Mit szólnál, ha kiderülne a 9 éves gyerekedet a 19 éves regisztrálta egy közösségi oldalon és erről neked elfelejtett szólni?
A 19 évesemmel szemben igenis kicsapnám. De egy 9 éves sem buta, csak kicsi, teljesen nem vehető le róla sem a felelősség.
Nem érdekes, hogy lepontozol vagy sem, nem kell egyet értenünk.
De én nem személyeskedtem, hogy esetleg nem lennél normális.
Mivel 9 évesnek még az oldal szabályzata szerint sem lehetne profilja, ezért leszedetném. Majd pár év múlva újratárgyaljuk.
A 19 évessel kell elbeszélgetni, hogy miért gáz a dolog.
Sajnálom, hogy olyan volt a gyerekkorod amilyen. Én is és a családom is temperamentumosabb, a lelki bántalmazás és egy emelkedett hangvételű beszélgetés közt is van különbség.
De mint írtam, nem így kellett volna ezt megfogalmaznom , emiatt elnézéseteket kérem.
Lehet szigorúan gondolkodom és én sem értek egyet azzal, hogy bántalmazni kell egy gyereket fizikálisan/verbálisan de szerintem már nagyon nagyon el van csúszva valami a neveléssel kapcsolatosan. Folyamatosan tapasztalom, hogy a szülőnek nincs tekintélye, és ami a legkiábrándítóbb, hogy nem is hiányolják.
A kérdező témája is kemény dió, mert igazából senkinek nincsen fogalma sem róla, hogy mit kéne csinálnia igazából. Nem tilthatja a netről. Mert ez a mai világ, a többi gyereknek is már van, meg a szülők is bújják folyamatosan. Ilyen szempontból nehéz ezt lemenedzselni úgy, hogy a gyerek ne nézzen semmi olyat, ne töltsön fel semmi olyat amit nem kéne. Na meg ne kerüljön kapcsolatba senkivel. De ez mind a szülő felelőssége. Ha átolvasná a levelezéseket, előzményeket akkor a gyereknek nincsen intimszférája(bár ezen nevetnem kell) ha nem teszi és baj történik akkor meg egy szar anya aki nem vette észre mi történik.
De más szempontból nézve , lecsupaszítva meg az van, hogy egy 9 éves gyerekről van szó aki mindenféle engedély nélkül csakúgy megtesz valamit a 10 évvel idősebb testvére segítségével akiben ezidáig megbíztak a szülők.
Szerintem egy 9 évesnek még meg kell mondani, hogy mit csinálhat és mit nem. Ja, hogy a szülő sem tudja eldönteni ? Az baj.
14-es milyen jól megfogalmaztad a mai kor problémáját.
15. A nagy táborozik, személyesen szeretném vele megbeszélni és együtt.
A kicsi eddig nem mondta, hogy őt ez annyira érdekelné, suli március óta nem volt. A képek és helyszínek alapján a naggyal volt akkor, de persze lehet nélküle regisztrált. Azt láthatta, hogy a nagytestvér folyton ilyeneken lóg.:-/
19-es haha nem ez a legnagyobb problémám sajnos, de ez az oldal azért van, hogy itt olyat kérdezhessünk amit máshol nem tudunk, merünk. Hát ez annyira piszlicsáré, az egyéb problémáimhoz képest, hogy csak itt kérdezem meg, ráadásul itt mint láthattad legalább fiatalabbak is írtak.
Onnan gondolom, hogy a nagy segíthetett, mert a képeken a nagy van majmolva, az ő szobájában készült több kép is, és a dátumok szerint akkor a nagy vigyázott rá. De persze előfordulhat, hogy a nagy lerázta a kicsit nézzen valamit a laptopján, és a kicsi felregisztrált, behazudta, hogy x éves elmúlt és azóta is bejár a nagyhoz és csak onnan használja mi meg nem vettük észre hónapokig. Persze vannak kis zsenik:-). Akkor informatikusnak küldöm a NASAhoz ;-). Tudom csak én akadtam fent ezen, mert minket is megkérhetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!