Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolsz arról, ha rendsze...

Mit gondolsz arról, ha rendszeresen a szüleid fizetik nem csak a Te, hanem az aktuális párod költségeit is a közös programokon?

Figyelt kérdés
Amikor évekig rendszeresen odajársz a párod családjához, vagy akár be is költözöl a házukba, de nem szállsz be magadtól a költségekbe, elfogadod pl az éttermi, nyaralási meghívásokat, de ott sem jut eszedbe állni a költségeid legalább egy részét, vagy bármivel is kompenzálni ezeket, akkor ezt milyen meggondolásból teszed?

#közösköltségek
2022. aug. 12. 20:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
96%
Van erre jó, elfogadható válasz, valóban megérteni próbálod az ilyeneket vagy csak a hergelés a cél?
2022. aug. 12. 20:42
 2/22 anonim ***** válasza:
92%

Elég szélsőséges eset, és valószínűleg gyorsan elzárják a pénzcsapot. Nem hinném, hogy ha van is ilyen itt, az nyíltan felvállalja, úgy vettem észre, anonim oldalon se szoktak ilyet.

Szóval releváns választ nem hinném, hogy kapsz a célszemélyektől.

2022. aug. 12. 20:46
 3/22 anonim ***** válasza:
88%

Nem teszem. A felvázolt esetben pedig erősen felmerül, hogy ők ezt miért nem nehezményezik, vagy egyszerűen teszik megbeszélés tárgyává!

Teszem fel, ha valaki 17-18 évesen etetve, utaztatva van, az ezt természetesnek veszi, ha a szülők nem szólna, hogy Petike, ha ideköltözik szálljon be a rezsibe, kajába, akkor ő természetesnek veszi, hogy nem kell. De urambocsá felnőttként is, ha ez volt eddig a rendszer.

2022. aug. 12. 20:51
 4/22 A kérdező kommentje:
20.51-es, pont ez érdekel, hogy merülhet fel valaki fejében, hogy ez természetes? Sajnos egy rakás szülőtől hallom, hogy beleragadnak ebbe a helyzetbe és nem tudnak belőle kimászni és egyre feszültebb a légkör.
2022. aug. 12. 20:57
 5/22 A kérdező kommentje:
20.42 valóban megérteni szeretném, mi jár a fiatalok fejében erről.
2022. aug. 12. 20:57
 6/22 anonim ***** válasza:
91%

Én külföldre mentem férjhez, ahol nem fogadták el a diplomáimat, csak két év kiegészítő képzés és helyi gyakorlat után letett különbözeti vizsgákat követően. Először a vízumtípusom, utána tanulás és a gyakorlati képzésem nem tette lehetővé, hogy saját jövedelmem legyen. A férjem szülei - akik egyébként kifejezetten jómódúak - azt mondták, koncentráljak a tanulásra, és szívesen fizetik a közös utakat, éttermeket, eseményeket, ha nekünk megterhelő, ismerjem meg és élvezzem az országot, ha már ekkora áldozatot hoztam a férjemért, hogy odaköltöztem.

Azért fogadtam el, mert észszerűbbnek tűnt elfogadni, mint mártírkodva kivonni magam a családi eseményekből, és lassan meggyűlölni mindent és mindenkit. Tudtam, hogy tiszta szívből adják, és hogy nem jelent számukra anyagi megterhelést. Miután sikerült honosíttatnom a diplomáimat, és elhelyezkednem a szakmámban, én is meghívtam őket többször Európába. Sajnos a férjem húsz év után meghalt egy balesetben, és én visszaköltöztem Magyarországra, de anyósomékkal a mai napig kiváló kapcsolatban vagyok, napi szinten beszélünk.

Sem ők nem bánták meg, hogy felajánlották, sem én, hogy elfogadtam.

2022. aug. 12. 21:01
 7/22 anonim ***** válasza:
89%
Anyagi helyzettől függ, de ettől független is a elhetőségekhez mérten illik viszonozni.
2022. aug. 12. 22:13
 8/22 anonim ***** válasza:
67%
Én sosem szálltam be semmibe ha az aktuális párommal meg a szüleivel mentünk valahova.. ha meghívnak valahova akkor gondolom nem azért hívnak meg hogy én fizessem magamnak a dolgokat, ha meg a barátom hívott meg nyilván való hogy ő fizeti az én részemet
2022. aug. 12. 22:26
 9/22 anonim ***** válasza:
64%
Azt gondolnám ideje kidobni a parazitát aki hapsi címén tartok.
2022. aug. 12. 22:34
 10/22 anonim ***** válasza:
87%

Kihasználásból vagy azért, mert aki meghív, az fizet.

Ha a szőlők kőgazdagok, akkor simán belefér, de ha csórók, akkor oltári szívás és a csaj helyében dobnám a dzsigolót - hacsak nem tud valami olyasmit nyújtani, amit senki más, de ezt kétlem.

2022. aug. 12. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!