Mi lehet az oka annak, hogy az apuka és a barátnője folyton kritizálják a 9 éves lányomat? (többi lent)
Semmi sem jó nekik. Amilyen ételeket szeret a lányom, amilyen meséket néz, amilyen zenéket hallgat, amilyen programokat szeret. Folyton kapja a beszólásokat, és, hogy ők "csak szeretnék jó útra téríteni". (ezt mondogatják neki). Egyébként meg kigúnyolják ha valami nem tetszik neki, nem ízlik neki valami étel, vagy nem akarja csinálni, amit ők kitalálnak (olyasmi szintű dolgok miatt, hogy pl nincs kedve társasozni a lányomnak, akkor már kapja a megjegyzéseket, grimaszokat, hogy nem akar játszani). A lányom egyre kevésbé akar menni láthatásra.
Ahol így viselkedett az apuka és a barátnője, ott kiderült, hogy mi miatt viselkednek így, és le sikerült állítani őket végül? (Jogos, hogy olyan érzésem van egyébként, mintha az én nevelésemet kritizálnák a lányomon keresztül?)
Szegény kislány. Én a helyedben nem erőltetném, hogy menjen. Ha ilyen a helyzet, utána kéne nézni, hogy jogilag hogyan lehetne ezt kivitelezni.
Védd meg lányod, mert a gyermekkor érzékeny időszak, most fejlődik a személyisége, egy életen keresztül cipelheti a sebeket majd, ha hagyod, hogy ezt csinálják vele.
Gyakorlatilag arra nevelik, hogy ő maga elfogadhatatlan: az ilyen szituációból sérült, önértékelési zavarokkal küzdő felnőtt kerül ki, aki számára szenvedés az élet és nem tud normális emberi kapcsolatokat létesíteni.
5-ös Nem elég.
Miért nem beszélgetsz el az exeddel, hogy nem jó, amit csinálnak!
3: Az apuka kb 1 éve nem lakik velünk, a barátnője kb másfél éve van meg (mint utólag kiderült).
Amióta elköltözött és elviszi láthatásra, azóta kezdődött ez a kötekedés a gyerekkel szemben, és sajnos, úgy veszem észre, hogy egyre fokozódik, egyre többmindennel kapcsolatban megy a beszólogatás. (amíg együtt éltünk, az utolsó két-három évben az apuka gyakorlatilag nem foglalkozott a lányunkkal, de akkor legalább nem is szekálta ilyesmikkel).
Amilyen indulatos és temperamentumos vagyok, leüllnék beszélni mindkettővel, és megmondanám, hogy figyelj csak apukám, az én gyerekem az én nevelésem.
Te ne szólj bele. A lányom azt néz ami neki tetszik, azt csinál amit szeret, olyan zenét halgat amit neki tetszik. Nincs beleszólásod, aki megmondhatja mit csináljon az max.én vagyok.
A lányomnak meg megmondanám, hogy szóljon ha ilyen van, és utána közölném velük ha mégegyszer ilyen előfordul, többet nem megy a kislány.
Tipikus, ilyenkor mindig azt mondják, hogy ellene neveled.
Szegény kislány, én nem engedném, lelkileg tönkre fogják tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!