Mit gondolsz arról, ha rendszeresen a szüleid fizetik nem csak a Te, hanem az aktuális párod költségeit is a közös programokon?
Elég szélsőséges eset, és valószínűleg gyorsan elzárják a pénzcsapot. Nem hinném, hogy ha van is ilyen itt, az nyíltan felvállalja, úgy vettem észre, anonim oldalon se szoktak ilyet.
Szóval releváns választ nem hinném, hogy kapsz a célszemélyektől.
Nem teszem. A felvázolt esetben pedig erősen felmerül, hogy ők ezt miért nem nehezményezik, vagy egyszerűen teszik megbeszélés tárgyává!
Teszem fel, ha valaki 17-18 évesen etetve, utaztatva van, az ezt természetesnek veszi, ha a szülők nem szólna, hogy Petike, ha ideköltözik szálljon be a rezsibe, kajába, akkor ő természetesnek veszi, hogy nem kell. De urambocsá felnőttként is, ha ez volt eddig a rendszer.
Én külföldre mentem férjhez, ahol nem fogadták el a diplomáimat, csak két év kiegészítő képzés és helyi gyakorlat után letett különbözeti vizsgákat követően. Először a vízumtípusom, utána tanulás és a gyakorlati képzésem nem tette lehetővé, hogy saját jövedelmem legyen. A férjem szülei - akik egyébként kifejezetten jómódúak - azt mondták, koncentráljak a tanulásra, és szívesen fizetik a közös utakat, éttermeket, eseményeket, ha nekünk megterhelő, ismerjem meg és élvezzem az országot, ha már ekkora áldozatot hoztam a férjemért, hogy odaköltöztem.
Azért fogadtam el, mert észszerűbbnek tűnt elfogadni, mint mártírkodva kivonni magam a családi eseményekből, és lassan meggyűlölni mindent és mindenkit. Tudtam, hogy tiszta szívből adják, és hogy nem jelent számukra anyagi megterhelést. Miután sikerült honosíttatnom a diplomáimat, és elhelyezkednem a szakmámban, én is meghívtam őket többször Európába. Sajnos a férjem húsz év után meghalt egy balesetben, és én visszaköltöztem Magyarországra, de anyósomékkal a mai napig kiváló kapcsolatban vagyok, napi szinten beszélünk.
Sem ők nem bánták meg, hogy felajánlották, sem én, hogy elfogadtam.
Kihasználásból vagy azért, mert aki meghív, az fizet.
Ha a szőlők kőgazdagok, akkor simán belefér, de ha csórók, akkor oltári szívás és a csaj helyében dobnám a dzsigolót - hacsak nem tud valami olyasmit nyújtani, amit senki más, de ezt kétlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!