Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy az apuka és a barátnője folyton kritizálják a 9 éves lányomat? (többi lent)

Figyelt kérdés

Semmi sem jó nekik. Amilyen ételeket szeret a lányom, amilyen meséket néz, amilyen zenéket hallgat, amilyen programokat szeret. Folyton kapja a beszólásokat, és, hogy ők "csak szeretnék jó útra téríteni". (ezt mondogatják neki). Egyébként meg kigúnyolják ha valami nem tetszik neki, nem ízlik neki valami étel, vagy nem akarja csinálni, amit ők kitalálnak (olyasmi szintű dolgok miatt, hogy pl nincs kedve társasozni a lányomnak, akkor már kapja a megjegyzéseket, grimaszokat, hogy nem akar játszani). A lányom egyre kevésbé akar menni láthatásra.

Ahol így viselkedett az apuka és a barátnője, ott kiderült, hogy mi miatt viselkednek így, és le sikerült állítani őket végül? (Jogos, hogy olyan érzésem van egyébként, mintha az én nevelésemet kritizálnák a lányomon keresztül?)

2022. aug. 15. 20:47
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

"Végül is mondhatják, hogy nincs bántalmazva, kényszerítve semmire..."

A lelki bántalmazás is a bántalmazás egyik formája. Sőt, súlyosabb károkat is tud okozni.

2022. aug. 15. 21:31
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben le-lemondogatnám az alkalmakat valamilyen ürüggyel (most beteg, iskolai kirándulás, csak mostanra kaptunk a gyerekorvoshoz időpontot, stb.).

Ha eddig sem foglalkozott a gyerekkel, valószínűleg nem fogja fájlalni és szép lassan szokássá válik, hogy a lányod nem megy.

Iskolakezdés után tökéletes ürügy lehet pl. hogy több a tanulni való (ha már iskolás korú, tényleg hány éves is?) és a kislány inkább szeretne otthon maradni tanulni, mert ott kéznél van minden könyve, nehézkes is lenne a fél lakást cipelni, meg itt, a megszokott környezetében nyugodtabban tud tanulni.

Amúgy tényleg nagyon fontos, hogy mennyi idős a lány, mivel bizonyos kor felett eldöntheti, hogy akar-e menni. És ha azt mondja, nem az jogilag is megállja a helyét.

2022. aug. 15. 21:32
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Benne van a kérdésben, hogy 9 éves.
2022. aug. 15. 21:34
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

6# Mi az hogy ne okoskodj? Ezt is megmondanám, hogy TE ne okoskodj. Csináljanak maguknak gyereket, ne az enyémet akarják nevelni. Arra itt vagyok én. Oszd ki jól őket, ha megsértődnek akkor így jártak.

Oda ne engedd a kislányt. Már csak azért is elkezdeném ellenük nevelni, hidd el a gyerekek nem ostobák, látja ő is hogy milyenek vele.

Aztán vonogathatja a vállát.

2022. aug. 15. 21:37
 15/36 anonim ***** válasza:
31%
Úgy megalázónak apu rhibancat verbalisan hogy beszélni csak dadogva tudna.
2022. aug. 15. 21:39
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Valamiféle féltékenység, a barátnő miatt válhatott ilyenné apuka is.
2022. aug. 15. 21:43
 17/36 A kérdező kommentje:
16:Milyen féltékenységre gondolsz?
2022. aug. 15. 21:45
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem arra gondolt a válaszoló a féltékenység alatt, hogy az exednek tőled van gyereke, a barátnőtől pedig nincs.

Ha a lányod esetleg szép kislány és egyéb tehetségeknek sincs híján, az esetleg olaj lehet a tűzre, hogy nem csak, hogy gyereke van tőled, de ráadásul nem is akármilyen.

2022. aug. 15. 21:48
 19/36 anonim ***** válasza:
91%
Hozzáértőktől kérdezném. Van arra valamilyen jogi megoldás ilyen esetekben, hogy apuka szabadon láthassa a kislányt, de csakis a barátnő nélkül? Szerintem a barátnő keze lehet a dologban, ő nem fogadja el a kislányt (és nem fogadná el, akkor sem, ha tökéletes lenne, mert még apuka "előző életének" a része).
2022. aug. 15. 21:57
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
19-es Nincs. Nyilván nem drogos, vagy alkoholista, illetve nem bántja a gyereket.
2022. aug. 15. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!