 24. 15:43
 62/91 anonim ***** válasza:
100%
Nem oké, ha a gyerekem mást b*szogat. Mindemellett nem támogatom megütni, főleg nem az arcán. Rettentő megalázó az arconütés.
2022. aug. 24. 15:45
 63/91 anonim ***** válasza:
75%

#59 Nekem tört már el pofontól porc a fülemben. Továbbá nem csak a fizikai sérülés számít, hanem a lelki is és nem tudsz úgy megpofozni egy gyereket, hogy ne szenvedjen lelki sérülést.

De akkor oké, játsszuk így: vannak olyan kínzási módszerek, amik nem okoznak fizikai sérülést. Akkor ezzekkel ugye szabad nevelni azokat, akik pofozzák a gyereküket? Alvásmegvonás, levegőmegvonás, szerintem ha tájékozódok kicsit a témában, találok bőven cifrábbakat is... Akkor ezeket lehet rajtad nyugodtan alkalmazni, ugye?

2022. aug. 24. 15:46
 64/91 anonim ***** válasza:
92%
#61 Neked meg azt kellene felfognod, hogy a "le se szarom, mit csinál a gyerek" és "megverem a gyereket, mert nem azt csinálja, amit mondtam" között húzódik egy hatalmas skála olyan nevelési módszerekkel, amivel egészséges lelkű, de jól nevelt, normális gyereket tudsz nevelni. (Meg ezt mondjuk a gyerekverőknek sem ártana felfognia.)
2022. aug. 24. 15:49
 65/91 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, van lelki terror is, vagy az elhanyagolás.
2022. aug. 24. 15:49
 66/91 anonim ***** válasza:
93%

Ha az én apám tenné ezt, akkor semmit. Mivel ismerem, és tudom, hogy nem hobbija gyerekeket verni. Engem is szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hányszor vert fenéken. Pofozni talán nem pofozott soha.

Ha valamiért a gyerekem kapott egy seggreverést vagy egy tockost, akkor ez van, biztos szemtelen volt. Én személy szerint nem ütöm meg a gyereket, mert nem tartom helyesnek. De ha a nagyapjára bízom, akkor elfogadom a nagyapa szabályait. Amiket pontosan ismerek, hiszen engem is ő nevelt fel.

Nálunk volt ebből a családban konfliktus, az én nagyapám pofozta fel az egyik unokáját (a nagybátyám gyerekét). Az apjuk teljesen kiakadt. De az az igazság, hogy az a gyerek tényleg egy ritka neveletlen kis bunkó vadállat, nem szép ilyet írni, de mindenki kerüli már, meg reméli, hogy nem hozzàk ha van valami családi program. A nagyapám meg megmondta a nagybátyámnak, hogy ha ő nem nevelte meg, akkor így járt, ha nem tetszik, nem kell oda vinni a gyereket. Erre a nagybátyám is visszavett, mert csomó dolgot csak a nagyapám segítségével tud megoldani. Szóval hiába nem verem mondjuk én a saját gyerekem, a full neveletlen unokaöcsém viselkedése miatt néha viszket a tenyerem (nyilván nem bántom). De nehéz mit mondani, mikor szándékosan kiönti az üdítőt megterített asztalra, eláztatva ezzel a kaját is, amivel más órákig fáradozott. Vagy mikor csak úgy oda jön, és ő üt meg engem. A szüleinek kéne megnevelni, de nem tetszik. Más rokon meg nincs annyit vele, hogy ezt befolyásolni tudja. A pofontól viszont lehet pár órára meghúzza magát, és nem rontja el mások napját.

Kontextus nélkül szerintem semmire nem jó ez a kérdés. Gyereket verni alapvetően nem jó. De ha az unokaöcsém pl majd bántja az én gyerekemet (aki még kicsi, úgyhogy nem nagyon játszanak még együtt), akkor lehet kap tőlem is egy pofont, mert annyira el van cseszve, hogy másból nem ért. És akkor pont nem érdekelnek a hosszútávú hatásai, meg hogy mit tanul belőle, mit nem. Azon aggódjon a szülője. Engem az érdekel, hogy abban a kis intervallumban mikor kénytelen vagyok elviselni, normálisan viselkedjen. Ha ezek után nem hozzák többet, tiszta haszon.

2022. aug. 24. 16:04
 67/91 A kérdező kommentje:
63 állítólag a legdurvább az hogyha zacskót húznak a szájára s arra öntenek folyamatosan vizet, de rendszeresen hagyják levegőhöz jutni. Szakszerűen csinálva szó szerint nulla fizikai bántalmazassal jár mert semmi viz se jut a tüdejébe és az eszméletét sem veszti fulladás miatt de iszonyatos pszichológiai teher még akkor is ha tudja hogy a víz ténylegesen nem megy bele a torkába.
2022. aug. 24. 16:50
 68/91 anonim ***** válasza:
75%
#67 Igen, erre gondoltam én is. Én úgy ismerem, hogy törülközőt vagy valamilyen ruhadarabot raknak az ember szájára. Én ezzel (is) nevelném a gyermekbántalmazókat és a gyermekbántalmazás propagálóit. Nyilván nekik sem lenne ezzel gondjuk, hiszen nem okoznék vele fizikai sérülést, ugye #59-es? Bevállalnád?
2022. aug. 24. 16:55
 69/91 anonim ***** válasza:
23%
Jelentettem a kérdést, mert szándékos provokáció.
2022. aug. 24. 16:58
 70/91 anonim ***** válasza:
91%
Én tényleg csak azt nem értem ebben, hogy aki egy pofonnal szemben is zéró toleranciát vall, az minek viszi oda a gyereket? Nyilván ismeri a nagyszülő nevelési elveit. Ha a nagyapa bántalmazó ebben a történetben, akkor aki oda viszi, az meg bűnrészes, hiszen a kiszolgáltatott gyereket egy pofozkodó karjaiba lökte. Szóval szégyellje el magát.
2022. aug. 24. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!