Mit szólnál, ha kiderülne a 9 éves gyerekedet a 19 éves regisztrálta egy közösségi oldalon és erről neked elfelejtett szólni?
Gyerekek
Pont azért nem mondták mert te tiltod.
Én 15 évesen regisztráltam a Facebookra, akkor amikor a középsuliba már tényleg kellett.
Instagramon 12 éves koromban regisztráltam, de oda is inkább csak természet fotókat tettem ki és ahogy egyre nagyobb lettem is tudatosan posztoltam, és az arcom ritka látványosságok egyike, a Facebook ugyanez.
Nálunk amikor ez a közösségi média dolog elkezdődött leültünk anyával és megbeszéltük mi az ami belefér, és mi az ami nem.
9 évesen én ezt még korainak tartom.
Szerintem ülj le vele vagy hozd fel tapintatosan a témát, és beszélgess el vele, a közösségi média szabályos használatáról, árnyoldaláról és leginkább a veszélyeiről.
Ha már ilyen korán elkezdte, fontos, hogy tisztában legyen a dolgokkal!
Te mit csinálj? Szólj apának és együtt verjétek ki a balhét. Én biztos hogy nem aludnék addig amíg nincsen letörölve az amit mi nem engedünk.
De a profilja is csak úgy maradhat ha cenzúrázhatjuk. Amúgy nem. A 19 évest irdatlanul lebasznánk, a kisebbet is + felvilágosítanánk a médiumokról és az internetről. Egy 9 éves talán még nevelhető tiszteletre mert szépen átrázott titeket.
Jézusom 4.
Ő EGY GYEREK aki valószínűleg még nem is igazán van tisztában a dolgokkal. Lehet, hogy beszélni kéne szerencsétlennel nem leszedni a fejét? Nagyon remélem, hogy ezt nem komolyan írtad mert ha igen akkor ott komoly gondok vannak. A 19 éves pedig valószínűleg nem hülye és azért oda fog figyelni mit rak ki a testvére
Nem tiltottuk, de amit mi hasznalunk (apjukkal), azon nem teszünk ki a gyerekinkről nyilvánosra képeket, a 19 éves évek óta nem is engedi, hogy mi róla a tudta nélkül fotót kitegyünk.
Írtam, van a kisfiamról szerintem vállalhatatlan kép és beszélgetés is screenshottal (pl. amiben a valós kora, érdeklődési köre, lakhelye, lakókörnyezete szerepel és más is...). Én ezért vagyok gondban, mert a nagy úgy tudtam ezekkel tisztában van, és furcsállom, ha regisztrálta is, miért nem állította be neki ezeket privátra vagy nem szólt az öccsének, hogy ezt nagyon nem kellene kitennie.
A 9 évesről nem gondolnám, hogy egyedül regisztrált fel, ha igen még inkább tanácstalan lennék.
Köszönöm mindenki véleményét és tanácsát. (Én nem pontozok most, mert máson jár az eszem.)
Igen, nagyon odafigyelt a 19 éves. Akkor ez a kérdés nem lenne most itt.
Valóban gyerek és nincs tisztában a dolgokkal. Ezért is javasoltam a felvilágosítását. És mivel gyerek és nincs tisztában a dolgokkal, ne is kelljen önálló életre az interneten a szülő tudta és engedélye nélkül. Jelzem, 9 éves!
Lehet erősen fogalmaztam meg, de
Miért is vannak komoly gondok a fejemben azért mert előszedném őket? A kérdező írta, hogy még a tartalom is erősen kifogásolható.
Nem tiltanám meg, mert ez a világ hogy mindenki nyomja a kütyüt és szülőként nehéz figyelni erre, hogy mit művelnek a neten. Amikor joggal elő kell venni őket, akkor jöttök azzal, hogy gyerek nem tudja stb.. igen, de arra van esze, hogy becsapjon, megkerüljön, szarba se vegyen mert itt ezt látom a probléma fő tárgyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!