Az apám rendszeresen hazudik, lehet, hogy emiatt nem bízom a barátomban?
Az apám nagyon sokat és fontos dolgokban hazudik, anyámat nagyon rondán átverte. A barátom teljesen más, ő ellentéte neki. Mégse tudok benne bízni, pedig nincs okom aggódni. Ha nem mosolyog rám, nem ír vissza hamar, én már rögtön a legrosszabbra gondolok. Mit csináljak?
Egész nap szorongok, hogy nem szeret a barátom, le akar rázni, és tegnap este órákon át sírtam, és nagyon kiakadtam, gyakorlatilag a semmin.
Apád rendszeresen hazudik és te nem bízol a barátodban?
Akkor lenne ebben némi logika,(de még az is beteges lenne) ha a barátod nem bízna benned, mert a hajlamot volt honnan örökölnöd.
"majdcsak kitalál valamit, hogy mit hazudj a szüleidnek"
Ha ezt teszi, menekülj tőle, kérdező!
"az otthon bántalmazott gyerekek (akik miatt elsősorban létezik az iskola-pszichológus intézménye)"
Ezt a beteg gondolatot meg honnan veszed?
"ne kezdj senkivel komoly kapcsolatba"
Komoly kapcsolatba? :D 16 éves. Nem házasodni készül.
"Az én kapcsolatom és én is tönkrementem az exem komoly önértékelési problémái miatt."
Na de hány éves volt az exed? 16 évesen azért nem olyan nagy ügy, ha még nincs kialakult személyisége valakinek, és ennek kapcsán önértékelési problémái vannak.
"nem minden férfi ilyen"
Nem olyan nagyon hinném, hogy itt most felnőtt férfiről van szó...
"Ezt a beteg gondolatot meg honnan veszed?"
Fejtsd már ki, miért beteg gondolat, hogy egy iskola azért tart fent (többek között) szakembert, hogy segítséget nyújtson azoknak a gyerekeknek, akiket otthon bántalmaznak és abszolút nem tud senkihez fordulni? Ennyire ne viseljen meg a gondolat...
"egy iskola azért tart fent (többek között) szakembert, hogy segítséget nyújtson azoknak a gyerekeknek, akiket otthon bántalmaznak"
Az előbb nagyon nem ezt írtad!
Segítek:
Fejtsd már ki, miért beteg gondolat, hogy egy iskola azért tart fent (többek között, DE LEGINKÁBB AZÉRT) szakembert, hogy segítséget nyújtson azoknak a gyerekeknek, akiket otthon bántalmaznak és abszolút nem tud senkihez fordulni? Ennyire ne viseljen meg a gondolat...
Így jobb?
""az otthon bántalmazott gyerekek (akik miatt elsősorban létezik az iskola-pszichológus intézménye)"
Ezt a beteg gondolatot meg honnan veszed?"
Tehát azt tartom beteg gondolatnak, hogy az iskolapszichológusok intézménye elsősorban az otthon bántalmazott gyerekek miatt létezik. Mégpedig azért, mert ez azt sugallja, hogy sokkal több olyan gyerek van, akit otthon bántalmaznak, mint ahányat valójában bántalmaznak. Meg még azt is sugallja, hogy az iskolapszichológusoknak más dolguk nincs is, holott nagyon sok más dologgal kapcsolatban is van nagyon sok nagyon fontos teendőjük.
"Mégpedig azért, mert ez azt sugallja, hogy sokkal több olyan gyerek van, akit otthon bántalmaznak, mint ahányat valójában bántalmaznak."
Sokkal több bántalmazott gyerek van, mint amennyiről tudunk.
"Magyarországon évente kb. 30 gyermek hal meg bántalmazás vagy elhanyagolás következtében, a gyermekjóléti szolgálatok által nyilvántartott veszélyeztetett gyermekek száma közel 200.000, becsült adatok szerint Magyarországon 1 felismert gyermekbántalmazás esetre 25 rejtett eset jut, míg Nyugat-Európában ez az arány 1:10."
Forrás: [link]
Én sajnálom, ha most összetörtem a kis buborékod, de a helyzet pontosan ilyen szörnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!