Az apám rendszeresen hazudik, lehet, hogy emiatt nem bízom a barátomban?
Az apám nagyon sokat és fontos dolgokban hazudik, anyámat nagyon rondán átverte. A barátom teljesen más, ő ellentéte neki. Mégse tudok benne bízni, pedig nincs okom aggódni. Ha nem mosolyog rám, nem ír vissza hamar, én már rögtön a legrosszabbra gondolok. Mit csináljak?
Egész nap szorongok, hogy nem szeret a barátom, le akar rázni, és tegnap este órákon át sírtam, és nagyon kiakadtam, gyakorlatilag a semmin.
"Ha nem mosolyog rám, nem ír vissza hamar, én már rögtön a legrosszabbra gondolok. Mit csináljak?"
Ne lógj annyit a neten, akkor majd rájössz, hogy nem lehet kedve mindig mindenkinek mosolyogni.
"Nem szoktam a neten lógni. Néha írok valakinek"
Akkor miért várod, hogy hamar visszírjon? Ha nem lógsz a neten, nem eshet annyira nehezedre elképzelni, hogy más is csak néha ír...
Valószínűleg igen - egy nő életében az apa egy erős példa, tudat alatt valamilyen szinten róla mintázza a férfiképét. Nagy dolog, hogy racionális nézőpontból is képes vagy megfigyelni magadat, és felismerni, hogy "a semmin" akadtál ki (nem a "semmin", az érzelmi reakcióknak mindig van egy valóságban gyökerező okuk, csak ebben az esetben ez az apád, és nem a barátod).
A hiba a tudatalatti mintáidban van, és a személyiségnek ehhez a részéhez nem egyszerű hozzáférni (ettől tudatalatti). Ha úgy érzed, hogy megakadtál, és van rá lehetőséged, egyáltalán nem szégyen elmenni egy pszichológushoz. Még mielőtt megromlana a kapcsolatod a barátoddal, mert ő meg esetleg azt érzi, hogy ok nélkül nem bízol benne.
"Ha úgy érzed, hogy megakadtál, és van rá lehetőséged, egyáltalán nem szégyen elmenni egy pszichológushoz. Még mielőtt megromlana a kapcsolatod a barátoddal, mert ő meg esetleg azt érzi, hogy ok nélkül nem bízol benne."
Hát ha egyből pszichológussal fogja megbeszélni ahelyett, hogy a barátjával lenne őszinte, akkor nem lesz csoda...
Én tudom, hogy a barátom megbízható, pont ezért szeretem őt. Viszont néha teljesen a semmiből jön ez a rossz érzés. Volt már olyan, hogy jöttek ilyen gondolatok, hogy át fog engem verni, és tudtam, hogy nem igaz, csak azért eléggé rossz vagy volt ezen gondolkodni.
A barátommal is meg akarom ezt beszélni, viszont ő nem tudja ezt kezelni, ezt nekem kéne megoldani. Iskola pszichológushoz kell szülői engedély? 16 éves vagyok, máshova nem tudok elmenni, viszont a szüleimnek mit mondjak, miért megyek? Ők teljesen értetlenek, nem tudok erről beszélni velük, mert támadásnak veszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!