Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek adnátok az örökséget, a...

Kinek adnátok az örökséget, a fiatoknak, vagy megtartanátok, és elmulatnátok az új pasitokkal és az Ő gyerekével?

Figyelt kérdés

Elváltunk a férjemmel annó, és van egy fiam, aki velem maradt, nagyon szeretjük egymást.

Anyukám, aki a fiam mamája elhunyt, és örökségként 10 millió forintot hagyott maga után, amit én úgy gondolok, hogy a fiam érdemelne meg, mivel nekem már van saját hitelmentes lakásom, autóm, stabil állásom, ezt inkább a fiamnak szánnám, hogy el tudja belőle indítani az életét valamennyire, mondjuk önerőnek egy kisebb garzonhoz elég lehet.

Viszont az új párom nem akarom, hogy elhagyjon, szerintetek megharagudna, ha semmit nem adnék "magunknak" és az ő gyerekének?

Vagy valamennyit tartsak meg?

Megmondom őszintén van tartalékom, nekem erre a 10 millióra nincs szükségem.

2022. aug. 11. 20:11
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%
Igen, olyanok is vannak. De mivel itt a kérdező csendben van, nem tudjuk, hogy melyik félről van szó.
2022. aug. 12. 10:04
 32/48 anonim ***** válasza:
88%

Az örökség az örökösé, azt csinál vele, amit akar. Az már más kérdés, hogy a családi viszonyok hogyan alakulnak és hol lenne a "legjobb helye", de ez már érzelmi döntés.

Igaz ez arra az esetre is, amikor a leendő örökhagyó inkább eltapsolja élete végén a vagyonát, mint másra hagyja.

2022. aug. 12. 12:19
 33/48 anonim ***** válasza:
25%
Mikor lesz végre világos , hogy az örökséget azért kapjuk, hogy tovább örökítsük? Nem eltapsolni. Vagy azt hiszi bárki, hogy az örökhagyó nem tudta volna eltapsolni? Nem azért adta tovább, hogy más tapsolja el helyette. Gazdálkodhatsz vele, befektetheted, szedheted a hasznait (és azt el is költheted) de magát az örökséget meg kell őrizni és továbbörökíteni.Így lesz a család egyre jobb anyagi helyzetben .Így tud majd könnyen gondoskodni az utódairól. Tipik proli hozzáállás ez az essünknekiésherdáljunk el mindent..Mit gondoltok, miért vannak egyes nációk (pl. zsidók) annyival könnyebb helyzetben,mint pl. a magyarok többsége???
2022. aug. 12. 12:31
 34/48 anonim ***** válasza:
82%
Ne haragudj, de kit érdekel, hogy szerinted az örökséget mire KELL költeni? Egyéni velemény, szerintem meg nem kötelezö senkinek továbbadni, mivel az én örökségem az enyém. Ha jófej vagyok, persze beleteszem a gyerek életkezdesébe, na de ezt így a pofamba nyomva elvárni kicsit erős.
2022. aug. 12. 12:42
 35/48 anonim ***** válasza:
32%

34- nem, nem erős. Benne van a nevében. Örökség- örökíted.

Nem is vártam mást, a többség azt vallja amit te. Nem is fogtok jutni semmire. Próbáltam kinyitni a szemeteket...áá...minek..

2022. aug. 12. 23:43
 36/48 anonim ***** válasza:
88%

Benne van a nevében - az, hogy örökül kaptad. Nem az, hogy a jövőben mi lesz vele. Az eredetére utal a név, nem a későbbi funkciójára.

Okoska.

2022. aug. 13. 08:18
 37/48 anonim ***** válasza:
0%

Nézd, ha az én családom generációk óta megtartotta, gyarapította és továbbadta, mindamellett, hogy ebből jóval átlagon felüli színvonalon élt- akkor az okoska jelzőt már nem is érzem pejoratívnak. Mert igaz, hogy okosabbak voltak az olyanoknál,akik nem éltek a lehetőséggel és eltapsolták. De mindegy, kellenek a h.lyék is a világban.

És ezt a hozzászólásomat is nyugadtan le lehet pontozni, mert bármilyen igaz is, a prolik mindig is sokan lesznek.Ők, akiknek anyagi tudatosságuk nulla, és a pillanatny iélvezeteket előrébb sorolják bárminél ,és irigyek, ha másnak van esze és ebből jól él ,és a gyerekeikjövőjealegkevésbé sem érdekl iőket, mert egy a fontos,NEKI, MOST, ITT, AZONNAL JÓ LEGYEN, a többi meg le van sz@rva.

2022. aug. 13. 08:36
 38/48 anonim ***** válasza:
85%
Cica, nekem is van pénzem, volt is örökségem, a gyerekemnek is lesz. Nem azzal van a baj, hogy azt írod, hogy az örökséget illik továbbadni, hanem hogy ítélkezel, leszólsz mindenkit, te meg a családod a helikopter egyedul, aki tudja, hogyan KELL élni. Na ezért pontozunk le, te idegesítő tudálékos barom.
2022. aug. 13. 08:44
 39/48 anonim ***** válasza:
83%

37, én a helyedben nem lennék rá büszke, hogy a családod egymás örökségéből tudott valaki lenni, meg fenntartani valamit. Az én családom munkából. Olyan elismert, nagy presztizsű hivatásokból, amihez nem kell semmiféle külső segítség, hogy eleve halmozódjon a vagyon.

És pont az prolizik akinek muszáj megtartania egy örökséget, mert anélkül nem lenne saját vagyona, vicces vagy :)

2022. aug. 13. 08:58
 40/48 anonim ***** válasza:
0%

Ki mondta, hogy csakis az örökségből élünk? De vállalkozásokat, cégeket elindítani 100X könnyebb volt így.

38. Cica az édes anyukád.. Rád ugylátom -a leírt háttereddel nem is vonatkozik a megjegyzésem. De akkor miért is veszed magadra??

Ha az én "okoskodó" tanácsom szerint tekintenének itt egyesek az örökségükre (és itt nem pár millióról beszélek) akkor kevesebb szerencsétlen gyerek kezdené az életét csupasz fenékkel, kiégve még a gondolattól is, hogy milyen robot vár rá egy életen át.

2022. aug. 13. 13:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!