Miért kell azért ordítozni velem, mert nem tudom, hogy felvettek-e a koliba?19
Arra a honlapra ki van írva, hogy aug. 20.-ig értesítik az elsőéveseket. Ma tizenhetedike van. Még nem kaptam semmilyen értesítőt, gondolom akkor legkésőbb pénteken. Az az utolsó munkanap huszadika előtt.
Erre anyám minden hülyeség miatt ordít, hogy miért bem tudom, most jelenleg a kolira van ráállva. Naponta jeleneteket rendez, hogy azért nem tudom, mert nem nézem az emaileket. Konkrétan lassan egy hete az az első dolga, amikor hazaér, hogy a koli miatt bsztat. Szerintem elment az a kevés, maradék esze is, vagy nem tudom, korábban se volt komplett, de ez már mindennek a teteje. És basszus, hiába küldöm el neki, hogy nézd, ezt írja a honlap, nézd, negmutatom, látod, nem kaptam emailt. Csak ordítozik, mert mást nem tud, ha már nincs igaza.
Komolyan, miért kell ordítani?
Tedd le anyukád elé egy papíron kimutatva, hogy mennyi a pénz, amit a nyári munkáid során gyűjtöttél, a haveroknál Y összegebe kerül a havi lakhatás/ egy szoba bérlése átlagban mennyi, amit fedezni tudsz a pénzedből, és hogy hol dolgozol/fogsz dolgozni, hogy lássa. Azért meg pláne nem kell ordibálni, hogy most be vannak zárva az egyetemek, és sehol nem azon dolgoznak, hogy honlapot frissítsenek. Mutass neki linket, hogy hol tudsz szobákat keresni, ha arra szükség van.
Ő agyonaggódja magát valamint, te meg tök lazán kezeled. De azt remélem, tudod, hogy amibe a koli kerül, az nem fedez albérletes szobát, és hogy a beiratkozáskor nem tolnak alád munkaszerződést. Legalább az első hónapot ki kell húznod valami pénzből a legjobb esetben is. Mutasd be neki, hogy ezt miből fogod megtenni. Szerintem telejsen azt hiszi, hogy mindent neki kell majd megoldania, azért ilyen idegbeteg, de ha bebizonyítod neki, hogy nem, akkor talán lenyugszik.
#20 Azért nem írtam le, mert nem gondoltam, hogy releváns a kérdés szempontjából. Anyu tisztában van vele, hogy dolgoztam eddig is, nagyon úgy néz ki, hogy ezután is meg tudom tartani a jelenlegi munkahelyem. Ha meg mégsem így lenne, akkor is van bőven megtakarításom kb 3 hónapra biztosan.
Ha végül a barátnőméknél laknék, akkor a szobabérléssel úgy jönnék ki, hogy 35 ezer, plusz rezsi rámeső része. A kollégiumi díj is ekörül van(több kolit jelöltem, attól függ melyik jön össze), csak ugye ott nincs, hogy még pluszban rezsi.
Bár amúgy szerintem az utolsó kommentek egyikében utaltam rá, hogy fogok dolgozni akkor is, ha kolis leszek, mert amivel anyuék tudnak támogatni, azzal nagyjából a kolit tudom fizetni, meg azt, hogy kéthavonta hazajöjjek. Azt azért remélem nem feltételezte senki, hogy fényevő leszek. :D
#21 Már bőven a rendszeres kiakadásai előtt mutogattam neki, hogy hogy állok, milyen opciók vannak, ha nem sikerül a koli. Szerintem amúgy nem hiheti azt, hogy majd neki kell megoldania, ha nem sikerülne, mert ha sikerül a koli, se tudná teljesen megoldani. Teljesen egyértelmű, hogy ha nem dolgozok, akkor akár segít, akár nem, nem fogok kijönni.
#1 (Meg egyéb válaszolók, hasonló kommenttel) Te amúgy buta vagy, esetleg rosszindulatú, ne adj isten funkcionális analfabéta?
Nyilvánvalóan a kérdező kiírt egy ingerült kérdést, szerintem senki nem hivatkozna a napi ordítozások után "kedves, drága, jó édesanyám" titulussal az anyjára. Ez nem azért van, mert bunkó, hanem mert ideges, ráadásul teljesen érthetően.
Másrészt, honnan veszed, hogy tojik rá? Egyszerűen van olyan helyzet, ami nem az emberen múlik, hogy mikor lesz meg, és semmi mást nem tud csinálni csak várni. Ez speciel olyan. Vagy szerinted mégis mi a jó istent csináljon a kérdező? Megmutatta az anyjának a honlapot, hogy huszadikáig várható, megmutatta, hogy nem kapott még értesítést. Ezen kívül mit tud csinálni? Semmi értelmeset, mert még nem múlt el huszadika. Ilyenkor hiába telefonálna/írna egy e-mailt, esélyes, hogy az lenne a válasz, hogy ne aggódj, majd huszadikáig kapsz értesítést. Ugyanott vagyunk, idegbeteg anyucin valószínűleg ez se segítene, lévén, hogy láthatta azt, hogy a kérdező nem kapott, meg még a honlapra kiírtak se jutottak el az agyáig.
De persze, a "bunkó" kérdező menjen már a picsbe, hogy az idióta, idegbeteg anyjáról úgy fogalmaz, mint egy idióta, idegbeteg személyről. Attól valaki nem lesz normális, tiszteletreméltó ember, hogy megvoltak a párzáshoz, majd gyerek kihordáshoz szükséges szervei, majd a gyerek megtartása mellett teljesítette a törvényi kötelezettségeit. Ugyanakkora suttyó, ha az, független attól, hogy aki nyilatkozik róla, az kije neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!