Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolsz arról, ha rendsze...

Mit gondolsz arról, ha rendszeresen a szüleid fizetik nem csak a Te, hanem az aktuális párod költségeit is a közös programokon?

Figyelt kérdés
Amikor évekig rendszeresen odajársz a párod családjához, vagy akár be is költözöl a házukba, de nem szállsz be magadtól a költségekbe, elfogadod pl az éttermi, nyaralási meghívásokat, de ott sem jut eszedbe állni a költségeid legalább egy részét, vagy bármivel is kompenzálni ezeket, akkor ezt milyen meggondolásból teszed?

#közösköltségek
2022. aug. 12. 20:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%
jav:* szülők
2022. aug. 12. 23:04
 12/22 anonim ***** válasza:
48%
Ha kőgazdagok SEM, mert tisztességes ember nem fogadna el ilyen szintű ajándékot.
2022. aug. 12. 23:13
 13/22 anonim ***** válasza:
50%

Attól, mert vki tisztességes, még nem kell, hogy hlye is legyen! :D

Ha adnak, fogadd el.

Ha meghívnak, akkor nyilván a meghívó állja a költségeket, ha másképp nem lett megbeszélve. Azt, hogy ki fizet, előre szokták tisztázni jó esetben és nem utólag kérdést kiírni róla.

2022. aug. 12. 23:34
 14/22 anonim ***** válasza:
68%

Akivel ezt meg lehet tenni szülőként, az meg is érdemli. Nálunk nem volt divat a párunk anyánk nyakára költöztetése, sem a szülők szipolyozása keresőképes felnőttként, pedig nagyon szeretnek minket a szüleink...

Mindenki olyan gyereket érdemel, amilyet nevel magának.

2022. aug. 13. 01:13
 15/22 A kérdező kommentje:
8-as, ha a szülők úgy döntöttek volna az ilyen közös programokon, hogy nem állják a gyerekük aktuális párjának a költségeidet, Te azt hogyan kezelted volna? Nekem az a tapasztalatom, hogy sok esetben ez úgy történik, hogy a családi programokon csak akkor hajlandók a fiatalok részt venni, ha vihetik az aktuális párjukat és ezzel gyakorlatilag rákényszerítik a szülőket a meghívásra, ha együtt akarnak lenni a saját gyerekükkel valamilyen programon. Neked felnőtt emberként eszedbe jutott valamivel kompenzálni ezeket a meghívásokat?
2022. aug. 13. 06:16
 16/22 A kérdező kommentje:
13-as, attól nem hülye valaki, ha tudja, mi a tisztességes, etikus viselkedes. Pl ha engem meghívnak valahová, akkor sem pofátlanodok el, és igyekszem kompenzálni a meghívást valamivel. A "ha adnak, fogadd el" elv akkor megfelelő viselkedés, ha benne van a viszonosság elve is, tehát adandó alkalommal Te is adsz valami mást, egyéb esetben ez csak sima parazita viselkedés.
2022. aug. 13. 06:21
 17/22 anonim ***** válasza:
88%
8as, csak akkor ha te is ugyan annyiszor meghívtad a pasidat meg a családját. Ha nem akkor csak élősködtél
2022. aug. 13. 07:00
 18/22 anonim ***** válasza:
44%

Miért ne tegye?

De most komolyan, ha a másik fél fenntartás nélkül meghívja mindenre - én mondjuk a második alkalomnál közölném, hogy külön kérem a számlát -, miért ne használja ki?

Nem helyes, de sok embernél a nevelés valahol nagyon elcsúszott és tiszteletlen (ez az) a másikkal.

2022. aug. 13. 07:03
 19/22 A kérdező kommentje:
7.03-as, Te magad is megválaszoltad, azért ne tegye, mert ez tiszteletlen viselkedés. Miből gondolod, hogy fennartások nélkül vannak ezek a meghívások? Ha én nem tudom viszonozni a meghívásokat, pofátlannak érezném magam, ha folyton csak elfogadnám.
2022. aug. 13. 07:47
 20/22 anonim ***** válasza:
39%

16_os, ha meghívnak, akkor illik a házigazdának ajándékot vinni !

Egyébként a mi rokonságunkban is van olyan csaj, akit csak dg a srác, de mégis minden családi eseményre magával viszi, ha meghívták, ha nem.

Eddig még senkinek nem okozott gondot, hogy 1 fővel többre terítsen, sőt még azt is figyelembe vesszük, hogy mire érzékeny és olyan lesz a menü.

Akkor most az a csaj se tisztességes, mert elfogadja?!

Szerintem a tisztesség nem itt kezdődik.

2022. aug. 13. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!