Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apám rendszeresen hazudik,...

Az apám rendszeresen hazudik, lehet, hogy emiatt nem bízom a barátomban?

Figyelt kérdés

Az apám nagyon sokat és fontos dolgokban hazudik, anyámat nagyon rondán átverte. A barátom teljesen más, ő ellentéte neki. Mégse tudok benne bízni, pedig nincs okom aggódni. Ha nem mosolyog rám, nem ír vissza hamar, én már rögtön a legrosszabbra gondolok. Mit csináljak?

Egész nap szorongok, hogy nem szeret a barátom, le akar rázni, és tegnap este órákon át sírtam, és nagyon kiakadtam, gyakorlatilag a semmin.

2021. nov. 12. 19:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
23%

"Én tudom, hogy a barátom megbízható, pont ezért szeretem őt."

Akkor mi a gond?

"Viszont néha teljesen a semmiből jön ez a rossz érzés. Volt már olyan, hogy jöttek ilyen gondolatok, hogy át fog engem verni, és tudtam, hogy nem igaz, csak azért eléggé rossz vagy volt ezen gondolkodni."

Az érzések meg a gondolatok ilyenek: egyszercsak jönnek, aztán meg mennek. A szeretet viszont döntés. Ha tudod, hogy megbízható és tudod, hogy ő kell neked, akkor nincs azzal semmi gond, ha mindenfélék eszedbe jutnak. Ezek csak olyasmi gondolatok, mint amikor beleképzeled magad egy regény szereplőjének a helyzetébe és megpróbálod átérezni, hogy mi játszódhatott le benne, amikor pl. megcsalták őt. Az még nem baj, ha elgondolkodsz rajta, neked hogyan esne, mit tennél, stb., ha közben valóban tudod, hogy valóban megbízható. Ha tudod, nincs baj. Ha viszont mégsem bízol benne eléggé, akkor meg nem pszichológus kell, hanem szakítás. Ha már lefeküdtél vele, nehezebben fog menni, mert összeköt vele a biokémia...

"a szüleimnek mit mondjak, miért megyek? Ők teljesen értetlenek, nem tudok erről beszélni velük, mert támadásnak veszik."

Ha a szüleidben sem tudsz bízni, akkor bárkiben sokkal nehezebb lesz...

2021. nov. 12. 21:57
 12/33 anonim ***** válasza:
47%
Óvatos vagy, érthető így.
2021. nov. 12. 22:34
 13/33 anonim ***** válasza:
46%
Óvatos? Jó hogy nem megdícséred... Hát nem érted, hogy saját érzéseitől is kivan...
2021. nov. 13. 00:02
 14/33 anonim ***** válasza:
74%
Bizonytalan kötődésnek hívják. Az iskolapszichológushoz a bemutatkozó alkalomtól eltekintve kell szülői beleegyezés, de majdcsak kitalál valamit, hogy mit hazudj a szüleidnek, mondjuk tanulásmódszertani tanácsokat kérsz.
2021. nov. 13. 00:19
 15/33 anonim ***** válasza:
88%

"Az iskolapszichológushoz a bemutatkozó alkalomtól eltekintve kell szülői beleegyezés"

Remélem ez nem igaz. Ha igen, akkor az otthon bántalmazott gyerekek (akik miatt elsősorban létezik az iskola-pszichológus intézménye) sosem jutnak el hozzá.

2021. nov. 13. 06:52
 16/33 anonim ***** válasza:
26%

Pszichológus, és kérlek, amíg nem jössz rendbe, ne kezdj senkivel komoly kapcsolatba, mert tönkreteszed az egészet.

Az én kapcsolatom és én is tönkrementem az exem komoly önértékelési problémái miatt.

2021. nov. 13. 08:14
 17/33 anonim ***** válasza:
91%

Apád miatt van az egész mert látod hogy milyen lazán hazudik és azt hiszed néha hogy akkor a barátod is simán képes rá ha arról van szó.

Szerintem ne belőle indulj ki mert nem minden férfi ilyen

Azért idegegeskedsz mert önbizalom hiányod van mert ha volna önbizalom akkor nem feszülnél hogy mit csinál és nem aggódnál hogy esetleg megcsal vagy lecserél

Ha együtt maradtok akár évekig akkor jobbik esetben ez meg fog szűnni mert már szinte teljesen ki fogod ismerni és nem fogod apád példáját rá kivetíteni

2021. nov. 13. 08:15
 18/33 anonim ***** válasza:
28%
14-es, ne írj hülyeségeket, jó? Iskolapszichológushoz NEM kell szülői beleegyezés. Semmilyen pszichológushoz, ugyanis nem doktorról beszélünk!
2021. nov. 13. 08:16
 19/33 anonim ***** válasza:
80%
Elfogod űzni magad mellől a barátodat. Talán tényleg pszichológus a megoldás. Nekem a muterom sem volt piskóta. Azon felül 3 húgom van. A középső sem apáca ... . Még is megbízok a feleségemben.
2021. nov. 13. 08:28
 20/33 anonim ***** válasza:
92%
Mivel magad is azt mondod, semmi okod nincs a viselkedésedre, inkább sima önzésnek tűnik. Apád hazudik, oké. De a fiú nem. Ezért előbb-utóbb keres egy kevésbé hisztis lányt ha van egy kis esze. Ha nem, akkor egész életében neked szalutál, vezekel olyan dologért amihez semmi köze.
2021. nov. 13. 09:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!