Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek hogy elveszitem a...

Félek hogy elveszitem a lányom.(9 éves) Mit tegyek?

Figyelt kérdés

5 éve elvált vagyok kislányomat én nevelem. Apa külföldön él. Végre meglett a bírósági határozat nyaranta 3 hetet viheti magához. El is vitte. Most mindent megad neki amit csak óhajt. Ezzel nincs baj mert jó élmény és emlék lesz a lányomnak. De rettegek attól hogy majd megkapom hogy apánál jobb. Itthon szabályok vannak nem tudom azt a színvonalat biztosítani amit most kap. Itthon tanulni kell lefekudni időben ezen sokszor kaptunk már ezen össze. Van még 2 gyerekem (1 és 2 éves) az új férjemmel és igen nehéz volt a terhesség is veszélyeztetett terhes voltam az elsővel járni sem volt szabad. Rengeteget szenvedtem hogy valahogy gondoskkodjak a lanyomrol. Kirándulni se jártunk csak 3-4 szer 1-2napot.A koronavirus is közrejátszott. Annyi mindent szerettem volna adni a lányomnak de nem tudtam. Szívem szakad meg.

Volt e valaki ilyen helyzetben vagy hasonlóba? Hogy kezeljem majd ha esetleg tényleg megkapom hogy apánál jobb.

2021. aug. 14. 10:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
12%
Én otthagynálak, mert muszáj volt lebabáznod az új pasinak. Veszélyeztetettként bevállaltál utána még egyet, tehát nem számított neked, hogy meghalsz-e, és mi lesz a lánnyal.
2021. aug. 14. 14:28
 12/21 anonim ***** válasza:
87%
11.nem ez volt a kérdés...
2021. aug. 14. 14:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog attól se kevésbé szeretni ha most ott épp jobban érzi magát.
2021. aug. 14. 14:41
 14/21 anonim ***** válasza:
85%
111-es csak a szokásos nőgyűlölő, mindenhol megjelenik a nőket szidva.
2021. aug. 14. 14:42
 15/21 A kérdező kommentje:
11es. Én csak annyit kérdezek ha esetleg a lányom azt mondja hogy jobb apánál hogy kezeljem. Minden forgatókönyvet lejátszók hogy mindig felkészült legyek a váratlan eseményekre is. És a második meglepi baba de tiszta szívemből örültem neki. Az első meg azért volt veszélyeztetett mert terhesség első 4 hónapjában fizikai munkát végeztem. És hatalmas nem terhesnek való súlyokat cipeltem. És vetélés lehetősége állt fent.
2021. aug. 14. 14:47
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én csak egy példát tudok neked mondani, ami láthatóan tökéletesen bevált.

A sógornőmet állandóan mindkét gyereke az apjukkal zaklatta, hogy "Apa így, meg Apa úgy..." a sógornőm megunta és közölte a gyerekeivel, hogy másnap összecsomagolja őket és irány az apjuk.

Aztán beszélt az apjukkal is, hogy mi a történet és kérte, hogy beszéljen a gyerekekkel a szabályokról.

A pasi fel is hívta a gyerekeit és azt mondta

"Hallom az örömhírt, hogy holnaptól nálunk éltek, nagyon boldog vagyok!

De mielőtt ezt meglépjük, meg kell beszélnünk, hogy ez most nem vendégség, nem nyaralás, tehát elmondom, hogy mik a szabályok és az elvárások felétek!"

És felsorolt vagy 80, teljesen normális dolgot, kezdve a szobatakarítástól az esti takarodóig, a napi beosztást és a barátaik látogatásának gyakoriságát is beleértve. A gyerekeknek leesett, hogy ott még nagyobb szigor vár rájuk és egyből abbamaradt az "apázás" és a költözés.

De ehhez az is kellett, hogy a két szülő elváltként is tudjon a gyerekek érdekében együttműködni.

2021. aug. 14. 15:04
 17/21 A kérdező kommentje:
15. Köszönöm szépen
2021. aug. 14. 15:10
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Igazán nincs mit, szívesen!

Remélem ezt nem kell meglépnetek, de ha mégis, akkor váljon be!:)

2021. aug. 14. 15:16
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

A nyaralás nem téveszthető össze a mindennapi élettel, ha ezt megérti a gyermek, akkor nem lesz semmi baj.

Mondhatod a kislánynak, hogy iskolaszünet alátt nálad is kevesebb a szabály, ugyanúgy, ahogy apánál is volt. Nagyon fontos lenne, hogy a kislány ne érezze magát hátrányban a két kisebb testvére miatt. Tapasztalatból mondom, örūlni fog, ha kicsit bevonod a kisebbek körüli feladatokba.

2021. aug. 14. 20:45
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan megkapod a gyerekedtől, nyugi, de 13-14 évesen majd azt is, hogy apa nyaranta is 2-3 hetet látja csak, te meg ott lehetsz neki, amikor szüksége van rád.
2021. aug. 15. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!