Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek hogy elveszitem a...

Félek hogy elveszitem a lányom.(9 éves) Mit tegyek?

Figyelt kérdés

5 éve elvált vagyok kislányomat én nevelem. Apa külföldön él. Végre meglett a bírósági határozat nyaranta 3 hetet viheti magához. El is vitte. Most mindent megad neki amit csak óhajt. Ezzel nincs baj mert jó élmény és emlék lesz a lányomnak. De rettegek attól hogy majd megkapom hogy apánál jobb. Itthon szabályok vannak nem tudom azt a színvonalat biztosítani amit most kap. Itthon tanulni kell lefekudni időben ezen sokszor kaptunk már ezen össze. Van még 2 gyerekem (1 és 2 éves) az új férjemmel és igen nehéz volt a terhesség is veszélyeztetett terhes voltam az elsővel járni sem volt szabad. Rengeteget szenvedtem hogy valahogy gondoskkodjak a lanyomrol. Kirándulni se jártunk csak 3-4 szer 1-2napot.A koronavirus is közrejátszott. Annyi mindent szerettem volna adni a lányomnak de nem tudtam. Szívem szakad meg.

Volt e valaki ilyen helyzetben vagy hasonlóba? Hogy kezeljem majd ha esetleg tényleg megkapom hogy apánál jobb.

2021. aug. 14. 10:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem ha megadod neki a szerető családi közeget,törődsz vele,foglalkozol vele és szereted,akkor nem fogod elveszíteni.

(Márpedig nekem a kérdésből az jött le,hogy ezek mind megvannak:) )

Szóval ne izgulj!

2021. aug. 14. 11:13
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Higgadtan el kell neki mondani, hogy igen, más szabályok vannak az apunál való nyaraláskor, és mások iskola időben, ami nem ellene van. Ha csak nyáron vannak együtt, könnyebb, mintha hetente vinné magához. Kiskamaszkor, igyekezz türelmesnek lenni.
2021. aug. 14. 11:21
 3/21 A kérdező kommentje:
Nagyon remélem hogy a lányom érzi hogy tényleg mindent megteszek érte és szeretem. Mikor elment első 3-4 napban tőbbször is hívott hogy mondja jól van ezt meg azt csinált és mit evett vagy bármi izgi történt. Most már nem hív 2 napja igaz kirándulni vannak és nem vihette a telefonját magával. De apánál van és onnan elméletileg hívhatna.
2021. aug. 14. 11:24
 4/21 anonim ***** válasza:
96%

Ó, ilyenek a gyerekek, ha jól érzi magát, belefeledkezik mindenbe.

Esetleg, ha hazajön, legyen 1-2 nap átmenet a szabályok terén? De nem vagyok biztos, hogy ez a jó módszer :)

2021. aug. 14. 11:32
 5/21 anonim ***** válasza:
91%
Attól, hogy a gyerek szerint apánál jobb, még nálad marad.
2021. aug. 14. 11:36
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

1 évben csak nyáron van nála 3 hetet? Jól értem?

Az nem annyira sok idő. Lehet, hogy eleinte fura lesz majd neki, hogy újra itthon van, más szabályok, kiránfekvés, suli, stb. De szerintem 1-2 hét és el is felejti az egészet :)

2021. aug. 14. 11:51
 7/21 A kérdező kommentje:
6os. Igen egy évben nyáron 3 hét és karácsonyi szünetben 1 hét páros évben karácsony páratlanba szilveszter kell bele essen. A vállásunk oka az apa volt így nem ellenkezett hogy így legyen. Sőt első perctől engedélyezte hogy én hazahozzam a lányomat külföldre. Úgy hogy akkor még nem tudtuk hogy mikor láthatja újra.
2021. aug. 14. 11:58
 8/21 A kérdező kommentje:
Még annyi akkor jobb elfoglaltsága akadt mint a felesége és a 3 éves lánya. És december 24 én ültünk fel a repülőre. Az volt nekem s a lányomnak a fekete karácsony.
2021. aug. 14. 12:01
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem vetélkedő normális emberek között.

Nyilván az apa abban az évi 3 hétben ami neki jut, mindent meg akar adni a gyerekének és ez így is van jól.

Ha neked, aki szívből szereted és támogató, jó szülője vagy attól kell rettegned, hogy egy apai nyaralás miatt elveszíted a gyereked, akkor vagy veled, vagy a gyerekkel nem stimmel valami.

Nálunk nem volt válás, de a gyerekek fél nyarakat töltöttek a nagyszülőknél, ahol nem voltak szabályok, csak az imádat.

Mégis tudtak különbséget tenni a nyaralás és a hétköznapi élet között és nem akartak odaköltözni.

2021. aug. 14. 12:04
 10/21 anonim ***** válasza:
90%

"De rettegek attól hogy majd megkapom hogy apánál jobb."

Egy all inclusive külföldi nyaralás persze, hogy jobb, mint otthon, ehhez gyereknek sem kell lenni :-). Engedd meg a kislánynak, hogy megélhesse az örömét. Szinte biztos, hogy megkapod, gyerekből van, egy konfliktus esetén még nekünk felnőtteknek is megoldhatatlan lakatot tenni a szánkra, hogy ne mondjunk olyat amit valójában nem úgy gondolunk. Most kell nagyon vigyázz arra, hogy ne neveld az apja ellen a kislányt. Ne mártírkodj neki, amit itt elmondtál az neki nem szempont, hogy tesók jöttek, meg korona. Te vagy az anyja, te vagy neki a biztonság és akit a világon a legjobban szeret, ne rettegj attól, hogy mást is nagyon megszeret. Lehet, hogy ez egy falatot kitép a szívedből, de a gyerekednek lesz egy plusz támasza az apja személyében. Nagy szó!

2021. aug. 14. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!